Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbilo 473 návštěvníků)

ZARUČENĚ FUNGUJÍCÍ FÍGL NA UCPANÉ DUTINY!!!

0.0
ZARUČENĚ FUNGUJÍCÍ FÍGL NA UCPANÉ DUTINY!!!

Potřebné ingredience

jakékoliv nosní kapičky,tyčinky do uší

Postup přípravy

Jelikož mi stále píší maminky s prosbou o zaslání této metody na mejl,uveřejnuji "recept" sem a budu jen ráda,když zabere i ostatním,tak jako nám.

Nejedná se o žádnou "babskou" radu,ale o návod od ORL lékaře!

Starší syn velmi trpěl na zánět vedlejších nosních dutin,užili jsme si...až nám naše paní doktorka odešla do důchodu a dostali jsme nového pana doktora,který nám poradil tuto metodu,která prý zabírá i na opravdu těžké případy,které by jinak čekala punkce.

Lze praktikovat i u dětí,které již vydrží sedět v klidu.Tím samozřejmě nemyslím půlroční dítě:-)

Vezmete si tyčinky do uší,pořádně pokapete nosními kapkami nebo postříkáte nosním sprejem,a opatrně zasunute CO NEJHLOUBĚJI do nosu.Předem upozrňuji,že nic se nesmí dělat násilím!!Sami ucítíte,jak a kam to jde.Můj syn je velký strašpytel a to je mu 11 let,takže jsem musela nejdříve vyzkoušet na sobě,aby viděl,že to nic není.Tyčinky jdou skutečně zandat dost hluboko,kouká z nich nějaký 1-2 cm,nebolí to,pouze to asi díky kapkám lehce šimrá.Toto se praktikuje 3x denně po dobu 15 minut /obě dírky současně/.Nejlepší zkušenosti máme s nosními kapkami Muconasal plus,obsahují i eukalyptové silice a někdy nos uvolní,že ani netřeba tyčinek:-)

Jak nám doktor vysvětlil,jde o to,takhle se kapky dostanou i do postranních dutin a uvolní je.
Velmi dobré je zkombinovat tyčinky+horká vana,zaručuji,že Vám pak nudle potečou jedna radost:-)))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

judunaja 20. 12. 2007, 14:44
Moje sestřenice zcela výstižně říká punkci "MOZKOTRK". Taky bych na ní nešla. Na dutiny trpím už od dětství, zrovna od včerejška zase zkouší moji trpělivost. Zkusím Váš recept, ale nejsem si jista, jak tu tyčku zastrčím. Výtěr z nosu si musím dělat sama, jinak krčařka nepřežie.... a to podotýkám, že bolest snáším docela dobře, ale zašťourat v nose nebo v krku 8o| (nejdeto).... Tak uvidíme (hello)
kosina 22. 12. 2007, 7:53
@judunaja To jste jako můj syn ;-)ale když to zvládá i on,tak snad to zvládnete také,budu držet pěsti :-)
Pádinka 20. 12. 2007, 13:54
Tak já bohužel patřím mezi "šťastlivce",kteří na ucpané dutiny trpí už 12 let.......Podle hesla "tonoucí se stébla chytá" už tento recept praktikuji 2 dny - je fakt,že rýma se spustila (clamp) (clamp),ale čelní dutiny mě bohužel bolí dál,tak nevím.............. :-S
kik 18. 3. 2008, 19:41
@Pádinka Dobrý večer Blani.Záněty dutin velmi dobře znám a nějaké napařování to ještě zhoršovalo.Hodně jsem na ně trpěla,měla jsem záněty co 2 měsíce a punkce nejsou zrovna příjemné.Pak jsem šla na operaci dutin (tkán už byla zbytnělá a já nevím co ještě.)Od té doby mám klid nějakých 13-14 let.Zkuste se poradit na ORL,jestli doporučí nějaké CT vyšetření.Přeji brzké uzdravení.Darina
sulipupi 14. 12. 2007, 16:03
Na chvíli jsem to zkusila, jsem celá ucpaná, tyčinky zastrčím, jen asi na půl, dál mi to nejde a šimrá mě to tak, že nejsem schopna je tam dýl udržet, ale hned co jsem je vytáhla, tak jsem měla velkou potřebu smrkat (Y)
kosina 14. 12. 2007, 20:20
@sulipupi Aspon něco ;-) (Y)
jamamca 13. 12. 2007, 23:03
nedávno jsem dostala mnohem lepší radu - zatím jsem ji nepraktikovala - ale prý zaručeně funguje: připravíme si lavor s teplou vodou jakou vydržíme inhalovat a druhý lavor se studenou vodou. 4 minuty ihnalujeme teplou vodu a pak nos ponoříme do studené vody a hned ven , takto opakujeme ještě 3x a "nudle" tečou ...
Judinka 13. 12. 2007, 22:48
Musím zaklepat, že již na to hodně let netrpím, ale můj otec ano, a tato rada vypadá nad zlato. Krční ušní byl se zebařem vždy můj postrach. díky za radu, jen doufám, že ji nezapomenu ;-) ;-)já potřebuji hlavně něco udělat s pamětí, ta se mi po prvním císaři odevzdala do věčných lovišť, ale zato postřeh v chytání se objevil úplně atletický, což dřívenebylo :-D :-D (L) (L) (L)Přeji krásné svátky a hlavně to zdravíčk (clamp) (clamp) (banky) (andel) (stromecek) (darecek) (kolednici) (vanoce) (pernicek) (koule) (chripka) (koule) (koule)
anderek 13. 12. 2007, 14:51
Věrko moc moc děkuji za tip...a radu (L) (L) manža už týden chodí a "trpí" |-) |-)že má ucpané dutiny a že ho bolí hlava...dneksa provedl zatím jen dvakrát "tyčinkovou metodu" a smrká a smrká a msrká a z obou dírek (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)děkuji ještě jednou a přeji krásnéééé vánoce (kolednici) (banky) (L) (L) (L) (L) (L) Andrea
kosina 13. 12. 2007, 15:16
@anderek Andrej,tak to je super,protože co si budem povídat,když trpí chlap,tak to je o nervy ;-)tak jsem ráda,že mu to pomohlo a i Vám krásné svátky (L) (andel)
azulka 12. 12. 2007, 22:01
A to jste nemohla říct dřív.Po třech letech chronické rýmy jsem minulý týden podstoupila punkci. :-( Příště budu vědět jak na to (Y) Na ORL už mě nikdo neuvidí (L) Andrea
kosina 13. 12. 2007, 7:59
@azulka No vidíte,a já to tu několikrát psala do diskuze,to je mi líto :'(ale tak pro příště už budete vědět a punkce určitě nebude nutná (Y)
vlastac 12. 12. 2007, 21:39
Mohu potvrdit,že je to opravdu zázrak.Po doporučení paní Věry,jsem to praktikovala 3 dny a jsem ok. (Y) (Y) (Y)Nemusíte se ničeho bát,dá se to v pohodě vydržet. (clamp) (clamp) (clamp).Děkuji Vlasta (D) (D) Krásné prožití vánočních svátků (jezisek) (vanoce) (jezisek) (vanoce)
kosina 13. 12. 2007, 7:58
@vlastac Tak to jsem moc ráda,mě teda nikdy punkci nedělali,ale jednou jsem byla na ORL a v ordinaci zrovna byla paní,které ji dělali,a ten řev si pamatuju dodnes,takže bych to opravdu nerada někdy podstoupila.Jen škoda,že to nejde praktikovat i u menších dětí,mladší syn /4 roky/ má rýmu skoro pořád,ale je jak z hadích ocásků,to by nedopadlo dobře ;-)
azulka 14. 12. 2007, 21:05
@kosina Netuším co s ubohou zmiňovanou paní prováděli?! Já hned nahlásila,že jsem histerka a nevím co to slovo punkce znamená.Každopádně,jestli to bolí,tak to nechci.Pan doktor byl úžasný.Parádně mi to umrtvil a bolelo to až po odeznění ,ale nic,co by se nedalo vydržet. Náš pan doktor je suprový i na děti.Stejně jsem ráděj,když tam nemusím.Ale to asi všichni.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie