Zobrazit přihlášovací formulář

Grilování

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Zauzená vepřová kotleta na grilu

0.0
Zauzená vepřová kotleta na grilu

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety asi 2,5cm silné, 3 lžíce hrubé soli, 3 lžíce hnědého cukru ,3 hrnky vody, 3 lžíce whisky, 4 lžíce oleje, 2 cibule nakrájené na kolečka, asi 5cm celé skořice, 2x bobkový list, 3x hřebíček, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, dřevěné lupínky na uzení vepřového masa

Postup přípravy

Připravte si marinádu - sůl a cukr vložte do misky, zalijte 1 hrnkem teplé vody a míchejte do rozpuštění, poté dolijete zbylé dva hrnky studené vody, whisky a olej.
Do misky vložte polovinu nakrájené cibule, pár kuliček pepře a nového koření, hřebíček a bobkový list a na to položte vepřové kotlety. Navrch nasypte zbytek cibule a koření, celé zalijte připravenou marinádou a dejte minimálně na 2hodiny do lednice.
Namočte dřevěné lupínky na uzení do vody a připravte gril na nepřímé grilování.
Poté vyjměte maso z marinády, osušte ho papírovou utěrkou a nechte asi 15 minut mimo lednici, aby se ohřálo na pokojovou teplotu. Okapané udící lupínky nasypte na rozžhavené uhlí nebo brikety a vložte kotlety na grilovací rošt, který předtím lehce potřete olivovým olejem. Pokud potřete olivovým olejem i kotlety, budou po vyuzení krásně lesklé. Nepřímo grilujte při teplotě 180-200st.C 20minut, potom stačí jen krátce ogrilovat přímo (cca 2 minuty z každé strany), aby maso získalo "mřížku".

do misky připravíme marinádu

maso naložíme do cibule a koření a zalijeme marinádou, necháme v lednici minimálně 2hodiny

nepřímo grilujeme při teplotě 180-200 stupňů 20 minut

ke konci grilujeme přímo asi 2minuty z každé strany, aby maso získalo "mřížku"

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Strepitula 22. 10. 2013, 16:23
(clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie