Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 194 návštěvníků)

BEZOVÁ ŠŤÁVA sirup - RYCHLÁ JEDNODUCHÁ A DOBROUČKÁ

0.0
BEZOVÁ ŠŤÁVA  sirup - RYCHLÁ JEDNODUCHÁ A DOBROUČKÁ

Potřebné ingredience

NA JEDNU DÁVKU: 20 KVĚTŮ Z ČERNÉHO BEZU, 5 DKG KYSELINY CITRONOVÉ, 2 KG CUKRU, 3 CITRONY, 1,5 LITRU VODY

Postup přípravy

NATRHANÉ KVĚTY PROPLÁCHNEME A DÁME S 1,5 LITREM VODY A S JEDNÍM NA KOLEČKA NAKRÁJENÝM CITRONEM NA 24 HODIN VYLOUHOVAT.
DRUHÝ DEN PŘECEDÍME ( JÁ VYMAČKÁM PŘES PLÍNU), NALEJEME DO HRNCE, PŘIDÁME ŠŤÁVU ZE 2CITRONŮ, 5 DKG KYSELINY CITRONOVÉ A 2 KILA CUKRU.DÁME NA PLOTNU A MÍCHÁME, JAK SE ZAČNOU NA DNĚ DĚLAT BUBLINKY VARU, JE HOTOVO. LEJI HORKÉ DO SKLA, MOŽNO NECHAT VYCHLADNOUT A DÁT DO PET LAHVÍ. MÁME JÍ MOC RÁDI, DĚLÁM KAŽDÝ ROK VÁRKU ZE 40-50 KIL CUKRU:-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

evicela 3. 6. 2016, 14:30
tak radím rozhodně žádné proplachování, pokud máte strach z mušek stačí nechat tak půl dne ležet(vylezou samy) smyjete to nejcennější pyl, ten je to co dává tu vůni a vlastně je to nejcennější a vy to umyjete, proto se má trhat na bezprašných místech
sisi74 3. 6. 2016, 13:53
zdravim muzu se zeptat na kolik sklenic 0,7 to je ten vas recept na sirup dekuji.
Petraa92 10. 6. 2014, 21:59
Myslíte si, že můžu sirup udělat i ze sušeného bezu, mám ho tady doma už asi 14 dní, udělala jsem už jednu várku a pak nebyl čas, tak zvažuju jestli se do toho ještě pustit, jestli to bude stejně dobré :-p
tlipna 29. 5. 2014, 11:03
nemá chybu!!!! (Y)
Andina 134 16. 6. 2013, 16:09
prosím, to se louhuje ve studené vodě,nebo vodu převařit??? Díky, chci se do toho dnes dát,tak abych věděla :-) :-) :-) :-)
morka18 18. 6. 2013, 14:46
@Andina 134 no segra to dela ve studene vode, a pridava tam uz tu kyselinu citronovou, ze neceka az na druhy den kdyz se pak vari. Ja jsem prvni davku mela takovou bez chuti tak jsem zkusila ty kvety povarit a pak nechat vystydnout, segra rikala ze to bylo tim ze bylo po desti ze tam neni dost pylu ktery to aroma uvolni. tak at chutna Petra :))))
morka18 11. 6. 2013, 18:52
je vyborna, ale doporucuji jeste pred louhovanim povarit jen do varu ani ne, a pak vypnout a nechat to do druheho dne, je vyborna a pekne bezova, bez povareni je to takova vodicka s citronem, nevim cim to je :)))) ale takhle byla opravdu super jinak jsem delala vse podle receptu :))))) nahoru do naplnenych lahvi pak kapnu rum, aby se opravdu nezkazila a opravdu vydrzi do jara :)))))))))))))) (Y)
morka18 18. 6. 2013, 13:39
@morka18 ano povarit s citronem den predtim nez se bude varit a druhy den dodelat podle navodu :) jestli se zkazi nevim jen jsem ten bez mela nejaky bez chuti, tak jsem to povarila a opravdu to ma super chut bezu :) druhou varku jsem pak nechavala louhovat za studena ale s kyselinou citronovoua a je taky dobra, ale prijde mi ze povarena predem ma vetsi chut bezu. Myslim, ze kdyz se zakapne tim rumem tak by se zkazit nemela, tak uvidim sama :)))))
golmanka 18. 6. 2013, 9:54
@morka18 Pred louhovanim myslite namocit kvety do vody s citronem a kapku je povarit, pak nechat do druheho dne a dodelat dle navodu? A jeste jedna otazka - nezkazi se? Dekuji Michaela
Krůžička 11. 6. 2013, 17:25
Stava dobra, jednoducha lec (child8) nechutna. Aspon zbyde vic na me ,-)
Veru-veronika 8. 7. 2012, 14:21
Krásné odpoledne, tak jsem udělala bezovou šťávu podle Vašeho receptu. Podotýkám byla výborná. Ale nedoporučuji ji dávat do pet láhví neboť ikdyž jsem dělala všechno jak je v receptu, šťáva ve skle mi vydržela do teď a šťáva v pet láhví mi zplesnivěla. Tak vám moc děkuji za radu dát to do plasťáku... Díky tomu že to začalo plesnivět až teď, už sezonu nedoženu a nemám na zimu nic. (child12) Jediné do čeho se dávají domácí výrobky je sklo! :-@
Alka1 8. 6. 2012, 9:13
Včera jsem udělala sirup,je moc dobrý (Y),až přestane pršet budu muset natrhat květy na další várku (Y)
bleška 55 6. 6. 2012, 8:29
To je super recept. Bezinkovou šťávu občas koupím, ale je dost drahá. Máme ji rádi i na přidání do čaje. Letou ji určitě vyzkouším a udělám ji sama. Jen se chci zeptat zda se květy beziny musí nějak máčet a mýt a co když tam jsou mšice?? Ahoj Jana (hello) (hello)
alička 1 7. 6. 2012, 13:48
@bleška 55 janičko natrhejte bez mšic ,-). Já jen proplachuji vodou, určitě se povede, a budete dělat každý rok :-) (L) (L) (L) (L) Hodně zdaru přeji Ála
aknalb6677 6. 6. 2012, 7:32
(Y)
Lenoša 4. 6. 2012, 15:35
(Y)
Zuzaninka 4. 6. 2012, 10:16
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (D) (D) (D) (D) (D) (D) (D) (D) (L) (L) (L) (L) (L)
gypka 25. 5. 2012, 11:00
Šťáva je luxusní, recep s dovolením rozdávám v práci (Y)
alička 1 2. 6. 2012, 20:05
@gypka Šťávu milujem, budu ráda, když si pochutnají další lidičkové (L) (L) (L) (L) (L) (L)
merapi 24. 5. 2012, 7:17
dala jsem do štávy 5g kys.citr. místo 50g,dělala jsem to včera,dá se tam zbytek ješte dodat? musí se to převařit nobo stačí za studena?děkuji za odpověd. V (L)
alička 1 2. 6. 2012, 20:04
@merapi Myslím, že stačí přidat, nemusíte znovu zahřívat ... (L) (L) (L) (L)
HugoB 31. 5. 2011, 14:09
dobrý den, kde pak sirup uchováváte? já kvůli případné plísni......díky J
alička 1 2. 6. 2012, 20:03
@HugoB Uschovávám v temnu a chladu, vždycky vydržela celou zimu, neplesniví, to asi ta kyselina citronová ... (L)
IRIS128 23. 6. 2010, 22:44
*-)to je jako stava k redeni nebo rovnou pit? *-)
alička 1 27. 8. 2010, 16:35
@IRIS128 je to sirup na ředění
IRIS128 27. 8. 2010, 16:36
@alička 1 ,-) ,-)uz ji pijeme ,-) (Y)
ani 17. 6. 2010, 10:30
Ked dam bielu bazu, stane sa nieco? *-)
RomčaP 21. 6. 2009, 18:49
Tak mám taky hotovo a je úžasnáááááá (Y) Díky za receptík (clamp) (clamp) (clamp)
alička 1 26. 6. 2009, 19:31
@RomčaP tak to mám radost (Y) (Y), tak ať chutná |:o) |:o) |:o) |:o) Ála
varadero 15. 6. 2009, 22:12
Já leju vařící do zavařovacích sklenic, ale opatrně, prvně trošku, pak dolévám a hned zavíčkuju. Víčko se zatáhne jako při zavaření. Vydrží v chladném sklepě většinou do Vánoc, pak dojde ;-) !

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie