Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

DOMÁCÍ ŠTRŮDL

0.0
DOMÁCÍ ŠTRŮDL

Potřebné ingredience

Těsto : 125ml vlažného mléka,125ml vlažné vody,2 plnější lžíce cukru krystal,1 vanilkový cukr,1 lžička soli,3 lžíce změklé Hery,410g hl.mouky,1 lžička suš.droždí. Do štrůdlu : trochu strouhanky,nasekaná jablíčka,cukr krystal,vanilkový cukr ,skořice,.....oříšky,rozinky,.... Na potření : 1 vejce

Postup přípravy

Těsto zaděláme v domácí pekárně nebo ručně.Rozdělíme na dvě půlky,rozválíme na pomoučeném vále na obdélník,zlehoučka posypeme strouhankou,poklademe nasekanými jablíčky,pocukrujeme cukry,posypeme skořicí a zamotáme.Krátce nechám na teplém místě,ale nemusí se,potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do předehřáté trouby.Pečeme při 150C do zezlátnutí,vychladlé pocukrujeme.Dobrou chuť !

Kuk z trouby :-))

Jablíčka oloupeme,zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kousky.Já je zásadně nestrouhám,protože při strouhání pustí šťávu,která pak vyteče.Nakrájím je do mísy na menší kousky a pak do nich nožíkem krájím,až jsou malé kousíčky.Šťáva pak v nich hezky zůstane.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vera N 27. 4. 2012, 8:52
Mám tam ještě jablíčka, jdu vyzkoušet. (Y)
Verča-Berda 27. 4. 2012, 9:14
@Vera N Věruško,aby jste za chvilku nevypadala jako já 8o| 8o| ,až zkusíte všechny ty moje recepty ,-) ,-) ............ (K) Verča (K)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie