Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 33 návštěvníků)

Domácí jogurt

0.0
Domácí jogurt

Potřebné ingredience

2 l mléka
1 salko
1 tatra
1 jogurt

Postup přípravy

Mléko přivedeme do varu,pak necháme vychladit na 50 stupňů,přidáme salko,tatru a jogurt.Dobře promícháme a plníme do připravených misek nebo skleniček.Dáme stát na topení (teplé) asi 4 hodiny.Pokud bude řídký necháme déle.Já sundávám z topení až když je hustý,ale většinou stačí ty 4 hodiny,taky záleží jak je topení teplé.
Podle chuti můžeme přidat ovoce,kakao,marmeládu.Je hustý a dobrý.V lednici vydrží až 14 dnů

Hotové dáme na teplé topení

Takhle je jogurt hustý

Tolik plných skleniček,od přesnídávek nebo tatarek.Je toho opravdu hodně.

Opravdu do plna,hotové dáme do lednice

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kadzz 17. 11. 2013, 9:07
dobrý den, nezhoustlo mi to..... dělala jsem podle návodu (6) taková škoda... tak sme se na něho těšili... :´( :´( :´( nechám ho v lednici... třeba se jeětě umoudří a zhoustne..... :-$
natmeg 21. 1. 2014, 16:12
@kadzz Tak nevím, *-) tohle se mi ještě nestalo. A jaký jste použila jogurt?
misicka85 15. 7. 2013, 11:32
Dobrý den, chci zkusit jogurt podle vašeho receptu. Chtěla bych se zeptat zda a jak jej udělt v létě když nehřeje topení? A když ho budu chtít ochutit tak asi až před konzumací že :-)
natmeg 21. 1. 2014, 16:11
@misicka85 Je lepší ochucovat až před konzumací. A i v létě ho dávám na topení, jenom to pak trvá déle. :-)
bluemoon 12. 7. 2010, 20:05
Dobrý den, chtěla bych se zeptat:jaké množství tatra,salko,jogurt? přeci jen se prodávají v různých ml....díky za odpověď Alča
natmeg 21. 6. 2011, 11:30
@bluemoon Dobrý den, kupuji tatra a salko 397g a jogurt 125 ml.
jitkaad 6. 2. 2010, 20:38
Tak jsem se dnes do něj pustila, přesně za čtyči hodiny jsme meli perfektní jogurt (Y) (Y) (Y) (Z)moc chutná a pořád říká, že je to super bašta (zajic) (zajic) (zajic)teď jsme povečeřeli smíchaný s grankem a paráda, mně tedy chutná i jen tak, díky za recept, určitě uděláme zas (L) |:o) |:o) |:o)
Dada13134 17. 6. 2008, 10:08
Dtěla bych se zeptat.Může se to dělat i z krabicového a nebo musí být čerstvé. Děkuji Dáda
natmeg 21. 6. 2008, 8:54
@Dada13134 Já používám jenom krabicové (D)Ať Vám chutná.
Liba33 6. 1. 2011, 16:33
@natmeg Krabicovému se snad ani nedá říct mléko ,-)
natmeg 21. 6. 2011, 11:32
@Liba33 Když jsem dělala z čerstvého nebylo tak pěkně hladké a husté. Jinak máte pravdu :-) Taky jezdíme na čerstvé mlíko :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie