Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Bezlepkové dýňové muffiny (12ks)

0.0
Bezlepkové dýňové muffiny (12ks)

Potřebné ingredience

400g dýně v syrovém stavu, 1 vanilkový cukr Dr. Oetker, 45g mletých mandlí nebo lískových ořechů (lze nahradit moukou), 135g pohankové mouky, 1/2 kypřícího prášku Dr.Oetker, 1 vejce, 90g cukru moučka, 150ml kefírového mléka, 2 PL oleje

Postup přípravy

Muffiny mají tu obrovskou výhodu, že se dají připravit prakticky z čehokoliv. Pokud nemáte ořechy, můžete je nahradit moukou, pohankovou mouku nahradit Jizerkou, kefírové mléko smetanou nebo jogurtem atp.
Důležité je těsto nepřemíchat.

1. Dýni očistíme, nakrájíme na kostky, přidáme van. cukr a co nejmenší množství vody a podusíme do měkka. Většinu tekutiny slijeme, rozmačkáme nebo rozmixujeme a necháme vychladnout.

2. Troubu předehřejeme na 220C.

3.Smícháme zvlášť sypké a zvlášť tekuté přísady. Nalijeme tekuté do sypkých a jen zběžně promícháme. Přimícháme vychladlou dýni. Důležité je těsto nepřemíchat, nemá být úplně jednolité. Můžeme přidat několik pokrájených želé bonbónů nebo kandované ovoce.

4. Naplníme košíčky, já mám silikonové formičky, takže nevymazávám. Těsto moc nevyběhne, takže se nebojte naplnit formičky až po okraj.

5. Pečeme asi 20 minut na 220 stupňů, prvních 10 minut neotvíráme troubu, aby muffiny vyběhly.

Dýňová příchuť je jen decentní, rozhodně se nejedná o klasické těžké oranžové těsto, dětem chutnaly.

Naplněné košíčky před pečením.

Finální výrobek.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nelinka.micinka 2. 8. 2016, 21:47
Vyzkousim (L)h

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie