(recept
si oblíbilo 334 návštěvníků)
LUXUSNÍ OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA
Potřebné ingredience
1250 gr- čisté váhy naloupaného ovoce/JABLKA+jahody,mango,hruška,broskev,banán...prostě to ovoce jakou přesnídávku si zrovna přejete:).....// 1/2 litru vody cca 250gr cukru//dle vaší chuti// 1 pudinkový prášek
Postup přípravy
Vím že se opakuji,ale na přání kamarádek vkládám :))
Základem přesnídávek jsou vždy jablka!!! dle přání a chuti jakou chcete přesnídávku si část z 1250gr čistého ovoce nahradťe-jahodami,meruňkami,banány,mangem atd.
nafotila jsem vám zrovna výrobu jahodové a mangové přesnídávky...
ovoce k jablíčkům namíchejte cca 1/3 a 2/3 JABLEK,
JABLEK MUSÍ BÝT VŽDY VÍCE a nebojte stačí -např.jedna větší hruška a přesnídávka bude hrušková!!
//u jahodové jsem dala cca250- 300gr jahod,mango váží cca 280-400gr//
OVOCE OČISTÍME-NALOUPEME-DÁME DO HRNCE-
PŘIDÁME 1/2 LITRU VODY
CUKR //může být i třinový,ale změní se lehce chuť//
UVAŘÍME-ROZMIXUJEME//i během varu//
nechte si trochu vody na rozmíchání pudinkového prášku
PŘILEJEME//připravený v trošce vody// PUDINKOVÝ PRÁŠEK
LEHCE POVAŘÍME A NECHÁME "ZATÁHNOUT"
NAPLNÍME DO SKLENIČEK//tato poprce je cca na 7-8 přesníd.lahviček//
já skleničky otáčím //šroubovací//na cca 20hodin dnem vzhůru a naprosto to stačí,žádná se mě zatím nezkazila a to je neskladuji v lednici ,ale v klasické špajzce v panelákovém bytě!!
ještě k pudinku-jahodovou jsem zatáhla jahodovým,banán.banánovým atd.,ale jinak je na vše výborný vanilkový pudink a pro úplně první začátky a pro maminy ,kteří řeší stravu bio jsem používala biopudink//v bille dostupný asi za 5,-kč//
u nás nejoblíbenější byla mangová!!FAKT LUXUSNÍ!!
MŇAM MŇAM přeji :))
Monika
Základem přesnídávek jsou vždy jablka!!! dle přání a chuti jakou chcete přesnídávku si část z 1250gr čistého ovoce nahradťe-jahodami,meruňkami,banány,mangem atd.
nafotila jsem vám zrovna výrobu jahodové a mangové přesnídávky...
ovoce k jablíčkům namíchejte cca 1/3 a 2/3 JABLEK,
JABLEK MUSÍ BÝT VŽDY VÍCE a nebojte stačí -např.jedna větší hruška a přesnídávka bude hrušková!!
//u jahodové jsem dala cca250- 300gr jahod,mango váží cca 280-400gr//
OVOCE OČISTÍME-NALOUPEME-DÁME DO HRNCE-
PŘIDÁME 1/2 LITRU VODY
CUKR //může být i třinový,ale změní se lehce chuť//
UVAŘÍME-ROZMIXUJEME//i během varu//
nechte si trochu vody na rozmíchání pudinkového prášku
PŘILEJEME//připravený v trošce vody// PUDINKOVÝ PRÁŠEK
LEHCE POVAŘÍME A NECHÁME "ZATÁHNOUT"
NAPLNÍME DO SKLENIČEK//tato poprce je cca na 7-8 přesníd.lahviček//
já skleničky otáčím //šroubovací//na cca 20hodin dnem vzhůru a naprosto to stačí,žádná se mě zatím nezkazila a to je neskladuji v lednici ,ale v klasické špajzce v panelákovém bytě!!
ještě k pudinku-jahodovou jsem zatáhla jahodovým,banán.banánovým atd.,ale jinak je na vše výborný vanilkový pudink a pro úplně první začátky a pro maminy ,kteří řeší stravu bio jsem používala biopudink//v bille dostupný asi za 5,-kč//
u nás nejoblíbenější byla mangová!!FAKT LUXUSNÍ!!
MŇAM MŇAM přeji :))
Monika
čisté připravené na vaření
mixuji při varu //pozor pak dost prská at se nepopálíte//
připravená na pudink
HOTOVO-otočit ihned po naplnění víčkem dolů!!
příprava na MANGOVOU přesnídávku
nakrájeno,začínám vařit....
HOTOVO....Mňaminky mňam...taky Denisce chutná ,když jí do přesnídávky nadrobím piškotky sunarky pro mimi od 6-měsíců
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
brundice
(upraveno)
30. 4. 2009, 9:06
Vypadá velmi jedle ,mám děti starší,pudink jim rozhodně vadit nebude a tak vyzkoušíme,díky za recept
marou
(upraveno)
30. 4. 2009, 8:59
dobrý den, tak dnes se chystám na jahodovou přesnídávku . Máte vyzkoušeno, jaká je trvanlivost ? Díky Martina
disney
(upraveno)
30. 4. 2009, 10:20
@marou
DOBRÝ DEN PŘEJI... celou trvanlivost až do ev.zkažení nemám vyzkoušenou,jelikož tak dlouho u nás ani nevydrží ,ale zrovna tu jahodovou jsme měli poměrně dlouho a stále byla ...měsíc 100% VYDRŽÍ ...jen ještě jsem zapomněla napsat ,aby lahvičky měli šroubovací víčka!!!!ty od "hippů"atd.můžete samozřejmě taky naplnit,ale neotáčet a a vydrží v lednici cca přes týden ...at se zadaří
marou
(upraveno)
30. 4. 2009, 11:27
@disney
Tak uvařeno, první snězená a je vážně výborná .Myslím, že se nestihne zkazit. Na ty šroubovací skleničky jsem taky přišla, po té , co jsem otočila první v přesnídávkové . Jedla jsem jí lžičkou z linky . Díky za super recept, mým 4 hladovým krkům budu muset dělat dvojitou dávku a to ještě neochutnal taťka Martina
PESPET
(upraveno)
10. 7. 2009, 19:23
@marou
Martí ted koukám na přesnídávku, přemýšlím že uděláme merunkovou Ale moc mne pobavil vás příspěvek jak jte jedla přesnídávku lžičkou z linky Ale já bych to udělala také, přeci se to nevyhodí, že?? Martí mějte krásný den
Ilonáček
(upraveno)
29. 4. 2009, 21:13
šári
(upraveno)
29. 4. 2009, 11:47
Dobrý den , ale myslím si že by pudink takhle malé děti neměli jíst. Myslím že je to zrovna kvůli tomu škrobu. Šárka
disney
(upraveno)
29. 4. 2009, 15:10
@šári
ještě k tomu pudinku, není ta přesnídávka tam výborná jako s"normálním"pudinkem... ale zas tak obr rozdíl to není ...je taková míň výrazná nebo jak to nazvat
disney
(upraveno)
29. 4. 2009, 12:17
@šári
dobrý den Šárko... taky jsem to ze začátku řešila a dělala jsem z biopudinku//např.v bille perfektně dostupný do 10,-kč// Monika
Zrušený účet
(upraveno)
29. 4. 2009, 11:16
Není nad domácí, že jo? Když mám jablka, tak je taky dělávám. Ty kupované nám děcka už nechtějí jíst a já se ani nedivím
Evelyn123
(upraveno)
29. 4. 2009, 9:58
Já tu vidím receptík poprvé a určitě vyzkouším! Už aby byly čerstvé jahody! Díky, Moniko
PESPET
(upraveno)
10. 7. 2009, 19:25
@Evelyn123
No Evi, vy jste koukám všude Já jsem hledala receptík na merunkovou, máme ted plný strom meruněk a já vím že babička dělala merunkovou přesnídávku a byla výýborná. Tak asi ozkouším tento receptík
disney
(upraveno)
29. 4. 2009, 10:56
@Evelyn123
vyzkoušejte ..opravdu doporučuji kam se na ní hrabou kupované