Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Dušené hovězí po florentinsku-maminčinyrecepty.cz

0.0
Dušené hovězí po florentinsku-maminčinyrecepty.cz

Potřebné ingredience

Ingredience 800 g hovězí kližky, 1 cibule, 1 mrkev, 1 řapíkatý celer, 400 g loupaných rajčat v plechovce, 200 ml červeného vína, 2 stroužky česneku, olivový olej extra virgin, pár lístků bazalky, sůl, mletý pepř

Postup přípravy

Postup

Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso a bazalku. Maso orestujeme ze všech stran, zalijeme vínem a na mírném plameni dusíme, dokud se víno nevyvaří. Pak přidáme rajčata, vlažnou vodu nebo vývar a na mírném ohni vaříme pod pokličkou tři hodiny.
Pak vyjmeme z hrnce maso a omáčku propasírumeme (rozmixovala jsem ponorným mixérem), případně dosolíme.
Maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou.
Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krišon 13. 7. 2016, 20:12
Bylo to výborné (F) (F) (F)
laskonka333 29. 4. 2016, 23:31
(Y)
LenkaCh70 29. 4. 2016, 19:07
Tak jsem se nechala inspirovat vaším receptem a musím říct, že úžasné (Y), sice jsem si recept dost upravila, ale to spojení chutí řapíkatého celeru, rajčat, mrkve a hovězího (pl) ... Nedala jsem červené víno a dělala jsem z hovězího zadního, které jsem nakrájela na nudličky, takže jsem pak nemohla zeleninu propasírovat, ale i tak to mělo ohromný úspěch, díky za recept (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie