Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Hovězí líčka na víně

0.0
Hovězí líčka na víně

Potřebné ingredience

800 - 1000g hovězích (telecích) líček, sůl, pepř, 500 - 700ml červeného sladkého vína, asi 300ml vývaru, 3 lžičky rajského protlaku, máslo, 50g špeku, 2 bobkové listy, 2 mrkve, 1 petržel, 2 řapíky celeru

Postup přípravy

Na tuku orestujeme osolené a opepřené maso, vyndáme a na výpeku opékáme zeleninu na kousky (do hněda) a bobkové listy. Poté přidáme protlak, zarestujeme a přilijeme víno (najednou nebo po částech). Necháme vyrestovat na tuk. Přilijeme vývar, krátce povaříme, vrátíme maso, zakryjeme poklicí a dáme do trouby. Pečeme na 140°C 3 - 4 hod. a necháme v troubě vychladnout, lépe se propojí chutě. Poté vyjmeme maso a výpek na sporáku zredukujeme. Podáváme s bramborovou kaší a navrch můžeme ozdobit orestovanou mrkví, petrželí a žampiony.

...

...

...

...

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krišon 21. 7. 2016, 14:30
Pochutnali jsme si, moc dobré

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie