Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

LOSOS SE ŠPENÁTEM A GNOCHI

0.0
LOSOS SE ŠPENÁTEM A GNOCHI

Potřebné ingredience

400g lososa, 1 balíček mraženého špenátu,1 balíček gnochi (500g), česnek (půl paličky), smetana na šlehání, 1 - 2dcl mléka, troška soli, koření na mořské ryby

Postup přípravy

Špenát připravíme, jak jste zvyklí, dávám tam ještě trošičku mléka (jen na rozpuštění špenátu, aby se mi to nepřipalovalo), česnek a sůl. Lososa vařím v páře s kořením na ryby nebo smažím na pánvi na másle. Až je losos hotový, rozmačkám ho vidličkou do špenátu. Uvařím gnochi dle návodu.Vše smíchám na pánvi a zaliju smetanou a ještě chvilku vařím, abych mi to zhoustlo (zbavím se přebytečné vody a není to tak řídké). Podáváme bez ničeho, protože příloha (gnochi) už je zamíchaná ve špenátu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kopretin.a 3. 3. 2017, 12:17
Já udělám lososa na pánvičce, do výpeku naleju tu smetanu, přidám bylinky a česnek a nechám zkoustnout, přidám gnocchi, listový špenát spařím vedle a přidám a až nakonec na kousky roztrhaného lososa a už jen lehounce smíchám, aby se nerozpadl...je to výborné a i to hezky vypadá. (F)
Egreska 3. 3. 2017, 10:41
dobry recept len treba ine prevedenie ...skoda
Andy80 2. 3. 2017, 22:24
Chudák losos (N)
HEURVAUR 16. 4. 2015, 9:43
Jituško, zkuste někdy místo "normálního" lososa použít uzeného /je to sice dražší, ale dáte zase méně-je výraznější/, nemíchejte dohromady, ale poklaďte na hotový špenát s gnochi. Hela.
zdena1028 3. 4. 2015, 12:20
Tak určitě to bude dobré, ale já bych si dala plátek tuňáka, kopeček špenátu a k tomu gnochi. Takto naservírované by to doma nikdo nejedl.
tygrova 3. 4. 2015, 9:19
Dělám taky doma a milujeme to. Občas si dám i v restauraci. Takže já můžu i na kousíčky lososa. (Y)
Brblalka 3. 4. 2015, 9:05
Nikdy jsem takhle lososa nedělala, takže nemůžu říci, že to není dobré. Ale když koupím lososa, tak mám ráda ten kus pohromadě, abych si ho vychutnala. Musím říci, že rozmačkat ho do špenátu mne vůbec neláká, možná ani vzhledově. Ten špenát bych udělala pěkně vedle a gnochi také i na tom talíři by to vypadalo lépe, protože rádi jíme i očima.
Bobanek 3. 4. 2015, 11:19
@Brblalka ...to samozřejmě můžete, ale pak už tam nedávejte tu smetanu (jedině trošku do toho špenátu, místo mléka). Nicméně z lososa nedělám kaši, spíš ho rozdělím na menší kousky.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie