Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Velice rychlý a dobrý ,,Katův šleh"

0.0
Velice rychlý a dobrý ,,Katův šleh"

Potřebné ingredience

1kg plecka (ale jde to i s jiným druhem masa...výborné je i kuřecí...) , 2 větší cibule, trochu oleje (cca 3 lžíce), 2 velké sklenice leča ( ty bez klobásy) , 1celý malý kečup, 1/2 sáčku mleté ( může být i pálivá) papriky, asi 2 lžíce chilli ( podle toho, kdo jak má rád ostré), pepř a sůl.

Postup přípravy

Do většího hrnce dám pokrájenou cibuli na kostičky, maso pokrájené na kousky ( asi jako na guláš), osolím, opepřím, okořením chilli a paprikou, naleji celý kečup obě sklenice leča( i s vodou) a promíchám.Nakonec přileji trochu oleje a úplně nejlepší je nechat to alespoň 24 hodin (ale stačí i přes noc) odpočinout pod pokličkou.
Druhý den se směs pouze zaleje studenou vodou tak, aby byla pod vodou a dá se to na plotnu za občasného míchání dusit , dokud není maso měkké. A je hotovo!!!
Já mám 2 malé děti, proto nekořením ostrým kořením. Občas, (pokud nedělám s bramborem, jako přílohu , kdy si to do rozmačkaných brambor zamíchají )to trochu zahustím moukou a vždy jim to moc chutná!!!
Jako příloha může být brambor, rýže, ale i chleba. S ničím jiným nemám vyzkoušeno.
Je to skvělé jako oběd, nebo večeře, ale i jako ,,rychlovka " při ,,pijáckých akcích", kde se jí ,,Kaťák" s chlebem a pokud je opravdu hodně ostrý, dost se po něm vypije!!!! :O))
Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 1. 12. 2013, 7:51
(skolak) (zima) (koule) (X) (Z)
Reňa12 29. 5. 2009, 11:29
Petro tak tuto vaší mňamku dneska máme k obědu (pl) (pl) (pl) (pl)Dělám to podle vás už po několikáte a vždy se oblizujem až za ušima.Je uplně skvělá.Děkuji (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Čmelák 29. 5. 2009, 23:04
@Reňa12 RENATKO, TAK TO JSTE MI UDĚLALA VELIKOU RADOST. JSEM RÁDA, ŽE VÁM CHUTNÁ, PROTOŽE JÁ TO TAKY MŮŽU !!! JE TO MIMOCHODEM JÍDLO, U KTERÉHO SE NEMUSÍ TOLIK STÁT A TAKOVÁ JÍDLA JÁ DĚLÁM MOC RÁDA. (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie