Zobrazit přihlášovací formulář

Dia recepty

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

♥♥Nejfantastičtější jablkový dia koláč♥♥

0.0
♥♥Nejfantastičtější jablkový dia koláč♥♥

Potřebné ingredience

těsto: 500g polohrubé mouky, 250g hery (nebo másla), 2 vejce, 2 lžíce mléka (pokud se těsto nechce spojit, nebojte se použít mléka více), 1 prášek do pečiva náplň z jablek: 1kg oloupaných a nastrouhaných jablíček, 8 tablet sacharinu rozpuštěné ve lžíci horké vody, 2 pudinkové prášky (já použila čokoládové, výborné jsou i vanilkové), 1/2 lžičky skořice

Postup přípravy

Mouku smícháme s práškem do pečiva, spojíme s tukem a vejci rozšlehanými v mléce. Vypracujeme těsto a dáme do lednice odpočinout. Z jablek slijeme šťávu, ve které rozmícháme rozpuštěný sacharin a pudinkové prášky. Přidáme skořici a šťávu opět smícháme s jablky. Z poloviny těsta si vyválíme placičku a vykrojíme tvar pizzy (já jsem použila pokličku od pánve wok :D). Velmi lehce zasypeme strouhankou, aby nám jablka těsto zcela nepromáčela, a poklademe jablečnou náplň. Poté opět jen lehounce posypeme strouhankou a naskládáme mřížkování. Nakonec koláč potřeme mlékem a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C dozlatova. (Pečeme výhradně na pečícím papíře!!)

spracované těsto

těsto s jablkovou náplní

koláč před upečením

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

estepanova 3. 2. 2019, 10:00
Díky za recept, je moc dobrý. Pekla jsem ho na malém plechu 26xx36 cm přesně podle návodu. Použila jsem sypké dia sladidlo, vanilkový a banánový pudink. Chutnal i ne-diabetikům. Příště dám méně prášku do pečiva.
Simonecka2007 25. 5. 2014, 13:03
(Y) (Y) (Y) (Y)
laskonka333 25. 5. 2014, 10:05
|:o)
vlastice 24. 5. 2014, 23:52
Honila mě dnes hrozně mlsná, tak jsem zkusila tento koláč. Neměla jsem pudingový prášek, tak jsem na těsto dala jen nastrouhaná jablka, oslazená stévií, trochu hrozinek a na to proužky těsta. Koláč nemá chybu. Děkuji za výborný recept. Vlasta N.
cilinek 15. 2. 2013, 19:24
Tak jsem to zkusil a ten koláč je opravdu skvělý. Zapomněl jsem sice přidat skořici, ale napoprvé to nevadilo. Křehký, vláčný, pohlazení pro chuťové buňky. Naše jablka žádnou šťávu nepustila, takže jsem sladidlo rozpustil v decince zahřátého calvadosu. Největší obavy jsem měl ze zpracování pudingu, přidal jsem ho do té trošky, ale začal se mi z toho dělat karamel. Opět - příště nasypu puding přímo do nakrájených jablek a hned promíchám. A přidám možná hrozinky v rumu. Díky! Milan D.
Inkakos 30. 6. 2011, 13:46
Abych nezapomněla - místo té strouhanky můžeme použít mleté oříšky, chutná to lépe :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie