Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Nugátové řezy v jarním podání :o))

0.0
Nugátové řezy v jarním podání :o))

Potřebné ingredience

Na piškot:: 6 vajec, 6 lžic hrubé mouky, 9 lžic cukru krystal - mouky i curku dávám vrchovaté polévkové lžíce
Na náplň: 2 velké balíčky piškotů, rum, 2 másla
Na zdobení: čokoláda, cukrová poleva z bílků

Postup přípravy

Z bílků vyšleháme sníh, žloutky utřeme s cukrem. Do utřených žloutků přidáme mouky a postupně přimícháváme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme péct.
Na hotový a studený piškot dáme náplň piškotů. Piškoty umeleme, dáme do nich máslo, dost rumu, kdo rád sladší, přidá i cukr moučka, ale já osobně nedávám, je to dobré i tak. Hmotu matláme rukama, až se máslo propojí s piškotami a spojí se. Může se přidat i trochu vody. Vzniklou hmotu namažeme na piškot a uhladíme nožem namočeným ve vodě.
Dále si připravíme čokoládovou polevu. Obvyklým způsobem rozehřejeme čokoládu na vaření ve vodní lázni. Čokoládu můžeme nastavit přidáním tuku omega, ale já raději přidám do rozehřáté čokolády mléko. Jen musíte dát pozor. Při nalití mléka vám čokoláda začne houstnout a bude se zdát, že se nespojí, ale důkladným mícháním se to povede. Mléko liji odhadem do požadované hustoty, většinou naleji trošku a když to pak zhoustne, tak postupně přidávám a vymíchám hladkou hustou čokoládu, ze kterou se dobře pracuje. Po vychladnutí není tak tvrdá a neláme se při krájení.
Na zdobení na vychladlou čokoládu jsem použila zbytek cukrové polevy, se kterou jsem zdobila velikonoční perníčky, které mám také v receptech. Je to jen bílek + dvakrát prositý moučkový cukr, mícháme do požadované hustoty. Mělo by to být husté, ale ne zase moc, aby protekl sáčkem na zdobení /dá se koupit v domácích potřebách - sáček na zdobení perníčků/. Na barvení používám sypká potravinářská barviva.

*

*

*

*

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ifusta 2. 2. 2008, 11:33
:-)
ifusta 2. 2. 2008, 11:33
Recept je úžasný, jste šikulka. Obdivuju lidi, kteří si tak dokážou vyhrát se zdobením, buchta vypadá (a určitě i chutná) neodolatelně... Mám ale jednu drobnou připomínku . Podání se v tomto případě píše s jedním d (poddat se někomu je něco jiného než něco podat nějak) - strašně se omlouvám, jsem češtinářka, deformace povoláním... ;-)
katiana 2. 2. 2008, 16:42
@ifusta ;-) děkuji za připomínku, všimla jse si toho až po vašem upozornění, normálně bych to nenapsala :-$, ale píši všemi deseti, rychle a občas mi něco uteče. Většinou to bývá přesmyčka písmen, ale občas i přidržím déle prstík ;-) :-D. (L) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
K2102 1. 2. 2008, 18:29
Moc pěkné,ale trošku drahé....2 másla,6 vajec.To je opravdu na svátky. :-)
katiana 1. 2. 2008, 19:25
@K2102 ;-) však měli děti vysvědčení (X) (Z), jinak můžete dát menší vrstvu té piškotové náplně, my to ale máme rádi, když je piškotu méně než té náplně ;-), je to tak dobřejší (jidlo) (pst) Ještě mě napadlo, že můžete udělat krém z jednoho másla /pudingový/, ušetříte jedno máslo, určitě by to také nebylo špatné.
K2102 1. 2. 2008, 19:36
@katiana Katko,dítě mám ještě školkový (child9),myslíte,že mi stačí 1 máslo a 1 piškoty a do těsta 3 vejce? *-).Určitě si recept schovám,vypadá výborně (Y).
katiana 1. 2. 2008, 19:49
@K2102 A na ten piškot ze tří vajec byste musela upravi ti množství ostatních surovin. Dávám na jedno vejce, 1 lžíci cukru a 1a1/2 lžíce hrubé mouky. Ale můžete udělat jakýkoli jiný piškot, třeba s olejem, tam je méně vajec ^o).
katiana 1. 2. 2008, 19:41
@K2102 Udělejte do menší formy, třeba dortové a pak to určitě bude OK (Y), jinak mě to tolik netrápilo, vejce od babičky - zdarma a máslo zlevněné v Kauflandu na 16,90. (Y) A pokud je to pro menší dítko, tak místo rumu můžete přidat svařené mléko a vanilkovou tresť. I když můj tříletý (Z) se olizoval i nad tím s tím rumem a pořád chodil pro další dortíček ;-).
Zrušený účet 1. 2. 2008, 18:25
Jé, tady si někdo hezky hrál. Moc pěkné (Y)
kattka 1. 2. 2008, 17:59
Nádhera.Vypadá to moc pěkně a určitě to i dobře chutná. (clamp) (clamp)
basetka 1. 2. 2008, 17:46
To je krásný (clamp) (clamp) (clamp) Já bych si tak dala :-$
katiana 1. 2. 2008, 17:51
@basetka (hello) tak pojeďte, ale rychle :-), za chvilku to ti moji hladovci (X) (Z) (Z) dobaští ;-) (C)
K2102 1. 2. 2008, 20:24
@katiana Moc děkuji za rady (L),nejsem žádná socka,že bych si to nemohla dovolit,ale jak říkám...víkendově nebo svátečně :-)Díky

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie