Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Krémová rajská omáčka s hovězím masem

0.0
Krémová rajská omáčka s hovězím masem

Potřebné ingredience

Ingredience:1 kg hovězího masa 2 ks bobkových listů 1 - 2 ks cibule 8 kuliček celého černého pepře 5 lžic oleje 40 g hladké mouky 40 g másla  cukr 8 kuliček nového koření 1,5 lžíce tymiánu 2 plechovky rajského protlaku (malý) 1 plechovka nakládaných rajčat  sůl ¨

Postup přípravy

Postup přípravy receptu


Hovězí maso omyjeme, (společně s kostkou masoxu) dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka.

Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava, nesmíme ji ovšem spálit! Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa.

Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme.

Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s houskovým knedlíkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

milka1m1 25. 4. 2017, 18:38
Kolik toho vyvaru a kolik je z toho omacky,
j1j1j1 25. 4. 2017, 9:20
masox nedavat je dobra i tak *-)
Andy80 14. 3. 2017, 10:19
Proč ten masox k tomu masu? (N)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie