Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbilo 521 návštěvníků)

Díky tomuto receptu jsem se vyhla operaci karpálních tunelů: přečtěte si celý recept i s dotazy

0.0
Díky tomuto receptu jsem se vyhla operaci karpálních tunelů: přečtěte si celý recept i s dotazy

Potřebné ingredience

Acylpyrin5 listů aloe francovku herbu či lesanu, prosím nepište e-maily s dotazy, které jsou zde zodpovězené, nebudu na ně odpovídat

Postup přípravy

Dlouho jsem měla bolesti rukou, hlavně v klidu a nejhorší to bylo v noci... Nevíte kam s rukou, brní prsty a jste každou chvilku vzhůru a ráno nejste schopna udržet drobné věci v rukou, nemáte v nich cit. S obtížností mažete chleba, zamykáte dveře apodobně. Pokud trpíte stejnými obtížemi, tak zkuste můj zaručený recept.

Do půl litru francovky herby (či lesany) nechte luhovat 20 tablet acylpyrinu a 5 listů aloe a občas protřepte. Po necelém týdnu si můžete ruce mazat před spaním. Já osobně jsem měla svou medicínu po ruce i v noci.

Nejčastější dotazy, které píšete:

Nejčastějším dotazem je, zda-li můžete lék využít i na jiná onemocnění. Tento dotaz je zbytečné psát, jelikož s jinými onemocněními nemám zkušenosti a bohužel Vám v tomto směru neporadím. Za vyzkoušení však nic nedáte...
Poskytla jsem recept, abych pomohla ostatním, kteří mají stejné problémy, bohužel odplatou jsou každodenní várky e-mailů s dotazy: Bolí mě ruka po práci, pomůže mi to? Bolí mě koleno, pomůže mi váš lék? Nemohu otáčet hlavou, pomůže mi tento recept? Můžu používat v těhotenství? Na tohle Vám skutečně neodpovím. Maximálně tak, že máte zajít k léka ři a že za vyzkoušení receptu nic nedáte.
Naopak mě potěší, když napíšete svůj příběh a zkušenosti :-)


Mohu použít i jiný druh aloe než máte na obrázku a kde rostllinku mohu sehnat?
Aloí je spousta druhů, všechny by měly mít léčivý účiněk. Já osobně používám i druh, který je vyšší a připomíná stromek. Bohužel jsem nedopátrala název... Jinak je k dostání v mnoha květinářství (občas v Lidlu)

Má se dávat luhovat jen dužina, nebo celý list a jak velký? A jak dlouho tam list má být...
Nechávám luhovat celé listy o velikosti cca 15cm a šířce 2cm, ale nemyslím si, že je velikost a stáří tak důležitý. Hlavní je, aby rostlinka byla zdravá... List mám ve flašce po dobu luhování i po dobu mazání.

Po dobu luhování má být flaška v lednici nebo při pokojové teplotě a ve tmě?
Flašku mám v nočním stolku, tedy při pokojové teplotě a ve tmě...

Jak často a jv jakých místech si ruku potírat?
Zpočátku jsem si mazala ruku každou noc (i několikrát za noc-při bolestech). Potírala jsem si ruku od zápěstí k loktu. Žádné zábaly, ani ponořování...

Kdy lék začal účinkovat?
Úlevu jsem pocítila hned po prvním namazání a bolesti byly mírnější. Přesto jsem si ruce musela mazat i během noci. Po měsíci jsem již nepochybovala, že lék funguje a mohla jsem se rozloučit s obstřikama, ultrazvukem, který pomáhal jen krátkodobě a hlavně s operací...


Přeji Vám, aby jste se s touto nemocí rozloučili stejně jako já. Držím palce... Popřípadě pište Vaše zkušenosti s léčbou.

Dlouho jsem měla bolesti rukou, hlavně v klidu a nejhorší to bylo v noci... Nevíte kam s rukou, brní prsty a jste každou chvilku vzhůru a ráno nejste schopna udržet drobné věci v rukou, nemáte v nich cit. S obtížností mažete chleba, zamykáte dveře apodobně. Pokud trpíte stejnými obtížemi, tak zkuste můj zaručený recept. Do půl litru francovky herby (či lesany) nechte luhovat 20 tablet acylpyrinu a 5 listů aloe a občas protřepte. Po necelém týdnu si můžete ruce mazat před spaním. Já osobně jsem měla svou medicínu po ruce i v noci.
Pokud máte nějaké dotazy, tak je prosím posílejte na můj e-mail gergeda@seznam.cz

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

stava 7. 10. 2007, 21:02
Zítra hned naložím, děkuji za receptík, (clamp) (Y) :-) (flower)
Jaruš53 23. 9. 2007, 11:42
Už máme Aloi naloženou, tak začneme mazat. Máme to již vyzkoušené na tenisové lokty a nyní budeme mazat ruce. Je to výborný recept!!!!!!!!!!!!!! Mohu doporučit! (clamp) (clamp) (hello) (hello)
Maxinka 14. 9. 2007, 13:52
Pokud vím, aloe do tohoto receptu by měla být starší tří-pěti let, aby měla silný účinek. Mladší rostlinky jsou na nic. Jinak moc receptík chválím, před rokem jsme se díky němu zbavili bolestí tenisového lokte (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (L)
Pavca1 10. 9. 2007, 19:21
Chtěla bych se zeptat, jestli je to i na bolavé klouby. Děkuji moc. (Y)
fogl.111 16. 10. 2008, 9:09
@Pavca1 ahoj,velmi jednoduchá rada.. 5 g bobkového listu,5 min vařit v 300ml vody potom nechat vyluhovat asi hodinu a pít dvanáct hodin asi malou štamprli co hodinu..poteče mírně růžová moč a to je znánka dobrého odsolení,toto se pije 3 dny po sobě.......asi po10 dnech můžeme pokračovat v další kůře..... .pozor nesmí se to vypít naraz,mohlo by dojít ke krvácení !!!!!!!! aho...
gergeda 26. 9. 2007, 18:20
@Pavca1 Za pokus nic nedáte, ale zkušenosti s tím nemám *-)
nakytka 9. 9. 2007, 12:05
téééda tak to určitě vyzkouším..mám obě ruce odoperovaný, ale né moc úspěšně..díky moc za tip dám vědět jak to pomáhá (Y)
marki08 9. 9. 2007, 12:02
Tak tohle mě fakt zaujalo ,aloe mám v květináči tak koupím jen acylpyrin a lesanu a vyskouším to . :-)Díky moc za recept (clamp) (F)
leni0323 8. 9. 2007, 16:46
tak tenhle recepis vyzkouším, ale musím sehnat aloe :-| nevím ale kde, možná mi to pomůže na moje brnící prsty, díky za tip. (D)
Auča 8. 9. 2007, 18:07
@leni0323 Leni, firma LR prodává skvělé Aloe Vera gely, ne šťávy jako mají v lékárnách, já jsem se taky vykurýrovala díky Aloe, a dokonce moje mamka si odstranila lupénku( netroufám si říct vyléčila), ale nemá nic. Ty karpály se tím zprůchodní, je to pití i mazání, kdybyste měla zájem, písněte mi, já jsem léčebnými účinky v naší rodině byla tak nadšená, že jsem se vrhla do distribuce. (Y) To pití je hustý gel z Aloe, 90%, zbytek je trošičku alohol aby se to nekazilo. A to zápěstí jsem si mazala Aloe koncentrátem, a díky tomu mi i zmizel ekzem. |:o) |:o) |:o)
kutilka2 9. 8. 2010, 20:05
@Auča Zdravím.dnes jsem se dočetla že jste mamce ulevila při lupence.Mužete mi také poradit jak na ní?Děkuji
Auča 10. 8. 2010, 11:21
@kutilka2 Dobrý den, Zuzko, maminka pila aloe vera gel (LR Cosmetics litrové lahve hustého gelu) není to levná záležitost, ale za tu cenu to myslím, stojí, má pokoj, samozřejmě čistí játra, je třeba se vyhnout alkoholu a všem "jedům"... My tedy máme velké úspěchy v léčbě i exemů a ták... Nedám na Aloe gely dopustit...pijeme je celá rodina, a vůbec mi nemarodí děti, za rok a půl v práci jsem mimo neštovic ani jednou nebyla s dětmi doma . (mám tři) (Y) (Y)
evak2 18. 1. 2008, 19:43
@Auča Dobrý večer,můžete mi sdělit ,jak maminka postupovala při té lupénce?To používala gely jak píšete,od firmy LR?Kde se to dá sehnat?Děkuji za informaci.
Asuska 16. 11. 2007, 18:18
@Auča ááá vidím že tu kolegyni :) taky nedám na AV dopustit :) Vlastně jde o to že Aloe otevíra kapilárie a tím je pročistuje a díky tomu má tak lečebné učinnky. Jestli můžu doporučit knihu Přírodní léčba a péče s Aloe Vera Rahnová-Huberová Ulla cca 179kč. Docela zajímavý počtení.
bubík4 8. 9. 2007, 16:48
@leni0323 U TCHÝNĚ NA ZAHRADĚ JICH JE MRAKY, ROSTE TO JAK PLEVEL..........ZKUSTE SE POPTAT NĚKDO NA VESNICI.......
leni0323 8. 9. 2007, 16:53
@bubík4 Janičko, bydlím na vesnici |:o) |:o) |:o) zkusím se poptat, v pondělí jsem se chtěla objednat u neuroložky, jelikož už nemůžu kvůli ruce spát, já myslela , že je to od zad, tak jsem měla rehabilitace a prd, ted už bolí ruka vkuse i přes den :-S :-S takže stopro vyzkouším a písnu, pokud teda seženu (D)
gergeda 8. 9. 2007, 18:32
@leni0323 Přeju Vám ať to seženete (např. v květinářství) a pak aby vám to pomohlo Moje bolesti byli tak nesnesitelné, přes den sem nemohla mít ruku v klidu- alepson jsem ji trasla a nebo mackala mezi koleny ;-) porad ospala a nervozni, po dvou cyklech ultrazvuku mi uz doporucovali jen operaci +o( ...nedam na tento lek dopustit
bubík4 8. 9. 2007, 16:36
JÉ TO MUSÍM UDĚLAT MANŽELOVI, DÍKY ZA TIP (L) (L) (L)
Auča 8. 9. 2007, 18:10
@bubík4 Jani, Aloe Vera 90% čistý gel (jsou to jen z kůže svlečené listy) prodává LR Health and Beauty, můžu vám to dodat, psala jsem paní tady v diskusi, že já jsem si to taky aloí vyléčila, a taky ekzem a mamka lupénku, se kterou chodila leta po doktorech. A kamarádky kluk to pije čtvrtý rok, byl těžký astmatik, a je v pohodě. Kdybyste měla zájem, písněte mi, ju? :-) :-) :-)
anele 24. 3. 2008, 22:23
@Auča Myslíte,že by to pomohlo i na atopický ekzém? Děkuji. Housová Elena
Auča 9. 6. 2008, 11:36
@anele Elen, rozhodně by to pomohlo!!! Léčení Aloí od LR má fakt skvělé výsledky, je to 99% gel z listů, ne šťáva , ze zbytků listů, jako leckdo prodává. Jéje, já bych mohla vyprávět, co to všechno umí. :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie