Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 446 návštěvníků)

ČOKOLÁDOVÝ KORPUS - průměr 22CM

0.0
ČOKOLÁDOVÝ KORPUS   -   průměr 22CM

Potřebné ingredience

6 vajec,1 čokoládový pudink (prášek),2 lžíce kakaa,1/2 pr do peč,20 dkg cukr krupice.20 dkg polohrubá mouka.Dortový ráfek o průměru 22cm,papír na pečení.

Postup přípravy

Z bílků na nejvyšší stupeň vyšlehat tuhý sníh,zašlehat žloutky a cukr.Rychlost zmírnit na střední přidat 1 čokoládový pudink,2 lžíce kaka,polohrubou mouku a nakonec prášek do pečiva.Nalít do dortového ráfku a péct ve vyhřáte troubě na 160-170 stupňů asi 40 minut.Délka pečení záleží na troubě- NEpeču na horkovzduch.Přidávám popis jak balím ráfek do pečícího papíru.

dortový ráfek položím na čtverec pečícího papíru,kolem ráfku papír pomažu bílkem

1 stranu čtverce přitisknu k ráfku

další část papíru přitisknu k ráfku

papír co mi zustal na papíru opět pomažu bílkem

totéž i z druhé strany,vzniklý střed také a přitiskneme pevně k ráfku

takto je pevně zabalený a těsto nevyteče

suroviny na korpus

do vyšlehaného sněhu přidáme žloutky a cukr-stále šleháme

teď přidáme pudink,kakao,polohr.mouku a nakonec pr do peč už šleháme na nižší rychlost

hotovo

ráfek dáme na plech,nalejeme těsto a upečeme

necháme vychladnout

rozkrojený

tady je z něj Kilimandžáro

..a tady paříž

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tetinka 31. 1. 2019, 16:54
(Y) (Y) (Y)
Jsouk 1. 9. 2018, 16:15
Já dělám podobný recept,ale ten Váš vyzkouším.Vždy se také povede.Je to: na 1 vejce 4dkg cukru,4PL oleje,1 pr.do peč./nemusí být/ a 4 PL mouky. Nejprve vyšleháte bílky +c.,+žloutky,olej,mouka.Nejlepší na tom je,že se dělá v jednom hrnci,takže nemáte kupu nádobí. (^)
ssonda 9. 9. 2018, 20:39
@Jsouk Taky šlehám v jedné misce celý korpus,nemám ráda piškoty s olejem a z hl.mouky.Přijdou mi dusivé.
Kikina07 17. 9. 2017, 9:25
Prostě super (Y)
ssonda 2. 11. 2017, 14:59
@Kikina07 (Y)
iwulik 14. 5. 2017, 20:44
(Y) (clamp) (Y)
ssonda 3. 7. 2017, 21:31
@iwulik (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ordep 6. 5. 2017, 10:15
Dobrý den mám dotaz,když peču korpus mám ho vždy ve prostřed jako horu.Vy ho máte krásně rovný.Děkuji za odpověd.Kamila
bakyka 10. 5. 2017, 22:50
@ordep (F)Kdysi jsem dostala dobrou radu od zkušené cukrářky, tak vyzkoušejte taky - dobře vymažte tukem (nejlépe sádlem) a vysypte hrubou moukou jenom dno dortové formy, boky ne. Uvidíte, že se korpus nevyboulí. (F)
Danda Moštěničák 28. 5. 2017, 18:26
@bakyka děkuji za radu (Y)
ssonda 10. 5. 2017, 21:55
@ordep (Y) (Y) (Y)
babetta 6. 5. 2017, 14:52
@ordep Dobrý den, pekla jsem ho v březnu a fakt neudělá žádnou bouli ani propadlinu. Je to úžasný recept! Pekla jsem normálně v dort.formě
lenule11111 13. 3. 2017, 18:17
(Y)
babetta 12. 3. 2017, 13:16
Musím pochválit recept, dostala jsem i já pochvalu za bezva dortík. Dala jsem těsto do dort.formy, druhý den naplnila krémem s 0,5 kg mascarpone a 2 x 250ml šlehačky,maliny a úchvatný lehký moučník byl na světě. Děkuji, už mám recept uložený
ssonda 14. 3. 2017, 19:22
@babetta To mě těší (L)
jananovazak 11. 3. 2017, 21:57
(Y) (Y) (Y)
lenkaspacko 19. 6. 2015, 10:13
Super recept,povedlo se (Y).
ssonda 22. 6. 2015, 18:55
@lenkaspacko (Y) (Y) (Y)
P.A.V.L.A 8. 3. 2015, 18:45
:-$ :-$ :-$
zjelenice 8. 3. 2015, 17:17
chtěla jsem se zeptat..... ráfek nebo formu, nevymazáváte po okrajích?
ssonda 8. 3. 2015, 18:09
@zjelenice Nene,po upečení a vychladnutí jen obkroužím nožem.
kvítečko 13. 11. 2014, 10:22
zajímavé (Y)
Babííí (upraveno) 15. 5. 2017, 15:52
Soni, moc děkuji za výborný recept, je opravdu super. Když se mi nechce dělat se zvlášť se sněhem, tento přijde na řadu i jako bílý s vanilkovým pudinkem místo čokoládového. (Y) (clamp) (Y) (clamp) (clamp) (F) (F) (F)
ssonda 14. 11. 2014, 15:17
@Babííí (Y) (Y) (Y)
superka 8. 10. 2014, 20:47
V sobotu vyzkouším a pak napíšu.
Hannnah 11. 4. 2014, 16:51
tak ho zítra také zkusím na obdélníkový dortík (Y)
kouzlo (upraveno) 11. 4. 2014, 18:11
korpus jsem pekla už několikrát a můžu říct-konečně výborný korpus na dort...už nedělám jiný (Y)
SILVIK1 18. 12. 2013, 10:54
(Y) (Y) (Y) moc se povedl , děkuji. (Y) (Y)
LillyE 11. 11. 2013, 14:09
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když bych ho chtěla potáhnout marcipánem, jaký byste dala krém? Díky. Monika
petra.f 2. 3. 2019, 13:58
@LillyE Dobrý den, když potahuju marcipánem, dávám dovnitř normálně krém šlehačka+tvaroh zakysaná smetana a spoustu ovoce ( nemáme rádi máslové krémy), ale pak musim důkladně obvod obetřít čokoládovou ganache - šlehačka s rozouštěnou hořkou čokoládou v poměru 1:1 nebo trošku více čokolády- nechat rozpustit a pak vychladnout, tedy na menší dort stačí cca 100+100g, pokud nenamažete i shora, pokud dávate máslový, tak můžete v pohodě potahovat.
reena 7. 6. 2013, 17:06
Dobrý den , dnes jsem tento korpus pekla , a musím říct (Y) (Y) (Y) (Y) , vypadá krásně . Děkujeme (hello)
ssonda 8. 6. 2013, 21:05
@reena (Y) (Y) (Y)
vikyy 6. 3. 2013, 18:28
Vypadá fantasticky (Y) (Y) (Y). Kdybych chtěla světlý korpus tak mám dát vanilkový pudink?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie