Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Kakaové řezy s mascarpone

0.0
Kakaové řezy s mascarpone

Potřebné ingredience

3 vejce, 3/4 hrnku cukru, vanilkový cukr, 3/4 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1/2 pr. do pečiva, 3 lžíce kakaa Krém: 250 g mascarpone, 1 šlehačka, 50 g zakysané smetany, 3 lžíce cukru, vanilkový extrakt Na prolití: 150 ml silné kávy, 50 ml rumu

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Do husté pěny pomalu zašleháme olej. Pak přidáme kakao, doporučuju prosát. Pomalu zašleháme mléko, obě mouky a pr. do pečiva. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem - pekla jsem na klasickém plechu, 175 °C, cca 20 minut, horkovzduch. Necháme vychladnout. Překrojíme na polovinu.
Krém: Šlehačku ušleháme dotuha. V jiné nádobě našleháme mascarpone s cukrem, vanilkovým extraktem a zakysankou a pak lehce vmícháme ušlehanou šlehačku.
Korpus otočíme nahoru stranou, která byla na papíru a kávou s rumem prokapeme nejdřív spodní placku. Na ni natřeme cca 2/3 krému, přiklopíme druhou plackou - zase doporučuju otočit nahoru stranou, která byla na papíru. Zase prokapeme kávou s rumem, natřeme zbytek krému a hustě posypeme kakaem. Necháme v lednici odležet.

celé řezy

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

andelo2 17. 3. 2024, 20:14
Dnes jsem pekla a výborné jen mě korpus nevyskočil moc vysoký, tak jsem ho překrojila na půl a poloviny promazal a dala na sebe. (Y)
chalupnicka 27. 1. 2015, 15:20
To může být dobrota (C) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie