Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbilo 29 návštěvníků)

Šalvějový sirup - super při nachlazení

0.0
Šalvějový sirup - super při nachlazení

Potřebné ingredience

šalvěj, voda, cukr - já používám třtinový a chemicky neošetřené citrony

Postup přípravy

Vodu s cukrem přivedeme k varu, přidáme nasekanou šalvěj, krátce povaříme, odstavíme a přidáme plátky citronu.
Přes noc necháme odležet, ještě jednou krátce přivedeme k varu, a horké plníme do sklenic.

Vše, co budeme potřebovat

1,2 litru vody a 1 kg třtinového či bílého cukru přivedeme k varu

4 velké hrstě nahrubo nakrájené šalvěje přidáme do rozvaru

Promícháme...

...necháme ještě chvíli povařit.

Odstavíme z plotny a přidáme dva chemicky neošetřené citróny, nakrájené na kolečka.

Přes noc necháme uležet v lednici.

Druhý den scedíme, krátce přivedeme k varu a ještě horké plníme do dobře vymytých sklenic- Já vyplachuju vřelou vodou s kapku alkoholu. Víčka před zavřením prolévám slivovicí:-)

A tady už naplněno ve skleničkách a nachystáno na podzimní plískanice do čaje:-)

Recept jsem našla na stránkách paní Martiny http://myhappyangels.blogspot.cz/ a jak píše v dovětku:

A až Vám bude nejhůř, bacily na vás budou útočit a ničit vaše tělo,
tak rozmíchejte jednu lžíci sirupu ve sklenici horké vody a v teple si nápoj vypijte!
Jsem přesvědčena, že to se těm mrškám chřipkovým moc líbit nebude ☺
Ale pozor...je to opravdu léčebný sirup, takže se držte správného užívání a dávkování!!!

Tak ať chutná a pomůže od případných bacilů:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 4. 1. 2017, 5:31
:-) (Y)
domenica 6. 10. 2014, 9:04
je skvělý |:o)
fegra 22. 9. 2014, 11:34
Ahoj, děkuji za skvělý recept, ráda bych se jen zeptala, kde sirup skladovat a jak dlouho vydrží? Dík
jazina 23. 7. 2014, 16:51
Prosím, kolik dáváte šalvěje? Já dělám z máty a meduňky, ale šalvěj jsem ještě nezkoušela. Díky za radu (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Lenka 26. 7. 2014, 13:39
@jazina Jani, je rozepsáno v obrázkovém postupu :) Na 1,2 litru vody a 1 kg třtinového či bílého cukru přidávám 4 velké hrsti šalvěje. Některé sirupy mám silnější, některé slabší...podle momentální úrody :-)
kokoska24 21. 7. 2014, 21:00
Ale chybí poměry jednotlivých surovin. Můžete rozepsat?Děkuji, chtěla bych vyzkoušet. :-$
Lenka 26. 7. 2014, 13:37
@kokoska24 Hani, vše je rozepsáno u postupu :-)
Silvous16 21. 7. 2014, 20:53
(Y) (Y) (Y) (Y)zkusím...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie