Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 3408 návštěvníků)

Střecha z Bé bé sušenek SUPER,SUPER DOPORUČUJI!!!!

5.0
Střecha z Bé bé sušenek  SUPER,SUPER DOPORUČUJI!!!!

Potřebné ingredience

1 balíček světlých,1 balíček tmavých bé bé sušenek,15 dkg moučk.cukru,20 dkg másla,50 dkg obyč.jemného tvarohu /né z vaničky/ -/je balen jako máslo/rum,2 banány.

Postup přípravy

Utřeme máslo s cukrem,tvarohem a ochutíme rumem /používám ruční šlehač/.Na alobal naskládáme jako šachovnici bé bé sušenky 3 řady po 7 kusech,/střídáme světlou a tmavou barvu/.Potřeme polovinou tvarohového krému a zakryjeme znovu sušenkami bébé poskládanými jako šachovnice,ale tentokrát na tmavou světlou a obráceně.Rozetřeme zbytek krému, a na prostřední řady položíme oloupané banány.Vezmeme tento alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak,že se sušenky nahoře spojí do střechy.Po zatuhnutí v lednici polijeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladit.Pak už jen krájíme a nestačíme se divit jak dobrůtka mizí.!!!!!!!

Nejprve si utřeme máslo s cukrem a tvarohem.Přidáme trochu rumu.Podle chuti.

Poté naskládáme na alobal první vrstvu BÉ-BE sušenek

Poté natřeme tvarohovou náplň,chce to trošku trpělivosti,proto si raději alobal na okrajích ohrnuji,aby se sušenky nerozjížděly.

Na nápň naskládáme znovu šachovnicově sušenky,ale tentokrát barvy obrátíme.

Natřeme zbylou polovinu tvarohového krému a doprostřed položíme dva celé oloupané banány.

Opatrně podebereme z každé delší strany alobal /pravou rukou pravou stranu,levou rukou levou stranu/ a přitiskneme k sobě do tvaru střechy.Jde to krásně.

Takto to vypadá po odkrytí stran alobalu.

Polijeme čok. polevou.Já tentokrát použila zajíčky,vzhledem k tomu,že je po velikonocích.Tato poleva nevypadá zrovna esteticky,ale snad mi to odpustíte.

Zabalíme zpět alobalem a dáme vychladit a proležet do lednice.Nejlépe přes noc,aby be-be sušenky zvláčněly.

Dnes jsem to tošku urychlila,takže jsem krájela hned.První odkrojený kus je vždy trošičku nesouměrný,ale ty ostatní budou ukázkové.Tak snad jsem vám pomohla v rozhodování,zda tento recept vyzkoušet.Věřím,že vám zachutná jako nám a přibude do vašich oblíbených receptů.Dobrou chuť!!!!!

Do večera nic nezbyde.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pavlice 2. 5. 2006, 14:24
Ahoj,dopoledne jsem to "upekla" a už jsme ochutnali... ;-)úúúúúžasné!!! (Y) (Y) (Y) Manžel sice už chodil od deseti hodin,že chce tudle olíznout,tamhle zakrojit (6),ale odolala jsem. Ale docela mi vadilo,že kakaové bebe sušenky jsou více drolivé...nebo jsem měla jen blbý balíček??? Ale naplácala jsem to na to,polila čokoládou a výsledek je vynikající. (L) Prosím si více takto jednoduchých receptíků :-P :-) (Y) (Y) (Y)
Kelisek 2. 5. 2006, 13:06
Stále moc a moc děkuji za vaše odezvy.Jsem velice ráda,že vám zachutnala tak jako nám.
ednet 1. 5. 2006, 13:02
Tedy Věrko,to je teda něco!Je to opravdu mňamka,já jsem pečící antitalent,ale teď jsem doma za hvězdu!Stříšku jsem ještě posypala lupínkami z mandlí.Díky moc za receptík. (PI) (Y) (*)
2girls 1. 5. 2006, 12:36
Vcera jsme vyzkouseli, dnes zbyva poslednich 5 cm strechy ;-) ;-) ;-). Dekuji za recept, vyborne (*) (*) (*) (Y)
tarabi 30. 4. 2006, 21:16
Tak jsem receptík taky vyzkoušela.Polevu jsem udělala dvoubarevnou,na hnědé sušenky bílou a na světlé hnědou.Je vynikající!!!Moc děkuji za receptík (Y)
janinka78 30. 4. 2006, 20:14
Dobrý večer Věro,tak jsem neodolala a také to vyzkoušela.Je to vážně super!!!Sice to mazání 1.vrstvy nešlo tak lehce,jak jsem myslela.ALe stálo to za to,dnes se návštěve jen oblizovala.Takže žádná dieta.Je to mňamy!!! (Y)
Kelisek 30. 4. 2006, 15:49
Jsem ráda,že vám všem tak chutná.Doufám,že vám taky půjdou kila tak nahoru jako mě.Musím se pořádně hlídat když něco upeču podle MMB jinak už bych se nevešla mezi dveře.
jenůfka 30. 4. 2006, 15:36
Jste všechny tady nesnesitelné :-D :-D :-D, samože jsem to taky musela udělat, když je to takový zázrak...A teď jsem tady mezi plkáním na diskuzi, SAMA skoro třerinu SEŽRALA 8o|. Bože baby já vás nenávidím ({) (}) :-D :-D :-D
lenina 29. 4. 2006, 23:55
Věrko je boží,dnes jsem ji udělala a je půlka v háji :-D :-D :-D PS:tvaroh jsem měla z vaničky,jiný neměli a uplně v pohodě :-)) :-))L
KOKO559 29. 4. 2006, 18:21
Hmm tak to je úúžasné, nevím jestli bych neměla zajed rovnou do teska pro ingredience :-D určitě vyzkouším (Y)
kvetuska 29. 4. 2006, 15:49
:- uzasne zkusim :-P
kvetuska 29. 4. 2006, 15:50
@kvetuska (6)certovsky dobre (Y)
matys 29. 4. 2006, 9:25
Tak jsem také neodolala. Včera odpoledne jsem ji "upekla" našemu malému na přivítanou a jenom jsme mlaskali. Je to mňamka. (Y) (Y) (Y)
cicmoši 28. 4. 2006, 21:28
No úžasné, slintám, hned zajtra do toho idem, tie fotky ma hodily do obrazu....... :-P takže už viem ako na to, v nedelu príde tchýňa tak si určite zblajzneme, ja už slintám teraz :-P :-P :-P
cicmoši 29. 4. 2006, 11:32
@cicmoši tak už som to spáchala a teraz ten zázrak odpočíva v ladničke zo zajíčkovou polevou ;-) tak som sa naolizovala a už som aj skúsila... (Y) (*) obávam sa, že to nebudem moct robit, lebo nikdy nič neschudnem.... :-P :-P výborné
Kelisek 28. 4. 2006, 21:22
Tak to určitě písnětě.Doufám,že vás teta pořádně pochválí.Mám také ráda,když přijdu s něčím novým a všechny tím oslním.Děkuji Hejnová
svice18 28. 4. 2006, 11:04
Tak právě jsem střechu dala do lednice ;-), čekáme večer návštěvu, tak snad už to bude proleželé. Jé já se na to tak těším, teta má rozmlsaný jazýček a když ji něco chutná velice to ocení . Takže zítra písnu jaký to mělo úspěch. Jak to tu čtu tak věřím, že to bude supr úspěch. ;-) :-) ;-) (Y)
Kelisek 27. 4. 2006, 18:34
Děkuji,děkuji.Jsem moc ráda,že vám všem,co jste ho vyzkoušeli chutná stejně jako nám.Opravdu má jen jednu chyby,nevydrží příliš dlouho,neboť nikdo neodolá.
marči 27. 4. 2006, 16:40
Tak jsem tento moučník udělala v pátek večer pro sobotní odpolední návštěvu, bohužel , ta ho už ale neochutnala, dieta- nedieta, byl prostě hned pryč, příště už ho nedělám, protože takhle bychom nezhubli nikdy. :-D. Je skutečně výborný. (^) (Y)
berunecka 27. 4. 2006, 13:52
Věro, tohle už mi nedělejte. Včera večer jsem to "upekla" a dnes je tam toho půlka.Škoda, že to nemůžu, protože je to naprosto úúúúžasný :-P :-P :-P
janinka78 26. 4. 2006, 19:56
Dobrý den,podle těch foteček to vypadá nádherně (Y),čekáme návštěvu tak jsem zvědavá ,jak to bude dětem chutnat. :-)
moninani 26. 4. 2006, 18:42
Dobrý den Věrko,moc Vám děkuji za rychlý recept.Měla jsem trochu strach,jak to přehnu,abych udělala střechu,ale díky tomu,že jste vložila fotky,to šlo báječně.Až na to mazání toho krému u první vrstvy,tam to chce trpělivost.Přemýšlela jsem,že bych příště zkusila třeba udělat pudinkový krém,bylo by to zase trochu něco jiného.Střecha je hotová v lednici,už se těším až ráno ochutnáme.Mějte se hezky Monika

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie