Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4507 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

VeverkaG24 31. 12. 2012, 10:58
krásné dortíky. Můžu také poprosit o nějaký recept na korpus a krém. Malý má o víkendu oslavu 3 narozenin, tak zkusím marcipáno podle vašeho receptu - a dám medík, určitě to bude dobrota. verapopovicova@seznam.cz
kubinkaaa 21. 12. 2012, 21:56
Dobrý večer Zdeni, jste šikulka!! prostě jedním slovem nádhera :)))...Mohla bych vás také poprosit o receptík na korpusy a krémy??a jak dlouho vydrží marcipán v ledničce?a kydybch místo sirupu dala med tak jaké množství???moc děkuji za odpověď :) můj email je kubickova.paja@seznam.cz (Y)
Žirafka1 17. 12. 2012, 16:15
(Y) :-) Jedním slovem nádhera (Y) (Y) (Y) (banky) (andel)
estepanova 11. 12. 2012, 19:39
Děvčata, prosím, máte zkušenosti i se sunarem? Zbyl mi a už ho nebudu potřebovat. A sušené mléko je dost drahé. :´( Dá se použít i místo sušeného mléka? Díky Eva
Bassatorka 26. 1. 2013, 11:25
@estepanova Ano dá,já dělala z Hami mléka a super!
Lujana 11. 12. 2012, 10:37
(novy rok) (banky) (pirko) (child1)
Kenaska 29. 11. 2012, 13:48
Zdeni děkuji za radu s obarvením marcipánu. (Y) (Y) (Y) Snad se mi povede alespoň z poloviny tak hezký jako je ten Váš :-) :-) Petra
Kamis1 22. 11. 2012, 12:37
Jak dlouho vyrží marcipán v ledničce? *-) Děkuji.
AGongolova 21. 11. 2012, 20:53
Dobrý večer, chci se jen zeptat, mám marcipán dělaný podle vás a dala jsem ho na několik dní do lednice.A teď nemám zdání jak marcipán znovu rozpracovat abych mohla potáhnout dort. p.s. mikrovlnku nemám oto je to horší.. díky za radu :-$ *-) A.Gongolova@seznam.cz
Liapades 18. 11. 2012, 20:37
Dobrý večer Zdeni. Mohla bych vás požádat také o nějaký ověřený receptík na korpus a krém. Hodlá také poprvé tvořit dortík s hello kitty, tak doufám, že to s vaší pomocí zvládnu. Moc moc děkuji a krásný zbytek večera. BSimir@seznam.cz :-$
nnikous (upraveno) 15. 11. 2012, 12:19
Dobrý den Zdeničko, chtěla bych vyrobit nějaký dortík malému synovi, potřebovala bych nějaký dobrý receptík na korpus a krém. Nahoru zkusím marcipán od Vás (clamp), snad to zvládnu...Ještě prosím o info jestli nevíte zda např. v Kauflandu seženu barvivo na hmotu? Díky moc!!! (Y) (Y) Verča (^) Jéé a tady je ještě můj mailik: nnikous@centrum.cz Díky!
zelvar 7. 11. 2012, 22:01
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Jste móóć šikovnááááá Jana .K
chucky 1111 6. 11. 2012, 20:19
Krásné |:o) (clamp) (^)
macacvrk 4. 11. 2012, 20:11
Dobrý večer Zdeni, marcipán jsem dělala poprvé a dopadl úúúžasně (Y) (Y) (Y)děkuju moc za receptík :-) Jen se vloudila chybička- udělala jsem krém : 2 pudinky+ 1 máslo - a domeček, co jsem dělala, byl "ubrečený". Prosím písněte mi, jaký děláte krém. Díky moc Marcela (F) maja.he@seznam.cz
Petysek1 2. 11. 2012, 18:05
(Y) (Y) (Y)Zdeni moc děkuji za super recept jak na to..vše se podařilo jak má a potahovka je výborná,Barvilo a pracovalo se s ní velmi dobře. Je to můj první počin a jsem ráda,že to dobře dopadlo (F)
barbarbar 1. 11. 2012, 9:17
Dobrý den, potřebovala bych nějaký dobrý krém, dělám pudinkový, ale marcipán mě potom teče, prosím poradte, děkuji Barča, barboragajdosova@seznam.cz
carodejkaivka 15. 10. 2012, 20:41
Dobrý večer Zdeni, váš marcipán je úžasný.Musím ho vždy udělat víc, protože dcera mi ho ujídá.Někde jsem četla,že se pod marcipán má dělat speciální krém,hlavně né z pudinkem Mohla byste mi poslat prosím váš osvědčený recept na krém? Moc děkuji.Vaše dorty jsou úžasné. carodejkaivka@seznam.cz.Iva
aero-orion 20. 10. 2012, 21:05
@carodejkaivka Kočenky prosím pište do vzkazů, co potřebujete, já jsem tu víc jak měsíc nebyla.Na maily odpovím hned.Děkujííííííííííííííííííí. (L) (F) (F) (F)
beatnik82 15. 10. 2012, 20:11
Dobrý den, Váš marcipán dělám často a je moc dobrý a doporučuji ho i dál, můžete mi prosím poslat recept na korpus a krém, budu dělat o víkendu pro dceru berušku k 1. narozeninám, tak ať mi to nesjede dolů. Díky moc Andrea jandova.andrea@centrum.cz
hankat26 15. 10. 2012, 9:21
Dobrý den Zdeničko, děkuji za recept na marcipán. Super, dělám ho často a je skvělý. Jen prosím o zaslání receptu na marcipán z celého sušeného mléka (400 gramů) a kukuřičného sirupu. Na netu máte z glukozy a já neodhadnu, kolik dát sirupu. Děkuji moc. tylsarova.hana@centrum.cz
chucky 1111 6. 11. 2012, 20:25
@hankat26 Prosím napište mi na email chucky.v@seznam.cz kde seženu formičky silikonové na ty miminka?děkuji Veronika
Simona17 13. 10. 2012, 21:07
(Y) Dobrý večer, máte nádherné dortíky, jste opravdu šikuka |:o) Mohla bych vás poprosit o recept na korpus a krém? A máte nějaké stránečky, kde máte své recepty? Děkuji a s pozdravem Simona* simona.fulopova@seznam.cz (clamp) (^)
PetraNeu 10. 10. 2012, 11:05
Zdeni, chci se zeptat, jestli se dá to toho marcipánu použít i plnotučné mléko?? Díky Petra

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie