Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Tyčky

0.0
Tyčky

Potřebné ingredience

150 g změklého sádla, 250 ml vlažného mléka, 1 žloutek, 35 g droždí, 1 čajová lžička soli, 500 g polohrubé mouky

Postup přípravy

1) droždí rozdrobit do trochy mléka a nechat vzejít kvásek (stačí 20 minut na teplém místě)
2) spojit mouku se sádlem a žloutkem, postupně zapracovat mléko, sůl
3) přidat kvásek a vypracovat těsto (pracuje se s ním opravdu velmi dobře)
4) nechat v míse pod utěrkou na teplejším místě cca 60 minut, těsto vykyne

Pak už můžete tvořit tvary, jaké vás napadnou. Já vyvalovala z kousků těsta tyčky, pomazala rozšlehanými vejcem, posypala solí, kmínem, provensálským kořením, granulkami sušených rajčat, apod.

Peče se na střední poloze v horkovzdušné troubě na 180 st., cca 15-20 minut (podle barvy).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 13. 2. 2014, 20:33
(Y)
Zrušený účet 13. 2. 2014, 20:09
Dlouho jsem hledala recept na ověřené slané tyčinky, takže vyzkouším. Děkuji. (F)
sympatie 12. 2. 2014, 18:05
Včera jsem pekla, ale ubrala jsem tuku, dala jsem jen 10 dkg, mouku jsem dala půl hladké a půl polohrubé, a těsto bylo super. Dělala jsem různé tvary, klasické preclíky, kolečka, tyčky. Nejvíce se mi líbí tyčky, silné jsem dělala asi jako silnější tužka. nejprve jsem pekla klasicky na 180 a ke konci pustila horký vzduch-chytly krásnou barvu a jsou křupavé jak ty kupované. Preclíky byly taky dobré, ale připomínaly mi spíše domácí rohlíky. Preclíky jsme snědli-výborné se sýrem nebo šunkou. A ty tyčku mám uložené v krabici, snad vydrží do soboty. Zatím (Y)
nekup to 12. 2. 2014, 11:52
To budu muset vyzkoušet (F)
Chemlona 12. 2. 2014, 10:33
Hmm, vypadají skvěle, můžu se zeptat, chutnají jako takové ty dobré, hospodské a křupavé? ,-)
lene23 12. 2. 2014, 9:10
Momentálně zkouším jejich trvanlivost, dnes je to týden v sáčku a pořád jsou výborné a křupavé tak z 90% (Y) :-)
Vera N 12. 2. 2014, 8:35
Určitě udělám, jen vyzkouším rozválet plán a nakrájet proužky. Uvídíme, co z toho bude. (Y) :-)
janule36 11. 2. 2014, 15:45
Zajímá mě, kde kupujete granulovaná sušená rajčata...díky, tyčky vypadají supr!!! (L) |:o) (F)
mohos 11. 2. 2014, 17:08
@janule36 Jani, kvalitní koření kupuji u Antonína http://www.koreni.cz/obchod/jednodruhove-koreni/susena-rajcata
sympatie 11. 2. 2014, 14:42
Jééé, vy ji jdete do noty, jen se zeptám, jak dlouho vydrží? A za druhé, jak silné děláte?
mohos 11. 2. 2014, 15:06
@sympatie Jarko, nevím, jak dlouho vydrží, zkoušela jsem nový recept, a my je skoro všechny hned snědli ,-)! Ale myslím, že nejlepší bude čerstvé, max. do druhé ho dne. Válela jsem je od oka, tlusté asi jako ukazováček.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie