Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 141 návštěvníků)

Domaci chleba peceny v troube

0.0
Domaci chleba peceny v troube

Potřebné ingredience

- 100 g zitna mouka - 100 g psenicna celozrnna mouka - 900 g psenicna chlebova mouka - 2 PL(polevkove lzice) soli - 1 PL kminu - 100 ml vlazne vody+ 2 cajove lzicky suseneho drozdi= kvasek - 500ml vlazne vody + 2 PL ocet

Postup přípravy

-Mouky dohromady do misy,sul,kmin - promichat.
Pridat kvasek ,vodu s octem.
A hneteme az do bezvedomi asi 10-15 minut. :-) Nechame kynout max 1 hodinu.
Lehce hneteme,dame do osatky na 30minut kynout a pote do vyhrate trouby.,na plech bez niceho.

Trouba: s ventilatorem
15 minut - na 230 stupnu
38 minut - na 160 stupnu

Miska s voudou do trouby.


Recept napsan slovy manzela .


Dobrou chut !!!

Pristi peceni nafotim faze receptu.

-suroviny

- mouky+kmin+sul do misy, pote pridat kvasek + vodu s octem

-testo pred zpracovanim

- zpracovane testo

- kynuti testa

- vykynute testo dame do osatky jeste dale kynout

-vytvarujeme bochnik dle osatky

- vykynute testo v osatce,pripravene na peceni(na plech bez niceho),nezapomenout na misku s vodou
do trouby

- finale

:-)

-rozkrojit po vychladnuti tak 3-4hodiny
DOBROU CHUT!!!

.

.

.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lucikanass 7. 3. 2016, 15:40
(Y)
janula33 17. 11. 2013, 13:01
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) (F)
Vera N 17. 11. 2013, 11:39
(Y) (Y) (Y)
krhak 17. 11. 2013, 0:28
(Y) (Y) (Y) (Y)
pitra 9. 7. 2013, 18:01
Dobrý den,moc děkuji za info kde koupit ošatku,už se stalo a moc se těším,až si v ní ten chlebíček upeču,díky a hezké léto.... |:o) (clamp) (child2) (plavec) (kolo) (kytara) (pes) (flower) (hello)
Kovac 17. 11. 2013, 13:30
@pitra Petro ,delsi dobu jsem tu nebyla.Ohledne Vasich otazek : chleba jen kyne v osatce . Pote chleba date na plech(bez papiru) a pecete.Ta mouka na chlebu je z te osatky,jak do ni chleba date,tak tam i mouka zustane.
pitra 9. 7. 2013, 18:49
@pitra A pečete to i s ošatkou?
pitra 9. 7. 2013, 18:03
@pitra Jen ještě,tou moukou ho potřete až po upečení?
ffugaska 22. 3. 2013, 7:08
Ju dneska du nakoupit, to skouknu glóbus koupím mouky a dám se do dělání chleba
marsib 5. 3. 2013, 11:45
(Y) (Y) vypadá opravdu luxusně - určitě vyzkouším Ty zářezy děláte těsně než ho dáváte do trouby?
Kovac 13. 3. 2013, 18:34
@marsib Dekujeme.Ano,zarezy delame tesne nez dame chleba do trouby,nejlepsi je ziletka. (F) (F) (F)
nese v lese 4. 3. 2013, 9:29
Moc děkuji a ještě bych se zeptala, ty mouky co používáte vy, máte z jakého obchodu? Dííííky (F)
Kovac 4. 3. 2013, 14:44
@nese v lese Mouky co mame na fotu,jsou koupene v zahranici,ale urcite zitnou mouku....koupite i u vas.
nese v lese 3. 3. 2013, 15:48
Mohu se prosím zeptat, kde seženu tu ošatku na ten chleba? Nikdy jsem chleba nepekla a bez ní to asi nepůjde :-) a ten váš chlebík vypadá na fotce úúúžasně, takže bych ho chtěla zkusit. Díky za info Marcela
market123 13. 3. 2013, 18:51
@nese v lese Kamarád taky peče chleba a dává kynout do skleněné oválné mísy,myslím,že ho v ní i peče a je taky luxusní (Y) (Y)
Kovac 3. 3. 2013, 21:35
@nese v lese Osatku mame na 1kg chleboveho testa,objednat jde napr.zde: http://www.pekarskyraj.cz/osatky_na_kynuti_chleba/ Dekujeme a pekne peceni. (F)
berunka2 3. 3. 2013, 8:46
je výborný...a to jsem chleba pekla poprvé v životě (Y) (Y)
Kovac 3. 3. 2013, 10:20
@berunka2 Parada,tak to jste sikulka (clamp).Dekujem (F)
jajda84 2. 3. 2013, 9:18
Děkuji za info,chlebík je úžasnej akorát mi málo vykynul,ale to se příště určitě zlepší.
Kovac 3. 3. 2013, 10:19
@jajda84 Jani,urcite priste bude jeste lepsi.Dekujeme (F)
jajda84 28. 2. 2013, 16:47
Dobrý den,chleba vypadá krásne,už na něj mám zaděláno a budeme jen čekat na výsledek.Jen nemám tu ošatku,můžete mi poradit jak velkou mám koupit?Je jich víc velikostí a nějak se neorientuju.Děkuju *-)
Kovac 28. 2. 2013, 22:24
@jajda84 Dobry vecer,velikost nasi osatky(viz obrazek) je: 350mmx140mmx70mm,je to na 1kg testa. At se chleb povede (F).
Žirafka1 25. 2. 2013, 21:01
(Y) :-) (Y) :-) Chlebík vypadá luxusně :-$ Zrovna mám jeden podobný v troubě a příště vyzkouším Váš recept (flower) Zdravím do Anglie (F)
Kovac 26. 2. 2013, 13:24
@Žirafka1 (flower) zdravime do CR.Napiste ,jak chleba dopadl,budeme radi. (F)
Žirafka1 4. 3. 2013, 17:00
@Kovac (F) Dobrý den Deniso, včera jsem upekla chlebík podle Vašeho receptu (Y) (Y) (Y) Nádherně voněl a chutnal opravdu jako chleba z obchodu (clamp) Takže ještě jednou děkuji za recept,určitě zopakuji (flower) (hello) Mějte se pěkně
Kovac 4. 3. 2013, 18:40
@Žirafka1 Dobry vecer Martino,tak to jsme moc radi,ze chleba se povedl.U nas 2xtydne je to jak v pekarne,provonime cely barak :-).Zdravime (F) (hello)
LIBARA 11. 2. 2013, 21:30
Tak jsem ho prubla a nemá chybu (Y) (Y).Děkuji za recept....žádná práce a super domácí pochoutka. Kluci to nevydrželi a ještě večer zakrojili :-D. Mám co dělat, abych se na něj nevrhla taky ,-). Ty doporučené 3 hodiny jsme opravdu nevydrželi...snad příště [A]
Kovac 11. 2. 2013, 22:03
@LIBARA Dekujeme (ja +manzel) za pochvalu (F). My v cizine tu jime uz jen nas cesky chleb. I nadale pekne peceni. (Y)
trpaslík33 11. 2. 2013, 14:32
když dám droždí tak už ten kvásek nee? Děkuji
Kovac 11. 2. 2013, 17:04
@trpaslík33 tento recept je vyzkouseny se susenym drozdim=kvasek (100ml vlazne vody+2cajove lzicky suseneho drozdi+1cajova lzicka cukru krystal)
apasionata 11. 2. 2013, 14:57
@trpaslík33 kváskem se v tomto případě rozumí toto:100 ml vlazne vody+ 2 cajove lzicky suseneho drozdi= kvasek ale já osobně když dávám sušené droždí do chleba tak ho dávám rovnou.nepotřebuje to dělat kvásek.
apasionata 5. 2. 2013, 21:04
,-)krásně popsáno a mě to uhněte pekárna takže mi bezvědomí nehrozí. :-D :-D :-D receptík si ukládám. ^o)
mon-cheeris 5. 2. 2013, 20:41
Chtěla jsem se zeptat,prosím z té ošatky dáte těsto na plech suchý nebo vymazaný plech nebo dáte pačíci papír *-) děkuji :-$
Kovac 5. 2. 2013, 21:48
@mon-cheeris Z osatky chleba na suchy plech. (F)
mon-cheeris 6. 2. 2013, 9:39
@Kovac děkujiiiii za radu (L)
apasionata 5. 2. 2013, 21:04
@mon-cheeris já dávám chleba na pečící papír....
mon-cheeris 6. 2. 2013, 9:39
@apasionata děkujiiiii za radu (L)
vavy2 5. 2. 2013, 16:26
Vypadá famozně a příště vyfoťte, jak vypadá rozkrojený.
Kovac 5. 2. 2013, 17:02
@vavy2 foto pridano
apasionata 5. 2. 2013, 13:04
kde je slíbený recept? :´(
Kovac 5. 2. 2013, 14:47
@apasionata odpoledne bude (L)
Zmolda 5. 2. 2013, 13:00
Ten teda je (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie