Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 334 návštěvníků)

LUXUSNÍ OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA

0.0
LUXUSNÍ OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA

Potřebné ingredience

1250 gr- čisté váhy naloupaného ovoce/JABLKA+jahody,mango,hruška,broskev,banán...prostě to ovoce jakou přesnídávku si zrovna přejete:).....// 1/2 litru vody cca 250gr cukru//dle vaší chuti// 1 pudinkový prášek

Postup přípravy

Vím že se opakuji,ale na přání kamarádek vkládám :))

Základem přesnídávek jsou vždy jablka!!! dle přání a chuti jakou chcete přesnídávku si část z 1250gr čistého ovoce nahradťe-jahodami,meruňkami,banány,mangem atd.
nafotila jsem vám zrovna výrobu jahodové a mangové přesnídávky...

ovoce k jablíčkům namíchejte cca 1/3 a 2/3 JABLEK,
JABLEK MUSÍ BÝT VŽDY VÍCE a nebojte stačí -např.jedna větší hruška a přesnídávka bude hrušková!!
//u jahodové jsem dala cca250- 300gr jahod,mango váží cca 280-400gr//

OVOCE OČISTÍME-NALOUPEME-DÁME DO HRNCE-
PŘIDÁME 1/2 LITRU VODY
CUKR //může být i třinový,ale změní se lehce chuť//
UVAŘÍME-ROZMIXUJEME//i během varu//
nechte si trochu vody na rozmíchání pudinkového prášku
PŘILEJEME//připravený v trošce vody// PUDINKOVÝ PRÁŠEK
LEHCE POVAŘÍME A NECHÁME "ZATÁHNOUT"
NAPLNÍME DO SKLENIČEK//tato poprce je cca na 7-8 přesníd.lahviček//

já skleničky otáčím //šroubovací//na cca 20hodin dnem vzhůru a naprosto to stačí,žádná se mě zatím nezkazila a to je neskladuji v lednici ,ale v klasické špajzce v panelákovém bytě!!
ještě k pudinku-jahodovou jsem zatáhla jahodovým,banán.banánovým atd.,ale jinak je na vše výborný vanilkový pudink a pro úplně první začátky a pro maminy ,kteří řeší stravu bio jsem používala biopudink//v bille dostupný asi za 5,-kč//

u nás nejoblíbenější byla mangová!!FAKT LUXUSNÍ!!
MŇAM MŇAM přeji :))

Monika

čisté připravené na vaření

mixuji při varu //pozor pak dost prská at se nepopálíte//

připravená na pudink

HOTOVO-otočit ihned po naplnění víčkem dolů!!

příprava na MANGOVOU přesnídávku

nakrájeno,začínám vařit....

HOTOVO....Mňaminky mňam...taky Denisce chutná ,když jí do přesnídávky nadrobím piškotky sunarky pro mimi od 6-měsíců

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kikkina 22. 7. 2011, 8:54
ahoj holky chci se zeptat od kolikati měsíců může mimčo tuto přesnídávku s pudinkem? děkuji
Kklara 12. 6. 2011, 11:37
Mončo, děkuji za bezva receptík |:o). Dnes jsem udělala jahodovou a má velikánský úspěch (dance). Díky (L). Klára
disney 18. 6. 2011, 15:15
@Kklara (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)S UPÉÉÉR Kláro (L)taky budu muset po dlouhé době udělat :-D (child1)hezké léto všem (child2) (child1)Monika (hello)
31423 16. 11. 2010, 11:42
Holky :-$ nadělala jsem plno přesnidávek (X) (Z) a dneska jak jsem chtěla dát (child11),a jak jsem ji otevřela,tak jsem objevila plísen na víčku,otevřela jsem další a zase,tak jsem je kontrolovala a mám jich snad 1/4 takto chytlých. :-@ Co jsem udělala špatně? 8o|.Všechno jsem dělala podle návodu,nechala dnem vzhůru víc jak 20hod.Skleničky i s víčkami jsem myla v myčce,nemůže to být tím?Jo a víčka při otevíraní normálně luply,nešly lehce otevřít. Čím to může být :-S
pelunka 22. 11. 2010, 17:58
@31423 já víčka myji pod tekoucí vodou opravdu důkladně a přesnídávku neovlivní jestli je otočena 10 nebo 20 hodin zatahuje se pouze dokud je teplá přesnídávku uvařím večer otočím dnem vzhůru a ráno je popíši a šupnu do špajzu.to je na rychlejší zpracování a pokud ji chci třeba na čtvrt roku tak je postavím do velkého hrnce kde mám na dně složenou utěrku nebo plenu zaleji do půlky vodou a tak od bodu varu vařím asi 15-20 minut tak snad to někomu pomůže
lidare 16. 11. 2010, 11:58
@31423 Já dělám něco podobného,ale vždycky ty skleničky dám ještě do trouby,zapnu na 200st. a pak jak je trouba už rozpálená vypnu a nechám vychladnout a pak je teprve vytáhnu,nestalo se mi že by se kazily,mám v ledničce rozdělanou a je super. :-)jo ale dávám jen do skleniček šroubovacích,ne do těch co se jen zaklapnou.
Karla.C 6. 11. 2010, 16:35
Tak jsem po dlouhé době právě dodělala přesnídávku, podle toho receptu. Fakt je dobrá, dělala jsem jahodovou. Děkuji. Furt jsem se chystala vyzkoušet, tak konečně vyzkoušeno. Dík, dík.
Eillee 26. 10. 2010, 11:59
Super recept (Y) (Y) (Y). Za přesnídávky pro mé dvě děti jsem v poslední době utrácela majlant, tak jsem se rozhodla zkusit domácí a narazila jsem na tenti recept. Dělala jsem jablečno-mrkvovou, příště dám méně cukru, na mě je přeslazená, ale měla jsem dost sladká jablka. D9ky, určitě budu dělat často |:o) |:o) |:o).
31423 22. 10. 2010, 22:45
Holky,jaký je nejlepší pudink na tu přesnidávku?Co myslíte,můžu to dávat potom (X),jak ji budu pomalu přikrmovat v 5-6 měsících (child4) (jidlo)?
U berušky 22. 10. 2010, 21:56
Moni, dneska jsem i ja "odmaturovala" z presnidavek a je fakt dobra. Jen priste nedam tolik cukru. A dopadla jsem jako jine maminky, mela jsem pripravene lahvicky od Hipp/Hami presnidavek a kdyz jsem tu precetla, ze netesni, dala jsem to do nich a holt budou v lednici. Mam jen 7 lahvicek, takze to vidim na dva max tri dny :-D. Zitra jdu koupit sroubovaci sklenice a pokracovat v jiny chutovy kombinaci :-$ (Y)
*mrně* 8. 10. 2010, 1:44
něco podobnýho jsem už dělala,ale zvařovala jsem v troubě...nechce se mi věřit,že nemusím ,-) bojím (H)
disney 10. 10. 2010, 21:22
@*mrně* nebojte ,-) :-) ,-) :-) ,-)zkuste jednu várku a uvidíte (K),jak se říká ukázaná platí (Y) (Y) (Y) (Y)...důvěřuj ,ale prověřuj :-D :-D (hello)Monika
andreakrejcik 20. 9. 2010, 9:11
Tak včera jsem vyzkoušela a musím říct,že je výborná (Y) příště udělám určitě větší dávku |:o)
rohyl 15. 9. 2010, 8:27
To vypadá dobře, zatím jen mrazím, ale pak nemám v mrzáku na nic místo. Jen jeden dotaz k té banánové, protože holky jablka s banány milují - banán se taky povaří? Díky Lucka
disney 15. 9. 2010, 22:55
@rohyl Luci,no také povařit,jen to s banánem moc nepřežeňte stačí fakt dva velké či tři malé,pak to bylo moc banánové a takové "blemclé" (zajic) (zajic) (zajic). (hello)Monika (hello)
Janca333 24. 8. 2010, 20:53
Také dělám, cukr nahrazuji Glukopurem (hroznový cukr) (Y) (Y) (Y) Je to moc dobré, levné a hlavně víte co do toho dáte (H) (H) (H)
pelunka 11. 8. 2010, 23:26
Dobrý večer tak jsem dneska udělala vaši přesnídávku a jelikož jsem měla v lednici 1 hrušku asi 7 švestek tak vznikla taková zvláštní chuť místo cukru jsem dala asi 3 lžíce medu a je z toho úžasná hruškovo jablečná přesnídávka s lehkým nádechem do medova třeba to někomu pomůže spousta maminek tady cukr řešilo opravdu je s medem super dala jsem ho hned s ovocem a vodou jo a švestky jsem oloupala.děkuji děkuji moc je výborná a měla jsem 8 skleniček od přesnídávky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
disney 12. 8. 2010, 16:24
@pelunka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)skvělé,to je dobře že další zkušenost ,čím více experimentů tím více na výběr a chutí,alespoň mají dětičky obměny a nepřepapají se jedné chuti (smich) (zajic) (smich) (hello)Monika (hello)
Veronika N. 4. 8. 2010, 12:36
Dobrý den Moniko, právě jsem dodělala vaše přesnídávky ,nemám mixér,takže jsme to jen rozmačkala,ale to vůbec nevadí,mám kousky ovoce ráda!! Chtěla jsem se vás zeptat, jak přesnídávky skladujete, zda v lednici nebo jen ve špajzu a jak vám dlouho vydrží neotevřené. Moc děkuji!! (Y)
disney 12. 8. 2010, 16:22
@Veronika N. přesnídávky jsem skladovala ve špajzce a vydrželi dokud se nesnědli (zajic),poměrně dlouho i měsíc déle bohužel u nás nevydrželi ,-) ,-) ,-) ,-) (hello)Monika (hello)
katwind 9. 3. 2010, 15:56
prosím, prosím, jde to tedy úplně bez cukru?
disney 16. 3. 2010, 18:56
@katwind Katko já myslím že určitě *-) a co třeba třtinový nebo glukopur?? ale opravdu záleží na chuti :-) :-) :-) :-),takže pokud jste prckovi ještě nesladila tak myslím že není problém problém ve výrobě bez cukru určitě není :-p v konzistenci jaké to je to drží pudink a né cukr at se zadaří :-$ :-$ :-$ Monika
DorisB 21. 11. 2009, 19:55
Výborná přesnídávka. Bohužel jsem si nedočetla konec a přesnídávky jsem neotáčela. Když dělám marmeládu, tak jí taky neotáčím a nikdy se mi žádná nezkazila. Teď jsem ale zjistila, že přesnídávky jsou všechny do jedné plesnivé. Nevím, jestli je to tím, že jsem je neotočila nebo jestli jsem špatně umyla skleničky, každopádně manžel je neskutečně naštvanej, jak kdyby u tý plotny stál sám! :( Hlavně nevěřil tomu, že se tam nemusí dávat žádná chemie a teď je na koni. :-|
mirri 76 9. 10. 2009, 13:45
no tak jsem neodolala a dnes vyzkousela tuhle presnidavku.dala jsem mene cukru a bio pudink a musim rict,ze je to mnamka!!! (Y) (Y)vrchnimu ochutnavaci (jidlo) mooc chutnalo!!moc dekuji za skvely recept!! (L)dnes jsme delali s hruskama a zitra budu delat s jahodama(mam zamrazene!) (clamp) (clamp)
Lenpod 8. 10. 2009, 16:59
Škoda, těšila jsem se na novou chuť přesnídávek (ráda zkouším oblíbené), ale dětem víc chutná už zajetá přesnídávka - uvařená jablíčka (+ jiné ovoce) a pouze rozmixovat. Na jedné straně tedy smutek, že jsem nepochodila, na druhé radost, že je pro ně chutnější přírodnější verze. Tak ať všem ostatním chutná (clamp).
LMartinaD 7. 10. 2009, 21:38
Jablek se letos urodilo zase plno, do beček tentokrát nepůjdou, tak jsem přemýšlela co s nimi. Našla jsem tento recept a hned ho vyzkoušela. Udělala jsem z dvojité dávky a dala do jablek hrušky a musím říct, že je vynikající. Mám dva kuky ve věku 10 a 2 roky a oboum chutnala. Olizoval se i manžel. Ještě jsem je teda dala zavařit a budu doufat že vydrží dlouho, chtěla bych si nadělat na zimu. ;-) :-) (pusa) Martina
disney 8. 10. 2009, 8:01
@LMartinaD díííky (L) (L) (L) (L) (L) (L)
radule03 22. 9. 2009, 17:02
Dobrý den (hello),tak se taky přidávám s pochvalou (Y)Nečekaně se mi doma vyskytlo více jablek,tak jsem hledala nějaký recept,co s nimi.No a našla jsem ten váš |:o) a je super (clamp).Přidala jsem ještě pár hrušek a jednu broskev,která nám nějak zbyla,akorát jsem tedy zkusila dát méně cukru a přesnídávka je výborná.Už mám jednu sklenici v sobě (zajic),jsem prostě nemohla odolat.Ale další určitě zůstanou dětem :-$,doufám ;-)Tak ještě musím nasbírat další sklenice (L)
disney 23. 9. 2009, 20:12
@radule03 díííky :-) ;-) :-) ;-) :-) ;-) (hello) (hello) (hello)
Lenpod 20. 9. 2009, 10:06
Podle ohlasů pár skleniček vyzkouším,...ale asi bez vody a cukru. Vždy jsem přesnídávky dělala jen rozvařením jablek a rozmixováním. Nekazí se a jsou dost sladké samotné. Zvlášť v dnešní době, kde se bílý rafinovaný cukr objevuje ve všech potravinách pro děti, mi připadá škoda nevyužít domácí přípravy bez cukru. Ale pro ozvláštnění - vyzkoušíme, děkuji za recept

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie