Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4507 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Rajaaana 28. 3. 2023, 9:57
:-$ |:o)
sonik22 15. 1. 2018, 22:01
Dobrý den, Váš marcipán dělám už dlouho a je super. Moc děkuju za recept. Bohužel se mi vždy jakoby "zpotí". Když ho udělám, tak super, ale druhý den - po vytažení dortu z lednice je orosený a jakoby zpocený. Nevíte, čím by to mohlo být? Dort do lednice dát musím, ale jiný důvod mne nenapadá. Moc děkuju Soňa
Kačenka81 30. 9. 2019, 10:01
@sonik22 Máte vlhko v lednici, dejte okolo dortu karton.
saggita1 19. 12. 2017, 18:25
Zdravím.. Váš marcipán dělám dlouho, vždycky s velkým úspěchem :-) Teď mě vypekli v samošce, protože nemají polotučné, ale pouze plnotučné. Sice jsem to plnotučné vzala, ale ještě jsem se do výroby nepustila.. Myslíte, že ho můžu použít? Moc děkuji a zdravím.
mirupach 4. 9. 2017, 0:07
Dobrý den Zdeno, mohla by jste mi poradit jak udělat marcipán na dortu (viz Váš dort romantika svatební) aby mi zůstal pěkné jako přehozený závoj a nepřilepil se ke korpusu ? Jestli je to možné třeba na gmail : mirold@seznam.cz dopředu moc děkuji
santusek 26. 8. 2017, 8:37
Dobrý den, prosím kolik přibližně je zapotřebý marcipánu na potažení kulatého dortu průměr 26cm. Děkuji
hantonie 8. 5. 2017, 21:36
Dobrý večer Zdeničko, chci dělat své vnučce dort k jejímu prvnímu miminku a mému 1 pravnoučeti. Má se narodit koncem května, Chtěla bych ho ozdobit miminkem, to už mám a botičkama , na ty se teprve chystám. Hledala jsem pomoc na vašich stránkách a našla jsem tam podrobný postup, jak na to. Jen se chci zeptat, jestli náhodou nevíte, kolik cca dkg marcipánu na ně budu potřebovat, abych ho nedělala zbytečně moc. Děkuji za odpovědˇ Petra
Mayiova 6. 5. 2017, 17:27
Možem si marcipan pripraviť dopredu na nechať 2 dni zabalený vo fólii? Alebo v mraziaku. ?
sanytkas 21. 2. 2017, 13:51
dobry den, chtela bych se zepata na ten med. Chci udělat dort pro dceru na 1 narozky , muzu dat domaci med ? delam lipovy , bezovy, sedmikraskovy, a diviznovy . takhle maly pry med nemuzou kvuli alergenum. nic mene mam je ted dost tekuty. co myslíte ? děkuju za odpověď :-$ (G)
pisisinda 20. 2. 2017, 14:15
Dobrý den, chytám se na marcipán podle Vašeho receptu Pokud budu dělat z celé krabice mléka, kolik prosím rýžového sirupu (v návodu uvedeno množství na glukózu). Děkuji moc :)
irakra 13. 10. 2016, 23:01
Parádní marcipán, moc vám děkuju za recept !!!! Zkusila jsem poprvé na dceřiné narozeniny v roce 2012 a od té doby už jiný ani nezkouším.. Je skvělý, lehký a dobrý. Díky moc za recept a taky podrobné fotot !!!
rex11 12. 10. 2016, 20:48
Paní Zdenko,jste moc šikovná,děkuji za inspiraci a recept na marcipám,přeji hodně nápadů.tak skvělých jako tento,hezký den Věra
tupeka 21. 7. 2016, 8:04
tento recept miluji dělám ho již 7 let a musím se přiznat, že teprve letos mi to trvalo 10 minut, ale to není receptem ale rukama, děkuji moc
matulinka80 1. 5. 2016, 20:15
Dobrý den Zdeni, děkuji za skvělý recept na marcipán. Na to, že jsem ho dělala poprvé v životě, trvalo mi to všeho všudy 10 minutek! (wash) |:o)
Hanakoh 7. 4. 2016, 13:49
Dobry den Vyjde mi prosím tahle dávka na potazeni knihy asi 35x25 cm ? Děkuji
aero-orion 1. 5. 2016, 9:44
@Hanakoh Kočky pokud tu nejsem, pište laskavě do vzkazů, tam odpovím,přes Email. Děkuji. (F)
chiarra126 4. 4. 2016, 22:29
Dobrý den, chystám se upéct dort synovi ke 4 narozeninám. Mohla byste mi poslat recept na osvědčnený dort, co vám všichni chválí a nebude příliš obtížný? Nějaký, co děti mají rády :-). Korpus + krém + marcipán. Moc děkuji. Mějte se skvěle. voldanovi@gmail.com . Renata
sofik2012 20. 6. 2016, 12:48
@chiarra126 Dobrý den, mohu se zeptat, co Vám paní poradila za korpus+krém+marcipán? Samozřejmě ten nejlepší a nejchutnější :-) Budu dělat také čtyřleté dceři k narozkám. Díky za radu. Ivona
magdalena84 29. 2. 2016, 21:15
Dobry vecer, dnes jsm zkousela vas marcipan ale udelala jsem jednu chybu, poplela jsem pocet lzic medu. Dala jsem jen jednu a dle vasich komentaru jsem mela dat ctyri lzice. Uhnetala jsem ho a mam ho v lednici. Mohu to jeste nejak napravit nez ho dam na dort.? Moc dekuji za radu.
l.vegas 23. 2. 2016, 10:51
Dobrý den, o víkendu se chystám péct dort. Formu mám průměr 25 cm. Na vašich stránkách jsem už našla recept na korpus, ale nevím jestli mi stačí marcipán z jedné krabice mléka. Nebo kolik ho mám asi tak vyrobit. A jestli máte nějaký recept na tu glukozu? Případně na nějaký jednoduchý čokoládový krém? Děkuji za radu
Lugi 16. 2. 2016, 1:45
Dobrý den, děvčata nevíte některá co použít na vybělení tohoto marcipánu ?
misicka11 3. 2. 2016, 13:25
Dobrý den, chtěla bych zkusit upéct synovi dortík, můžu vás poprosit o ověřený recept na korpus? A dá se z této jedné dávky marcipánu potáhnout celý dort??? Předem moc děkuji. Email je m.odvarkovacentrum.cz
lusi10 11. 11. 2015, 22:13
Dobrý večer,můžu se zeptat,kolik čeho bych potřebovala na odbélníkový dort,velikost klasika plechu?? Marcipánu myslím,kolik si mám udělat?? děkuji

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie