(recept
si oblíbilo 95 návštěvníků)
Cibuláčky - malá chuťovka k pivu či vínu
Potřebné ingredience
30 g droždí, lžička cukru, 400 g hladké mouky, lžička soli, 2,5 dl vlažné vody, 1,5 dl oleje, 2 větší cibule, hrubá sůl, kmín, 1 vejce - dle vaší chuti možno přidat anglickou slaninu, nastrouhaný sýr ...
Postup přípravy
Těsto
Z trošky vlažné vody, lžičky cukru, droždí a lžíce hladké mouky uděláme kvásek. V hladké mouce rozmícháme sůl, přisypeme ke kvásku, postupně přilejeme olej a vodu a vypracujeme velmi vláčné těsto, které necháme pod utěrkou vykynout. Mezitím oloupu a na hrubší kousky nakrájím cibuli, kterou nechám na lžíci másla či oleje zesklovatět a vystydnout. Z těsta vyválím plát o síle zhruba l cm, hrnkem vykrájím kolečka, uprostřed trošku skleničkou vytlačím důlek - pomažu rozšlehaným vejcem a do středu dám lžičku cibule, posypu kmínem a hrubou solí. Pokud chci obměnu další cibuláčky posypu kousky nahrubo nastrouhané Nivy (ty už nesolím) nebo přidám na kostičky nakrájenou slaninu ... na plechu nechám ještě chvilku vyběhnout, dám do středně vyhřáté trouby (180 a pak stáhnu na 150 stupňů) do zlatova upeču ....možno podávat k pivu, vínu ....
Stejné těsto můžete použit i na minipizu - děti ocení na svých oslavách, jí se jim lépe než velká nakrájená na výseče
Z trošky vlažné vody, lžičky cukru, droždí a lžíce hladké mouky uděláme kvásek. V hladké mouce rozmícháme sůl, přisypeme ke kvásku, postupně přilejeme olej a vodu a vypracujeme velmi vláčné těsto, které necháme pod utěrkou vykynout. Mezitím oloupu a na hrubší kousky nakrájím cibuli, kterou nechám na lžíci másla či oleje zesklovatět a vystydnout. Z těsta vyválím plát o síle zhruba l cm, hrnkem vykrájím kolečka, uprostřed trošku skleničkou vytlačím důlek - pomažu rozšlehaným vejcem a do středu dám lžičku cibule, posypu kmínem a hrubou solí. Pokud chci obměnu další cibuláčky posypu kousky nahrubo nastrouhané Nivy (ty už nesolím) nebo přidám na kostičky nakrájenou slaninu ... na plechu nechám ještě chvilku vyběhnout, dám do středně vyhřáté trouby (180 a pak stáhnu na 150 stupňů) do zlatova upeču ....možno podávat k pivu, vínu ....
Stejné těsto můžete použit i na minipizu - děti ocení na svých oslavách, jí se jim lépe než velká nakrájená na výseče
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mardar
(upraveno)
24. 6. 2017, 21:53
Moje babička dávala ještě mák...kombinace cibulky a máku mi moc chutnala
krišon
(upraveno)
25. 6. 2017, 19:30
@Mardar
Tohle už mi někdo říkal, moc ráda vyzkouším
P.A.V.L.A
(upraveno)
5. 2. 2017, 11:22
krišon
(upraveno)
11. 2. 2017, 19:29
@P.A.V.L.A
Díky
daforo
(upraveno)
4. 2. 2017, 17:55
Dnes jsem pekla a jsou výborné . Díky za skvělý recept.
krišon
(upraveno)
5. 2. 2017, 8:35
@daforo
U nás jsou taky hned pryč
KáKá
(upraveno)
11. 7. 2016, 13:34
sopo
(upraveno)
11. 7. 2016, 12:52
vynikající, návštěvě moc chutnaly
krišon
(upraveno)
11. 7. 2016, 21:08
@sopo
To mám radost
KattyV
(upraveno)
7. 6. 2016, 14:10
Ukládám a o víkendu upeču, vypadají krásně.
Makyke
(upraveno)
4. 2. 2014, 21:07
výborný
krišon
(upraveno)
13. 7. 2016, 17:27
@Makyke
Laciný, ze surovin, které máme obvykle doma ...a zmizí během chviličky
Martina70
(upraveno)
29. 11. 2013, 17:42
Dnes jsem pekla poprvé a určitě ne naposledy. Posledních 5 kousků jsem udělala větších, dala kečup, zbytky salámu, cibuli a pizza koření. Moc jsme si pochutnali Byla to zkouška na firemní večírek, abych věděla, jak budou koláčky chutnat. Jen mám obavu, že z jedné dávky toho bude málo
krišon
(upraveno)
29. 11. 2013, 19:39
@Martina70
Máte pravdu, jedna várka pro společnost nestačí - už je dělám nejméně se 2 náplněma - teď letí podušené žampiony s cibulkou, slaninkou a smetanou ....
backa
(upraveno)
16. 11. 2013, 11:51
Pekla jsem, jsou vynikající a nemají chybičku,manžel se oblizuje až za ušima tak doufám,že i dnešní návštěvě budou chutnat díky za perfektní recept
krišon
(upraveno)
16. 11. 2013, 17:31
@backa
To jsem moc ráda - je to nenáročné i to i na finance - jen trochu toho času
backa
(upraveno)
17. 11. 2013, 17:05
@krišon
Návštěvě móóc chutnalo tak jsem měla velkou radost.Vzali si recept ,opravdu vynikající a něco nového
kvítečko
(upraveno)
31. 8. 2013, 21:16
dobrý tip
magsan
(upraveno)
31. 8. 2013, 14:57
Jsou super...už zadělávám tenhle týden podruhý
mirkaberkys
(upraveno)
2. 6. 2013, 21:55
dobrý den, zeptám se, pokud upeču koláčky v pátek, vydrží dobré do soboty odpoledne?
krišon
(upraveno)
3. 6. 2013, 20:32
@mirkaberkys
Určitě, já je jím vždy až druhý den - horké kynuté nemůžu, jsou dobré, dokonce ta cibulová náplň je výraznější
Isoprinosin
(upraveno)
2. 6. 2013, 19:34
wau...tak tohle byy mohlo byt velice chutne... ...jen kdybych dopredu vedela, ze se mi podari testo...mam totiz vzacny dar: Mnou upečené dobroty z kynutého těsta nikdy nejsou takové, jak by měly vypadat...nějak mi to z toho kynuteho nejde ...asi vysilam nejake špatné signaly...
krišon
(upraveno)
2. 6. 2013, 20:05
@Isoprinosin
Nebojte se jich, recept mám od kolegy - 30letého kluka, ten prohlásil, těším se domů budu péct k vínu koláčky s cibulí - hned je ho zaúkolovala, aby druhý den přinesl - měl je stejně dobré a krásné jako já
Soňulína
(upraveno)
6. 2. 2013, 10:34
jdu na ně
novackova
(upraveno)
3. 2. 2013, 20:32
ty asi budou
Zrušený účet
(upraveno)
3. 2. 2013, 17:17
To vypadá dobře vyzkouším
laskonka333
(upraveno)
3. 2. 2013, 17:11
Pôsobia veľmi jedlo a chutne
krišon
(upraveno)
3. 2. 2013, 17:17
@laskonka333
Ano, je to velmi jednoduché, laciné pochutnáníčko a těsto se dá využít na pizu. Krásně se s ním pracuje