Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 557 návštěvníků)

Béřovický králík - náš nejoblíbenější recept na králičí masíčko:-)

5.0
Béřovický králík - náš nejoblíbenější recept na králičí masíčko:-)

Potřebné ingredience

2 dcl vody, 2 dcl oleje (dávám méně), 1 lžička soli, 1 lžička pepře (dávám též méně), 2 lžičky kečupu, 2 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžička sladké papriky, 1-2 cibule (na kolečka), 5 stroužků česneku (utřít), králičí maso.

Postup přípravy

Všechny přísady na marinádu smíchame a naporcovaného králíka do ní naložíme přes noc, klidně i déle. Já králíka ještě nasolím. Druhý den králíka pečeme i s marinádou, občas podléváme.
Tento recept jsem kdysi našla na internetu a od té doby je to náš nejoblíbenější recept na králičí maso!
Hledala jsem, zda už tu recept není a nenašla jsem, což se divím, protože je to opravdu mňamka. Pokud tu již recept je (např. pod jiným názvem), omlouvám se a hned smažu. Přeji všem dobrou chuť

takto naloženého králíka dáme do lednice

další den šup s ním do trouby:-)

a hotovo!:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mitt2 29. 10. 2018, 22:22
Za naší rodinu nejlepší recept na králíka!Super. (Y)
adny1 16. 2. 2018, 13:20
výborné (Y) i já úplný nefanda králíčího masa, jsem měla hrče až za ušima :-p. s brambor. knedlíkem a špenátem MŇAMKA
Fibannozzi 19. 11. 2017, 13:57
Opravdu luxusní (clamp). Dnes jsem recept vyzkoušela, i když králíka moc nemusím,bylo to vynikající (Y). Děkuji za recept :-).
mňoumňou 19. 12. 2016, 18:17
Dělám podobného.Králičí maso osolím,pomažu hodně plnotučnou hořčicí a hodně posypu drceným kmínem.Zaleji celou rozpuštěnou herou.Nechám v lednici do druhého dne.Ke konci pečení přidám drcený česnek.ale Váš recept jsem si uložila.Jana
YvonaCu 25. 1. 2016, 8:22
Dělala jsem včera, moc králíka nejím, ale tenhle nemá chybu, všichni se olizovali, naprosto úžasné!!!! (Y) (Y) (Y)
srneckova 22. 1. 2016, 13:01
nejlepší recept z králíka (Y) (Y) (Y)
DanušaP 22. 1. 2016, 11:51
něco podobného dělala ségra, jen nedávala kečup a bylo to fakt moc jedlé
plamenek 22. 1. 2016, 11:01
Jen místo oleje dávám máslo.
Káťa V. 22. 1. 2016, 9:43
také ho tak dělám,moje mamka přidavá do pekáčku ještě bůček,protože taťka králíka nejí a i ten bůček ze sosíku od králíka nemá chybu :-)
Hervisek 3. 12. 2015, 15:07
(Y) Opravdu vynikající recept. Do pekáče naložit přes noc a jen šup do trouby tak na 2,5 - 3 hodiny, ani to neodkrývám, přidala jsemk tomu kotlety s kostí a celá rodina pochvalovala. Stojí za vyzkoušení. (L)
BFLM 31. 10. 2015, 9:52
Prosím na kolik králíka pečete a jak asi dlouho? Ať mně vyjde oběd na 12 (smich). Zítra určo vyzkouším (Y) (Y)
Monis 25. 10. 2015, 21:32
Poprvé jsem dělala králíka a zrovna takto báječného. Mooooc děkuji za recept (L)
HEIDI4 11. 1. 2015, 18:22
Bez chyby, díky (Y)
babkamt 9. 11. 2014, 15:17
Recept som našla na internete. Už som ho viac krát robila. Mäso je naozaj mäkké, šťavnaté. Podávala som ho s inou prílohou. Už som takto robila aj kura.
MajdaPajda05 9. 11. 2014, 11:56
Tak jsem dnes neodolala a musela jsem Váš receptík vyzkoušet. Velké díky za takouvou úžasnou dobrotu. Pečeného králíka jsem nikdy neměla příliš v oblibě,protože se mi zdál suchý.Ale v tomto receptíku je vynikající, měkký a šťavnatý. Budu li chtít zase někdy péct, jedině tímto způsobem. (pl) (clamp) (Y)
Zubík79 20. 10. 2014, 7:32
Dobrý den, neodolala jsem a musela jsem vyzkoušet ,-) a povedlo se (radost) (Y) Králík byl luxusní!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Děkuji za inspiraci (clamp)
Mafra72 15. 9. 2014, 11:40
Jednoduché a tak vynikající (Y) (Y) (Y)
tetakniha 27. 7. 2014, 11:11
Prima nápad, tenhle recept neznám, dělávám králíka na worcestru, vyzkouším Váš recept, vypadá a určitě i chutná suprově (Y)
pavlíkmacík (upraveno) 19. 10. 2014, 10:33
Vynikající♥
artep1108 1. 6. 2014, 10:18
Přidávám se k zástupu nadšenců (Y) rálíka jsem dělala již třikrát a vždy byl naprosto úúúúžasnýýýý (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Děkuji za inspiraci (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie