Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Jáhlovo-houbový nákyp

0.0
Jáhlovo-houbový nákyp

Potřebné ingredience

400g čerstvých hub, 300 g jáhel, 1 200 ml zeleninového vývaru( z kostky),1 lžičku drceného kmínu,3 rohlíky,2 cibule,olej,50g anglické slniny,sůl,1/2 lžičky mletého zázvoru,2 lžičky majoránky,5 stroužků česneku,ml.pepř,150 g nastrouhaného eidamu,1 velké vejce,cibulová nať na posypání

Postup přípravy

Houby si očistíme nakrájíme na kousky a dusíme s kmínem asi 10 minut.Jáhly si dáme do síta a 2 x po sobě spaříme horkou vodou (aby nebyly hořké).Pak je zalijeme 1 litrem zeleninového vývaru a na mírném ohni vaříme 15 minut.
Rohlíky si nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je zbytkem zel.vývaru -tj.200 ml.-necháme vsáknout.
Cibule nadrobno nakrájíme a společně s anglicko slaninou (nakrájenou na kostičky),zpěníme na 2 lžících oleje .Postupně přidáváme koření a společně opékáme,pak přidáme dušené houby,uvařené jáhly a necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi vmícháme utřený česnek(dle chuti),rozmáčené rohlíky,1/2 strouhaného sýra a 1 vejce.Dochutíme solí a pepřem a vše promícháme.
Zapékací misku vymažeme tukem -dáme jáhlovou směs a posypeme zbytkem sýra.
Zapékáme při 180°C asi 30 minut.
Na talři sypeme naťovou cibulkou.Je to náramná dobrota.

Upečený jahelník

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Myláček 26. 9. 2019, 11:55
Zkusila jsem a zdálo se mi hotového jídla obrovské množství, ale je to hrozně dobré i studené, takže nezbylo... (Y) děkuji za recept a jak budou houby, určitě uděláme zase., hezké dny Katka
mumlina 18. 9. 2019, 15:09
Vyzkouším..
Evula.U 22. 7. 2016, 19:56
Musi to byt velice dobre, pani Alenko (Y) (Y) (Y)
krišon 22. 7. 2016, 13:41
Vyzkouším, ale bez sýra ....
koblizek63 21. 2. 2015, 20:29
Děkuji za recept,jáhly umím dělám jen na sladko ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie