Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Pikantní bůček

0.0
Pikantní bůček

Potřebné ingredience

Vaření: 1 kg vepřového bůčku (lepší je delší protáhlejší), 12 stroužků česneku, celý pepř a bobkový list. Marináda: 15 stroužků česneku, lžička kari, lžička pepře, lžička grilovacího koření, chilli a worchestrové omáčky.

Postup přípravy

1 kg vepřového bůčku dáme vařit do tlakového hrnce spolu s dvanácti stroužky česneku, celým pepřem a bobkovým listem. Zatím co se vaří maso, rozlisujeme dalších 15 stroužků česneku, přidáme lžičku kari, pepře, grilovacího koření, chilli a worchestrové omáčky. Vařený bůček po vyjmutí z hrnce hned potřeme směsí ze všech stran. Horké maso zabalíme do alobalu a necháme vychladit. Pak dáme zaležet do lednice - nejlépe alespoň na 14 dní. Je to moc dobré - přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kamis1 29. 6. 2011, 5:26
Dělala jsem z plece a taky výborné (clamp) akorát příteli tam nechutnalo kari koření :-(
moninani 3. 2. 2011, 21:46
taky dělám,je to výborné (clamp)
Vanusak 3. 2. 2011, 21:36
Ten je výborný, ten znám, mňam! |:o) Ale minule se stalo, že ani ne po týdnu v lednici začal plesnivět... :-@ Nevím, jak to... *-)
Casanova 19. 2. 2011, 19:10
@Vanusak U nás je bůček oblíbený ve všech podobách - pečený, uzený a tento. Je opravdu výborný, zatím se vždy vyved. Jestli se vám tam nedostalo něco co nemělo ,) (smich) (hello) (hello) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie