Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Králík na švestkové omáčce

0.0
Králík na švestkové omáčce

Potřebné ingredience

králík mrkev, celer, petržel, cibule celý pepř, nové koření, bobkový list sušené švestky 2 lžíce rajského protlaku 3 lžíce povidel 5 lžic perníku 1 citron 1 lžíce cukru olej, špek sůl

Postup přípravy

Porce králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a na oleji opečeme. Vyndáme a ve výpeku opečeme slaninu a kořenovou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a nahrubo nakrájenou cibuli. Opékáme dočervena, poté přisypeme cukr, sušené švestky, rajský protlak a šťávu z citronu. Zalijeme vodou, maso vrátíme zpět a dusíme v troubě při 200 °C asi 60 minut.

Poté maso vyndáme, přidáme povidla, nastrouhaný perník,
provaříme a propasírujeme.

Do omáčky vrátíme maso a necháme 10 minut jemně povařit. Podáváme s kapustičkou a bramborovými koulemi.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

IrenaB1 11. 5. 2014, 10:30
Nejspíš jste myslela zajíce,úprava by odpovídala, králík do zvěřiny nepatří, jde o úplně jiné maso. :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie