Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

MAMINČINY BOŽÍ MILOSTI

0.0
MAMINČINY BOŽÍ MILOSTI

Potřebné ingredience

300g hladké mouky,5žloutků,1celé vejce,4 lžíce zakysané smetany,1štamprle rumu a špetka soli

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme na vále.Pak rozdělíme na 4díly,každý zvlášť vyválíme a rádýlkem nakrájíme na proužky.Ty pak smažíme v rozpáleném oleji.POZOR-musíme hlídat a otáčet,jde to opravdu rychle.Horké obalujeme v moučkovém cukru. Je to jednoduché a super.Všichni doma to milujem.

vyválené těsto

smažení-POZOR jde to rychle

Po osmažení necháme na papírovém ubrousku okapat

a hotovo.Přejeme dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mr.Pajek 22. 3. 2008, 18:02
výbornééé ^o)
syrovatka 5. 3. 2008, 15:55
Tak jsem zkusila, ale nevím, kde se stala chyba - těsto se mi strašně lepilo - minimálně 100 g mouky jsem musela přidat - ale potom byly dobré.
Bajula 5. 3. 2008, 16:22
@syrovatka Tak to je mi líto.Pro jistotu jsem překontrolovala ingredience a napsala jsem to správnv správně.Včera jsem je dělala a těsto bylo v pohodě.Neměla jste velké vejce?Jinak opravdu nevím.
aero-orion 5. 3. 2008, 12:41
Nejste sami,kdo je milují, já je dělám se šlehačkou.. místo smetany zakysané.Receptík jsem dovezla ze Slovenska, od sestřenky a jsou jedinečné ^o) (L) (F) (F) (F)
backa 5. 3. 2008, 12:21
Joo,boží milosti to je mňamka :-p ty nemají chybu taky jsem je dělávala,ale to už je dlouho.Taky jsem na ně úplně zapomněla .U nás se dělají takové zaplétané a vykrajované.Naše babička ta je mívala krásné,ta si s tím vždycky vyhrála. Díky za připomenutí toho receptu (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie