Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Kančí hřbet se švestkovou omáčkou

0.0
Kančí hřbet se švestkovou omáčkou

Potřebné ingredience

Kančí hřbet (kotleta) švestková povidla 250g ,máslo 80g, mouka hl., sůl, pepř, kousek celé skořice, půl kávové lžičky ml. zázvoru, kousek citronové kůry, červené víno suché, polévkovou lžíci rumu.

Postup přípravy

Maso upečeme do mněka zvlášť (je-li starší uděláme je v tlakovém hrnci)

Omáčka- z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme vínem a vymícháme do hladka.
Přidáme povidla, pepř ,sůl podle chuti, citronovou kůru,skořici , zázvor,(máme-li sušené švestky tak můžeme taky přidat) a povaříme.
Omáčka by měla být hodně hustá. Nakonec vyndáme citr. kůru a skořici a vmícháme rum, zakápneme trochou citronové šťávy.

Podávamé s opečeným bramborem.

Omáčku můžeme podávat i k vepřovému masu, nebo uzenému.
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krišon 11. 11. 2013, 12:38
To musí být dobrota všech dobrot, Dášo hřbet protýkáš špekem nebo ho pečeš jen tak ......nakládáš to maso...
Zrušený účet 11. 11. 2013, 13:04
@krišon (H) Ali jak kdy (H) dnes jsem dělala jen tak a v tlakáči :^)
krišon 11. 11. 2013, 14:24
@ Já si tak ulehčuju práci se svíčkovou, dělám ji ze zadního, hodně protýkám špekem, opeču na rychlo na plotně, na 40 minut ji hodím do tlakáče a pak na půl hodiny do trouby, obvykle se rozpadá jako dort ....když ji peču jenom v troubě, je moc vysušená

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie