Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4507 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

cananousek 24. 8. 2013, 15:39
zdravim jste opravdu sikovna.nemohla by jste me poradit jak udelat z marcipanu létající krutu (krocana).manzel by si to pral k narozeninam ale ja to jen tak nedokazu bez rady.diky
aero-orion 26. 9. 2013, 16:51
@cananousek Na tvarováni figurek je lepši potahovka Smartflex. Vůbec ty figurky co maj stát a byt v letu a takové. (L)
EEEva 22. 8. 2013, 8:24
Dobrý den, Marcipán podle Vašeho receptu je výborný, dobře se s ním pracuje. Mám ale prosbu, jestli byste neměla nápad, jak snížit to množství cukru, připadá mi hrozně sladký. Zkoušela jsem dát stejně cukru jako sušeného mléka a úměrně upravit množství oleje a kukuřičného sirupu, ale marcipán byl pak dost drobivý. Předem díky za odpověď. Eva
aero-orion 26. 9. 2013, 16:54
@EEEva Evi je spousta receptů na mléčný marcipán. Pokud nevyhovuje cukr, vyzkoušet jiný. Na netu jich koluje hafo. Ale jestli dáte cukr a mliko půl na půl je ta chut stejná. A jinak dělat dorty klasika bez marcipánu. (L)
KikiCaja 21. 8. 2013, 14:05
také prosím jak nejlépe vyválet marcipán, dělám to v moučkovém cukr,ale když ho setřu tak už to neni ono :-S
aero-orion 26. 9. 2013, 16:55
@KikiCaja Vyvaluju jedině na solamylu. Otřu pak čistou utěrkou a očistím štětcem. (L)
jizo 16. 8. 2013, 12:17
dobrý den, chtěla jsem se zeptat, včera jsem dělala svůj první dort, panenku jsem potahovala marcipánem, můžete mi poradit, jak správně vyválet, dělala jsem to dřevěným válečkem a marcipán se mi přichycoval nebo radši vyvalovat přes folii,ale dalo mi to trochu fušky , ale snad se povedl, zítra ho předávám malým neteřím mají rok, tak jsem se snažila.Díky Jitka
aero-orion 26. 9. 2013, 16:58
@jizo podsypávám solamylem.
Devulinka 16. 8. 2013, 11:20
Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o radu? chystám se dělat poprvé dort red velvet s mascarpone krémem, je na to marcipán vhodný jako potahovka? děkuji... :-)
slabyhan 5. 8. 2013, 22:44
Dobrý večer, moc obdivuji vaše dortíky a chtěla bych vás poprosit o recept na korpus i na krém. Díky moc Andrea můj mail je claudie22@seznam.cz Ještě jednou děkuji (Y) (clamp)
mulinka2 20. 6. 2013, 23:49
dobrý večer, dnes jsem potahovala dort marcipánem dle receptu, po zpracování byl krásný, po potažení dort celý zvlhl a je jako mokrý *-) :-(nevíte čím to může být? dívala jsem se na Vaše dorty, vy je máte matné...
aero-orion 29. 7. 2013, 22:22
@mulinka2 Máte marcoš vyválený moc natenko pak vlhne v lednici. Síla potahu 4 mm.Nebo máte pod potahovkou nevhodný krém. Na něm pak marcipán teče. (L)
tetrev 14. 6. 2013, 14:18
jste neuvěřitelná, načítam protože planuji příšti týden premieru v marcipanu. ale zajímalo by mě jak jste udelala ten kopačak aby pořad zustal kulaty?
aero-orion 29. 7. 2013, 22:23
@tetrev Mám pečeno ve formě na půl kulatý dortík. Pak jen promazat a potáhnout. (L)
Evkako 12. 6. 2013, 15:52
Dobrý den, vyzkoušela jsem dnes nanečisto marcipán, napoprvé jen ze čtvrtinové várky, místo lžíce jsem si vzala odměrku od domácí pekárny, abych měřila co nejpřesněji, asi čtyřikrát namočila ruce a povedlo se!!!!: -) Konzistence je akorát, chuťově taky moc dobrý... (Y) Příště zkusím obarvit a ozdobit nějaký ten dortík... (^) Děkuji za inspiraci, Eva.
willowová 11. 6. 2013, 10:44
Chtěla jsem se zeptat čím uděláte konečnou úpravu dortu, slyšela jsem, že je na to nějaký sprej. Já když dokončím dort, tak mi tam zůstávají zbytky solamylu. Díky za nějaké rady. Ivana *-) *-)
aero-orion 29. 7. 2013, 22:25
@willowová Stačí troška alkoholu a štěteček potřít dortíka. Alkohol vyprchá hned a dort je čistý a hezký. (L)
PROCHAZKA72 3. 6. 2013, 22:52
Dobrý večer, marcipán je opravdu super. Překrásně se s ním pracuje a je hned hotový. (^) (Y) [A] Chtěla jsem se Vás zeptat, jaký salkový recept (krém) pod marcipán používáte? Vařený ve vodní lázni nebo normálně ušlehaný s Herou. Moc děkuji, s pozdravem Ivona
grosha 3. 6. 2013, 18:21
Dobrý večer. Jsem nadšená a taky mooc prosím o recept na korpus a krém... opravdu smekám... hana.grossmannova@seznam.cz
Inkakos 30. 5. 2013, 12:38
hmota chutná výýýborně |:o) (clamp)jen jsem musela dát o hoooodně víc vody a medu, vůbec se mi hmota nechtěla spojit
eliskaXL (upraveno) 26. 1. 2016, 12:41
holky nevite prosim nekdo kolik dnu dopredu si muzu marcipan vyrobit? Marcipan dopadl katastrofalne...porad se lepil,trhal..nepomohlo ani podsypani nic...uz nikdy vice,radeji koupim za par kacek tady na netu jiz hotovy,nez riskovat suroviny a drinu,ktere nakonec skonci v kosi....:-/
Leňulik 19. 5. 2013, 16:20
Dneska jsem marcipán dělala a super. Jen jsem se bála trošku vody, tak byl takový tužší, ale budu vědět do příště!!!! Chuťově je skvělý!!! A posilovna na ruce to tedy je pořádná :o) (Y) :-D (hello)
EM01 3. 5. 2013, 15:47
Dobrý den, váš marcipán je perfektní, zatím se mi pokaždé povedl. Je to bezvadný recept. Jen bych se chtěla zeptat jakou používáte barvu, když chcete marcipán černý. Chci dělat krtečka a tedy potřebuji černou a šedou. Někdo radí živočišné uhlí. Máte s tím zkušenosti? A naopak, když chcete mít čistý marcipán bez teček od toho gustinu, tak to vyhladíte čím? Děkuji za odpověď. eva.safarova@email.cz Eva
gabka32 17. 6. 2013, 10:34
@EM01 Evi já jsem barvila živ.uhlím - rozmačkala jsem 2 tablety v troše vody a pak jen tou černou vodou obarvila marcipán. podruhé jsem použila gelovou černou barvu, ale té bylo třeba hodně, aby černá byla černá :-)
aero-orion 6. 5. 2013, 9:53
@EM01 Barvim extra černou gelovou. A prosím směrujte dotazy,do vzkazíků na maily odpovím. Tady bývám velmi málo. Zdenka (L)
Karolina.K 1. 5. 2013, 18:34
Milá Zdeno, Vaše dortíky jsou překrásné! Jste šikovná. Chtěly bychom umět taky takové... Verunka a Karolína (^) (clamp) (^) (clamp) (^) (clamp) (^) (clamp) (^) (clamp)
dyje 26. 4. 2013, 22:34
Dobrý večer dělala jsem podle vás a dělala jsem hmotu hodinu a mám ho hrozně tuhý tak nevím jestli ho vůbec rozválím prosím poraďte mi děkuji.
berulina81 24. 5. 2013, 20:54
@dyje Jestli můžu poradit já tak je to nejspíš tím že jste pomalu máčela ruce..já dopadla poprvé úplně stejně.Nebát se vody a rychle pracovat (Y) Podruhé to už bude určitě lepší jako u mne :-) Snad nevadí že jsem napsala..
1evita1 26. 4. 2013, 7:05
Rozhodla jsem se udělat svůj první dort potažený marcipánem a dopadlo to velmi dobře, recept je jednoduchý a do 10 minut udělaný (Y) Jen jsem se chtěla Zdeni zeptat, i když jsem použila kukuřičný sirup, hmota je jemně nažloutlá. Na ty svatební dorty teda používáte jakou potahovou hmotu, když to máte tak krásně bílé? moc děkuji
aero-orion 6. 5. 2013, 9:55
@1evita1 Svatební jsou potažený jinou hmotou.Marcipán nebělím, neosvědčilo se mě to. (L)
prokina 19. 4. 2013, 20:58
Dobrý den, píšete tu o medu, ale v receptu med není uveden. Myslíte tím, že se dá nahradit sirup? Díky Jana.
aero-orion 6. 5. 2013, 12:42
@prokina Ano dá,ale podmínka kvalitní od včelaře. Kupované stoji za houby a jsou šizené. Na jednu dávku dáte 3 polevkové vrchovaté lžíce medu. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie