Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 441 návštěvníků)

CITRONOVÁ BABETA

0.0
CITRONOVÁ BABETA

Potřebné ingredience

25 dkg polohrubé mouky , 22 dkg cukru moučka , 4 vejce , 1dcl vody , 1dcl oleje , 1 vn. cukr , 1 prášek do pečiva , štáva ze 2 citronů , kůra z 1 citronu

Postup přípravy

Žloutky ušlehejte s cukrem , po kapkách přidávejte olej . Poté ostatní suroviny a nakonec vmíchat sníh z bílků . Pekla jsem na 170°C .

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Houska68 29. 6. 2019, 12:59
(Y) První den mi přišla jako trošku sušší, ale krásně se rozležela. Těsto bylo luxusní už za syrova a krásně vonělo při pečení. Dělala jsem na takový ten plech, co se dá velikostně upravit, takže jsem zmenšila. Měla jsem dva klacky rebarbory, tak jsem je přidala na kostičky nakrájené a pak ještě potřela citronovou polevou. Do současných tropických veder, krásně osvěžující moučník. Ukládám a děkuji (clamp)
backa 21. 10. 2018, 10:42
Babeta se povedla na jedničku,krásně naskočila (Y)jsem s receptem spokojená díky (C) (hello)
tetakniha 25. 11. 2017, 19:53
Budu muset vyzkoušet, komentáře různé, tak se přesvědčím chutná-nechutná, každopádně děkuji za recept (F)
PetraRol 23. 9. 2017, 14:33
Jdu ji vyzkoušet (Y) (Y) (Y)
srneckova 22. 9. 2017, 14:41
to musím vyzkoušet (Y) (Y) (Y) (Y)
Nadys 22. 3. 2017, 11:11
(F)
Roxxana 22. 3. 2017, 9:24
Peču opakovaně a vždy doma s velkým úspěchem. Máme ji moc rádi. Těsto před vložením do trouby ještě ochutnávám a přizpůsobuji své chuti, aby bylo sladkokyselé tak akorát (F)
bedynka13 12. 1. 2017, 8:16
nejdřív jsem byla v rozpacích z těch recenzí, i tak mě to neodradilo a upekla jsem ji. Musím říct že lepší bábovku jsem nejedla, zmizela ještě ten den. Naprostá pecka!!!! (clamp)
novackova 18. 9. 2016, 19:32
(Y) (Y) (Y) (F)
Atuna 18. 9. 2016, 14:09
(clamp)
andrejs 20. 6. 2016, 14:57
dobrý den, dělala jsme ji už 3x a ani jednou mě nevyskočila, ale jinak chuťově je skvělá !!! Nevím, kde dělám chybu :-S
Matušková 17. 4. 2016, 14:57
Já ji už dlouho dělám z bezlepkové Schar Mix C a dávám jen půl citronu a všem nám moc chutná. :-)
Lovečanda 21. 3. 2016, 10:40
Tak ta nám vůbec nechutnala, ani pes to nechtěl +o( Škoda surovin +o(
olii 7. 12. 2015, 13:16
Tak nám tedy moc nechutnala :-S
karion 4. 12. 2015, 17:38
(Y) (Y)dnes jsem vyzkoušela a už není (L) (L) (L) super děkuji za recept (zajic) (L)
Petulaaaaa 4. 12. 2015, 10:35
Luxusní! Dávám mezi oblíbené :D (Y) (Y) (Y) (Y)
Cherry111 6. 11. 2015, 16:13
Pěkné odpoledne, musím receptík pochválit, já i manžel jsme se olizovali až za ušima a už se stihl pochlubit i v práci. Je to fakt jako ta komunistická babeta (Y) (Y) (Y) Já akorát příště dám šťávu jen z jednoho citronu, měla jsem docela velké citrony. Moc děkuji za receptík (L)
cettia 26. 10. 2015, 19:38
Děkuji za recept je výborná (Y) (F) Dala jsem je do muffínek, supr. |:o)
bazalka 6. 4. 2015, 16:45
Vynikající (Y) ... místo polohrubé mouky jsem dala 20dkg hladké a 5dkg solamylu .... je vláčnější a ještě více připomíná pravou babetu ,-). Díky za bezva recept (clamp), Iva
Azariel 25. 3. 2015, 21:05
Po pravdě řečeno, jak jsem viděla recept vč. recenzí, byla jsem skeptická ... ale je totálně super!!!! (Y) (Y) (Y) Nepekla jsem ji tak moc do hněda jak na fotce, měla jsem ji pouze světlunce hnědou a dala jsem mouku půl polohr. a půl hladkou. Pekla jsem na 180. Je vlhčí, není vůbec dusivá. :)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie