Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Sýrové fondue

0.0
Sýrové fondue

Potřebné ingredience

400 g ementálu 150 g sýru Gruyére 150 g sýru Appenzeller 2 dl suchého bílého vína 1/2 lžičky škrobu muškátový oříšek přílohy: bageta, hruška, hroznové víno, vařená brokolice, brambory...

Postup přípravy

Připravíme si veškeré přílohy, které chceme do sýru namáčet - osvědčila se hruška, hroznové víno, vařená brokolice, brambory a tradiční bílá bageta. Vše si nakrájejte na jednohubkové kousky

Všechen sýr nakrájíme na menší kostičky. V hrnci se silným dnem necháme na mírném ohni rozpustit s vínem. Dochutíme muškátovým oříškem.

Roztavenou hmotu přelijeme do fondue nádoby vytřené stroužkem česneku. Přílohy se vloží do speciálních mističek dohola nádoby se sýrem, která se ohřívá pomocí menšího plamene a pomocí vidliček se namáčí do sýrové hmoty. Během jídla nezapoměňte míchat nebo se vám sýr připeče na dno.

Je to celkem těžké jídlo, takže k pití doporučuji suché bílé víno nebo černý čaj.

ingredience

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ba.ne 7. 11. 2012, 12:18
Dobrý den,jen se chci zeptat,co dělám špatně,když se mi sýr sice rozpustil,ale nespojil s vínem???Celkem mě to mrzelo :-( ,takovou jsme na to měli chuť :-) .Díky za odpověď Barbora
hannah37 29. 11. 2012, 11:23
@ba.ne To mě vážně mrzí :( bohužel nevím, co děláte špatně. Jeslti jste použila správné sýry, tak by to mělo dopadnout jako nám dobře...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie