Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4507 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JEŽEK 19. 4. 2013, 16:50
Dobrý den ,váš marcipán dělám již dlouho je skvělý,jen bych ještě potřebovala poraadit,jak jej vyleštit.Aby nebyl od gustinu.Již jsem tady někde četla ,že alkoholem.Mám doma pouze slivovici ,nebude to cítit?Nebo máte jiný fígl.Děkuji Liana (F)
Janinka255 15. 4. 2013, 15:51
Kolik surovin budu potřebovat na 3kg marcipánu? peču příteli dort - el. kytaru v životní velikosti a chci jí potáhnout marcipánem... předem děkuji za radu.. :-$
aero-orion 6. 5. 2013, 9:55
@Janinka255 ze 2 krabic mlika.
Jarkaha 12. 4. 2013, 9:11
Dobrý den, musím poděkovat za recept, vdává se mi dcera, pečeme doma svatební cukroví a marcipán je naprosto super!!!!!!! Těch kytiček, růžiček, lístečků už mám fůru a pořád mě to baví. Skvělý recept a opravdu hotový do 10 minut Děkuji (F) (F) (F)
nasuper 3. 4. 2013, 14:01
dobrý den, potřebuji radu, může být dort promazaný čímkoliv a marcipán nebude nějak reagovat a nebo něčím promazávat nemůžu, aby mi neztekl. Něco jsem kdysi zaslechla, tak nevím. Marcipán budu zkoušet poprvé, tak jsem na to v¨skutku zvědavá :-)
aero-orion 6. 5. 2013, 12:43
@nasuper Nesmi na šlehačku,tvaroh a pudinkový krém.,kde neno i dodržený poměr 250 g másla a 1/4 litr pudinku. Pak marcoš teče. (L)
martina2105 30. 3. 2013, 19:35
dobry den,dnes sem delala marcipan a nevim zda sem udelala chybu nebo je to ok....trosinku sem premocila..ale fakt trosinku...pridala sem mliko s cukrem a prestalo se to lepit..jen je to takove mekci....je to v poradku...jeste me napadlo..nedala sem tam ten solamyl..je to na skodu nebo to nevadi??dekuji psala sem radej i do vzkazu...
mini-pipi 23. 3. 2013, 17:11
Dobrý den, recept na marcipán mohu jen pochválit, minulý rok jsem dceři dělala k narozeninám hned 3 pepinové dortíky. Jen vždycky přemýšlím, jaký zvolit korpus. Nemohla bych Vás také poprosit o nějaký dobrý recept na dortový korpus, nejlépe nějaký světlý a hlavně nadýchaný. Nemám ráda hutné a těžké dorty. A ještě bych Vás poprosila i o recept na krém, píšete o salkovém krému, ale nevím přesně jeho postup, zda je z karamelizovaného či nekaramelizovaného salka...Už se mi totiž stalo, že mi marcipán na dortu začal téct, a myslím, že to bylo právě nevhodným krémem. Moc děkuji a přeji, ať se daří. Iva O. i.olejnikova@seznam.cz
SimaCe 18. 3. 2013, 18:27
Dobrý den Zdeni, jste opravdu moc šikovná a máte můj veliký obdiv. S dorty nemám žádné zkušenosti,ale chtěla bych je zkusit. Mohla bych Vás poprosit o rady pro úplného začátečníka a o recept na korpus a krém? Moc Vám děkuji Simona simiko@email.cz
martinafru 15. 3. 2013, 11:50
Skvělý recept hotovo opravdu za deset minut :-)
xlenka 14. 3. 2013, 14:17
Dobrý den Zdeni mohla bych vás poprosit o recept marcipán s polevovým fondánem? Moooc děkuji Lenka mail: xZajickovaLenka@seznam.cz
veronička115 13. 3. 2013, 20:38
zkusila jsem udělat marcipán a byl super ... díky ... jen druhý den se mi začal jakoby rozpouštět v hmotu podobnou salku - tekl. i udělané figurky jakoby tály ... nevím co s tím. Prosím poradíte mi .. Děkuji (Y) (clamp) (clamp)
Jarus87 12. 3. 2013, 15:27
Musím MOC pochválit tenhle marcipán,dělal se jedna báseň (radost),když jsem dělala poprvé marcipán z jiného receptu byla to katastrofa 8-|. Budu sice dělat podruhé dort ale poprvé potahovaný a rovnou dvoupatrový tak držte moc palce.
nemja1 10. 3. 2013, 11:47
Dobrý den, Zdeni, také se přidávám s prosbou o zveřejnění nějakého receptu na korpus a krém. Jsem dorty nepolíbená, ale pevně jsem se rozhodla, že synovi k 1. narozeninám upeču dort sama :-) A ještě kdyby bylo možno, tak neořechový. Bohužel máme v rodině hodně členů alergických. Děkuji. :-)
Martini_m 8. 3. 2013, 12:13
Dobrý den, vaše dorty vypadají úžasně. Uvažuji o dortu pro malého k 1. narozeninám a když vidím ceny, tak jsem si říkala, že něco zkusím sama. Máte tip na dobrý světlý korpus a krém? Je třeba pod marcipán dát krém? Díky martina.lisnikova@centrum.cz
fortynka 6. 3. 2013, 13:59
Zdravím,prosím z jaké barvy docílíte tu tělovou na miminko...děkuji (child8)
Moniena 5. 3. 2013, 14:07
Dobrý deň Zdenka, mohla by som Vás poprosiť, poslali by ste mi recept na nejaký dobrý jemný korpus a plnku, na ktorej dobre drží marcipán. Chcem sa ešte opýtať ako dlho vydrží táto hmota v chladničke? Ďakujem veľmi pekne. monika.feckova@justice.sk
WLenka1 5. 3. 2013, 12:55
Dobrý den Zdeni, Již delší dobu se zabývám myšlenkou zkusit udělat nějaký potahovaný dort,jinak dorty moc nepeču. Náhodou jsem narazila na tyto stránky a velmi mě nadchly Vaše dorty. Zkusím tedy brzy nějaký udělat. Mohla bych Vás poprosit o nějaký dobrý a nenárčný korpus a také na nějaký krém , píšou tu o krému ze salka nebo na nějaký čokoládový a radu zda pod marcipán dáváte krém.Zkusím marcipán s medem, manžel je včelař, tak ho máme dost. Díky Vám moc za rady. lenkawocadlova@seznam.cz
Lomnacka 1. 3. 2013, 15:16
Dobrý den, prosím prosím, jak dlouho vydrží hmota v ledničce? Ráda bych si nadělala hmotu různých barev dopředu. Za měsíc budu péct malému dortík, tak abych nedělala vše najednou. Dííky moc za odpověď. Katka mail: k.sikorova@email.cz
sketka 25. 2. 2013, 20:51
pěkný den Zdeničko, dělala jsem váš marcipán, je chuťově úžasný, syn, který nesnáší marcipán tak tohodle se nemohl dojíst!! jen se chci zeptat celkem špatně se mi s ním dělalo, rychle tvrdnul, vykrojila jsem pár lístečků a byl tvrdý, co dělám špatně nebo je to normální? vždy jsem ho na 10 vteřin dala do mikrovlnky a mohla zase s ním pracovat, ale fakt jen na chvíli. prosím poraďte mi!! (L)
blika 24. 2. 2013, 22:12
Dobrý večer, mohla bych vás také poprosit o zaslání receptu na korpus a krém. Vaše dortíky jsou nádherné .Děkuji blikanda@seznam.cz
vavrikovaa 23. 2. 2013, 23:45
Dobrý den, můžu se zeptat? Dnes jsem dělala můj první marcipán - ani náhodou 10 minut nestačilo. Dělala jsem ho skoro 45 minut, ale snad bude výsledek ok. Strašně se mi to lepilo na ruce (dělala jsem přesně podle návodu - použila polotučné mléko, med 3 vrchovaté lžíce - od včelaře a ostatní taky dle návodu). Už jsem to chtěla vzdát, ale přidávala pořád cukr, mléko, až se to nakonec přestalo lepit, podsypala a uhňácala na solamylu a dala do sáčků. Bylo to tím, že jsem moc máčela ruce nebo čím to bylo? Pak jsem se chtěla zeptat - udělala jsem jen základní barvu (béžovou). Barvičky mám nakoupené, tak jsem myslela, že dort potáhnu béžovým marcipánem a do zbytku pak dát nějakou barvu. Popř. jde třeba i barvit štetečkem, že si tu barvu nechám rozmočit v alkoholu a barvit to štetečkem přímo na marcipán? Aby to neteklo.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie