Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kokosový koláč s jahodami

0.0
Kokosový koláč s jahodami

Potřebné ingredience

Korpus: 60 g strouhaného kokosu, 250 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 20 g kakaa, 3 vejce, 4 PL mléka, 150 g změklého tuku, 200 g mraženého rybízu. Poleva: 200 g zakysané smetany, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 40 g strouhaného kokosu. Dále: 7 jahod, 2 PL jahodové (nebo i malinové) marmelády.

Postup přípravy

V kalendáři Dr. Oetker je pro tento měsíc recept na rebarborový koláč. Ale já nemám rebarboru, tak jsem koláč upekla s mraženým rybízem.

Kokos na sucho opražíme na pánvi, přesypeme na talíř a necháme vychladnout. Prosátou mouku smícháme s kakaem, práškem, oběma cukry, solí a kokosem. Do mísy dáme vejce, změklé máslo, mléko a suchou směs, vše důkladně promícháme vařečkou, nakonec vmícháme zmrzlý rybíz. Husté těsto natřeme a urovnáme do vymazané a vysypané dortové formy průměr 26 cm a v troubě předehřáté na 180°C pečeme 20 minut. Vejce, zakysanou smetanu a vanilkový cukr promícháme. Koláč vyjmeme z trouby a hned na něj nalijeme polevu, posypeme kokosem a dopečeme při stejné teplotě dalších 15 minut. Necháme vychladnout ve formě, pak opatrně nožem obtáhneme celý obvod koláče a uvolníme ráfek. Plátky jahod naskládáme na střed koláče a přelijeme je marmeládou, kterou jsme rozvařili se 2 lžícemi vody.

Těsto bylo husté, ale koláč při pečení pěkně naskočil a není tuhý. Podle některých je to jen obyčejná buchta, nám však koláč chutnal a proto jej brzy upeču znovu. Jahody na něm jsou parádní.

***

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie