Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 343 návštěvníků)

DOMÁCÍ JOGURT V PEŘINÁCH BEZ JOGURTOVAČE

0.0
DOMÁCÍ JOGURT V PEŘINÁCH BEZ JOGURTOVAČE

Potřebné ingredience

1 litr mléka polotučného, 1 bílá activia

Postup přípravy

Mléko převaříme, dáme zchladit přibližně na 40 st. (jelikož nemám teploměr na potraviny, zkouším prstem:)) aby bylo mléka trochu teplé). Do mléka vmícháme jogurt, naplníme do skleniček a dáme min. na 4 hodiny do peřin. Já dělám večer a nechávám ho tam celou noc.

převaříme mléko....

já chladím ve studené lázni....

přidáme jogurt....

zamícháme...

nalijeme do skleniček...

a šup s nimi do peřin !!!!

Hotovo!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

IFKA85 15. 1. 2012, 23:06
Děláme stejně... tedy až na tu aktivii, spíš používám živé jogurty zrající v kelímku, ty nemají tak rozpadlou jogurtovou kulturu (netečou)... ale je vynikající :-)
Katerinka35 17. 5. 2012, 7:19
@IFKA85 dobrý den, které zrající v kelímku jogurty máte na mysli?? Jsem asi pakoš, co? :-)
edcba 16. 10. 2011, 8:24
Dobrý den, dělám taky pravidelně, zkoušel jsem ze zelené BIO Olmy, Hollandie i z aktivie, zdá se mi, vevýsledku nebyl rozdíl. Ale: Jen jednou jsem dosáhl takové hustoty, jako je Hollandia, dnes ráno třeba je vidět, že je řidší (rozhodně bych se bál ji otočit dnem vzhůru :-). Mám několik dotaz. Proč to mlého nejdřív svařujete? Já používám normální čerstvé v lahvi od Olmy a jen ho zahřeju v mikrovlnce do tepla, vmíchám lžičku jogurtu a rozmíchám. Dělám vždycky něco přes půl liru ve sklenici od okurek. Takže nejsem moc velkej Skrblík,m ikdyž tam dám jen lžíci? Anebo to jen znamená, že když je tam té kultury míň, tak to jen déle trvá? Pak to strčím do trouby a teplotu 40 °C kontroluji zapichovacím teploměrem do masa, vychtal jsem si teplotu na troubě a mám na kolečku rysku :-) Může být rozdíl v mléku? Dnes jsem použil čersvé Albertovské, tak že by tím?
Rada99 7. 8. 2011, 15:13
Díky za recept, jogurt se mě pokaždé povedl a moc nám chutná. :-)
AdelQa 25. 1. 2011, 0:35
Ahojda! Chci se zeptat, možná blbě, ale nedá mi to :-) Na litr mléka stačí malý jogurt? Kdybych dala např. Hollandii, tak 1 litr mléka + 200ml Hollandie? Díky za radu... dobrou noc! A*
bio 9. 10. 2010, 23:34
Zdravím milovníky jogurtů (child4) Tak jsem včera neodolala a pustila se do výroby domácího jogurtíku podle receptu - výsledek SENZACE (Y) (Y) (Y) Pojistila jsem to nákupem dobrého mléka Olé z Olešnické mlékarny (18Kč) a skleničkou jihočeského jogurtu od Madety (taky 18Kč!). Mléko jsem ohřála téměř k varu, ochladila na 45st., rozmíchala v něm metličkou skoro celý jogurt a naplnila pět nahřátých sklenic, které jsem hned pěkně pospolu zabalila do larisy a šup s tím pod peřinu. Ráno byl jogurt hotový, pěkně tuhý, nahoře trochu syrovátky, takže po rozmíchání trochu zřídl asi na konzistenci Activie. Do každé sklenky jsem vmíchala jeden vanilkový cukr a podávala s kukuř.lupínky, lžičkou jahodové marmelády a hrstkou rozinek - smečka dlabala jak zjednaná a padl skoro celý litr, takže o nějaké úspoře nemůže být řeč ,-) Příště zkusím levnější ingredience a rovnou dvojitou dávku (pl) Díky za skvělý recept! (clamp) Jogurtožroutům zdar! (flower)
zdenkaj 25. 9. 2010, 0:24
Tak jsem teď zkusila poprvé udělat domácí jogurt :-) :-). Tak jsem zvědavá, až se ráno vzbudíme jakej bude :-o.
rozinka 5. 8. 2010, 19:42
Tak já mám napoprvé "řiďoura" |-), ale aspoň to chutná jako jogurt, no...Asi se v peřině neudržela ta teplota, nebo nebyl správný jogurt, byla to spíš nouzovka ze Zottu. Příště zkusím ještě přidat to sušené mléko nebo nějakého lactobacila...Každopádně díky za recept! |:o)
rozinka 6. 8. 2010, 12:01
@rozinka Hura, hura, druhý pokus se zadařil, již po dvou hodinách je ve skleničkách jogurt tuhý! Opravdu to bylo asi nízkou teplotou, mlíko jsem použila stejné, jogurt tedy Activii a skleničky jsem tentokrát zavřela do formy do domácí pekárny a každou hodinu pustím na dvě minutky pečení.. |:o)
kac82 19. 6. 2010, 18:38
Tak skleničky už spinkají v manželově peřinách :-pjsem zvědavá na ráno jestli budeme jíst jogurt nbo bumbat jogurtový nápoj ,-) *-)
kac82 20. 6. 2010, 11:05
@kac82 Tak jogurtíky se povedli (Y) (Y) (Y)jsou sice malilinko řidší,ale né tekutý ,-) ,-)malej ho snědl a pěkně si pomlaskával (clamp) (clamp)
orsagovka 11. 6. 2010, 17:57
Zdravím! Jogurt jsem dělala dvakrát, poprvé mi tak krásně neztuhl, dělala jsem z polotučného mléka tatra a dala di něj bílou activii, ale nechala ho jen 4 hodinky. Zdálo se mi taky že jsem ho dávala do peřin málo teplý, tak spíš při 35 stupních.. každopádně jsme ho zbaštily i tak s malou. Druhou várku jsem dělala že jsem dala sladkou activii, a půl floriana bílého (zbyl mi v lednici) a naočkovala jsem ho teplejší a dala hajat. Jinak naspod jsem zkusila dát domácí marmeládku. Teď to je šest hodin a už teď je krásně tuhý!! Nechám ho tam ale až do večera, ať se dodělá.. Jsem moc ráda že se to povedlo, zdroj mléka od kravičky by byl ale 15 km a s malou se moc nedostanu, takže to jde nádherně i z trvanlivýho, ale chce si to prostě vychytat. moc díky za super receptík, žádné drahé jogurtovače, kultury, člověk ušetří a ještě si pochutná! Bezva (Y)
walluška 18. 5. 2010, 23:33
Výborný recept na výborné jogurty (Y). Zkusila jsem před týdnem z čerstvého kravského mléka. První pokus se vydařil a teď "kultivuji" pod peřinou ob den ,-). Dokonce i (Z) (child6) chutnají :-). Děkuji za recept (L).
Scher 14. 2. 2010, 10:08
Tak jsem taky vyzkoušela. První pokus s krabicovým mlékem dopadl jako u několika ostatních- polotuhé, po rozmíchání řídké a táhlé :-o (ovšem chuťově celkem dobré) Na druhý pokus jsem vyzkoušela mlíčko přímo z kravína a vanilkový cukr a nemá to chybu. Naprosto vinikající (Y), jogurtíky do rána nádherně a úplně ztuhly. A jsou fakt výtečné (tudledudle)
Didyna 22. 1. 2010, 8:13
Dobrý den,včera jsem udělala jogurt ale je úplně tekutý jako mléko :-|Měla jsem krabicové polotučné a po svaření a ochlazení jsem přidala bílou sladkou actívii nalila do skleniček zabalila do deky a dala na 12 hodin k topení....a dnes ráno vyndám a je to úplně tekuté :'(
handymufna 22. 1. 2010, 8:23
@Didyna ....a to je přesně to samé,co se stalo mě!!!nevím,kde děláme chybu,už jsem to první vylila,včera udělala další,s aktivií,protože předtím to byl selský,říkám,tak bude chyba v jogurtu,ale ani tím to není (N) (N) (N) (N) (N)mám tam krupičku,je to hnusný,takže znova vyleju,ale nový už dělat nebudu,chtěla jsem přírodní,bez sr.......,ale asi to bude lepší s tou tatrou a salkem,to si ale zase můžu koupit jogurt v krámě,když to spočítám :-# :-# :-# vendy
Didyna 22. 1. 2010, 8:30
@handymufna jiným se povedl tak asi něco děláme špatně.. *-) (F)
handymufna 22. 1. 2010, 8:55
@Didyna ....asi se tváříme málo kysele a pak to nezhoustne :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Didyna 22. 1. 2010, 8:58
@handymufna (smich)
handymufna 21. 1. 2010, 7:51
dobrý den,tak jsem včera dělala jogurt,ale asi něco neklaplo a tak vás prosím o pomoc :-)mléko jsem ohřála,nechala zchladit na strčení prstu,pak jsem vmíchala selský jogurt,měla jsem litr mléka a koupila velký jogurt,malý neměli,dala jsem půlku kelímku,trochu cukru,ale fakt kostku,nalila do skleniček a dala na hranu krbu,kde je teplota asi jako na topení,krásně tam udržím ruku,jen to sálá,takže žádná horkost,to bylo ve 4 odpo,v 11 večer to bylo tuhé,ale ráno se udělala ve skleničkách voda oddělená od jogurtu,který je chuťově sice dobrý,ale je hrudkovatý a řidší,pomohlo by,kdybych celý proces opakovala a dala tam celý ten velký kelímek?je mi to líto vyhodit a ráno,když jsem to ukazovala dětem,tak prohlásily,že tohle jíst nebudou,že to vypadá jak zdrclý mlíko :-),moc díky za odpověď vendy
poppysek 14. 1. 2010, 9:44
Dobrý den, jogurty mám v peřinkách a díky za recept, snad se zadaří. Mám dotaz, když mléko chladne, vytvoří se škraloup, co s ním? Mám na něj od dětství averzi, tak jsem to mléko před smícháním s aktivií zcedila. Uvidíme, jak to dopapdne.. (L)
poppysek 15. 1. 2010, 15:21
@poppysek Doplňuji, že výsledek byl famózní... (H) Dokonce i (Z) a (X) se jen olizovali. Děkujeme. Super nápad. Jogurt je akorát, parádní. (L)
petruska123 10. 11. 2009, 18:43
určitě to bude dobrota už se těším až to ochutnam (hotdog) (hotdog) (zajic)
petulkaka 5. 11. 2009, 10:04
Velice mě zaujal receptík na domácí jogurt. Jen jedna otázečka k maminkám, které ho již vyzkoušely. Jak dlouho vydrží jogurtík v lednici? *-) děkuji moc Petra
Adela1977 28. 7. 2009, 19:16
Tenhle jogurt dělám pravidelně,, jen jsem myslela, že to z krabicovýho nejde. 'Používám i hollandii, je to taky super. Jo a jedna technická: nemusíte pokaždý kupovat novou activii, lze použít i zbytek domácího jogurtu.
Babulka1 13. 10. 2009, 20:41
@Adela1977 (Y)Tak to určitě zkusím, moc děkuju za rady (clamp)
Amaalka 28. 2. 2009, 0:07
(F)
itinka007 26. 1. 2009, 12:29
Dělala jsem ten jogurt z domácího mléka a je taky moc dobrý,ted ho zkusim udělat ještě s krabicového a jsem zvědavá jestli tam bude nějaký rozdil :).. :-)
Nela7 28. 1. 2009, 8:39
@itinka007 Jj, vyzkoušejte, já bohužel domácí mlíčko nemám, tak nemám s čím srovnávat (L) (L) (L) Dělám jenom z krabicového, někdy z polotučného, někdy z tučného |:o)
itinka007 19. 1. 2009, 9:44
taky bych chtěla dneska ten jogurt vyzkoušet, mám domácí mlíko od kravičky,myslíte že to nebude vadit???Lucka *-)
hanyhany 20. 1. 2010, 16:00
@itinka007 Já bych sebrala smetanu aby to nebylo tak hutný, ale každý dle gusta. Jinak se to převaří, tak co by vadilo, to je lepší, ne? V krabici stejně není mlíko..... (L)
Nela7 20. 1. 2009, 8:30
@itinka007 Tak to se máte, ale neporadím ;-) ;-) ;-) Určitě vyzkoušejte a dejte vědět (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie