Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 212 návštěvníků)

MRAMOROVÝ KORPUS

0.0
MRAMOROVÝ KORPUS

Potřebné ingredience

· 250g hladké mouky · 1prášek do pečiva (necelý) · 4 vejce · 240g cukru moučka · 150ml oleje · 100ml vroucí vody · kakao na formu 23 cm

Postup přípravy

Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva.
Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem. ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy...)

Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme!!! Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky.

Pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu. Pozor, těsto má někdy tendenci udělat uprostřed bouli, po upečení dort hned vyklopte, tím se to srovná... Těsto je naše oblíbené, je takové mechové, moc dobré...
Pečeme-li jen světlou variantu, POZOR!!! Bez kakaa je těsto lehčí a musíme ubrat i množství prášku do pečiva, aby dort v troubě nevyskočil a pak nesplaskl...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vojtula 2. 12. 2016, 10:43
(Y)
anitsyrk1 9. 2. 2014, 12:45
Dobrý den.Chtěla bych se optat kolik toho prášku do pečiva je potřeba,když píšete na celý na tuto dávky-23 cm forma,kolik je ho potřeba na průměr 28 a obdélník 35?A pak bych se ještě chtěla zeptat jakým alkoholem se ředí gelové barvy na malování?Děkuji moc za rady.
luchk (upraveno) 30. 5. 2012, 11:08
korpus skutečně výborný, jen celý slovo od slova okopčený od Dáši V.(onasi), ale vřele doporučujeme,pracuju s ním víc než 3 roky
PELH 11. 5. 2012, 20:57
ů
nikolletav 18. 3. 2012, 21:02
(hello) Miruš, ted jsem dopekla :-) a kousíček koštla, je vynikající!!!!!! (Y) (Y) (Y)
blazken 3. 4. 2012, 17:43
@nikolletav (L) (L) (L)
denvoj 5. 11. 2011, 9:07
Dobrý den, Mirko, mám na Vás prosbu, chci zkusit upéct tento korupus, jen se chci poradit, jak mám upravit množství surovin? Mám totiž formu 21 cm :-S Nebo mám udělat celé množství dle receptu, ale nenalít ho tam všechno? Děkuji a přeji hezkou sobotu, Denisa
blazken 7. 11. 2011, 17:07
@denvoj můžete tam dát tuhle dávku celou v těch 2cm až tak velký problém není
Spaul22 15. 10. 2011, 8:46
Miruš děkuji korpus je jednoduchý a krásně se povedl opravdu super!! Minule jsem zkoušela jiný z mimiku a klesl mi,ale tento luxus hned si ho ukádám a moc děkuji - dělala jsem ho celý kakaový a pak pul várky na vršek do katrůlku jelikož budu dělat 2 patrový.
blazken 15. 10. 2011, 17:22
@Spaul22 (clamp) (clamp) (clamp) tak to jsem ráda že se vám povedl (L)
jeremy 21. 8. 2011, 8:12
,-) Krásně překopírovaný receptík...je fajn, že jej sem někdo zase vložil, ale já bych ještě možná dodala, že autorka receptu je p. Dáša V. alias onasi, a že hned v úvodu máte chybu...toto je na formu 23cm, ne na 32cm!!! POZOR!!! Aby se začátečnice pak nedivili, proč mají místo korpusu jen "placku". ,-) (F)
blazken (upraveno) 22. 8. 2011, 18:11
@jeremy dělám ho poměrně často a je opravdu výborný. Děkuji za upozornění, ani jsem si toho nevšimla, že je tam 32. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie