Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 41 návštěvníků)

Domácí housky z žitné mouky pro alergiky i ,,nealergiky"

0.0
Domácí housky z žitné mouky pro alergiky i ,,nealergiky"

Potřebné ingredience

Pro 10 kusů potřebujeme: 625 g žitné mouky, 1 plátek másla nebo 1 lžíce sádla, 437 g vlažné vody, 18 nebo 19 g soli, 1/4 lžičky cukru, kmín, 1 balení droždí

Postup přípravy

Do misky si nasypeme 625 g mouky, přidáme 19 g soli, cukr, balíček droždí a vmícháme vodu s vlažným sádlem či máslem. To celé důkladně promícháme a necháme cca 45-60 minut nakynout.

Na pomoučený vál si vytvarujeme váleček, který rozdělíme na 10 ks a vytvarujeme houstičky (lze i rohlíky).

Dáme na plech s pečícím papírem. Na každý bochánek uděláme nožem lehce křížek a posypeme solí a kmínem. Lze použít i lněné semínko, sýr, mák atd.

Plech dáme do předem vyhřáté trouby 170-180°C na cca 25-30 minut. Po vyjmutí necháme housky vychladnout nejlépe na nějaké mřížce. Housky vydrží 2-3 dny měkké.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bebushka 22. 3. 2017, 10:06
První recept, co je opravdu výborný a 100% ze žitné mouky, chuť dokonalá!!! (Y) (Y) (Y) (Y) Moc moc chválím a děkuji (clamp) (clamp)
Irčík 22. 3. 2017, 10:17
@bebushka Dávala jste sušené droždí nebo kostku? Děkuji
uplnejinaolga 11. 3. 2016, 9:37
(Y) (Y) :-) jsou moc dobré , peču často ...
anaba 2. 6. 2015, 9:16
taky vyzkouším..moc díky (Y)
Siminča 30. 5. 2015, 17:27
Kolik té mouky má opravdu být?těch 625g a nebo 500g?? *-)
MarkiVaci 1. 6. 2015, 21:21
@Siminča Omlouvám se za pozdní odpověď a chybu v receptu. Má to být těch 625g, hned to opravím. Omluvám se. Markéta
monky3 30. 5. 2015, 16:26
Chci se zeptat, jestli nejsou moc hutné, jen ze žitné mouky, a zdá se mi tam málo tuku..nejsou suché? *-)....dcera chce jen vše žitné, kupuje si pečivo, tak zjišťuji, jak to bude vypadat, že bych upekla.. ,-)díky, vypadají krásně (L)
MarkiVaci 1. 6. 2015, 21:26
@monky3 Milá paní Moniko, k věci - hutné nebudou, ale můžete k té žitné mouce přidat trochu pšeničné, aby byly trochu lehčí (Y). Ale suché nebudou také, díky té vodě, ale můžete přidat místo té vody klidně mléko. Ať se vám podaří!
1371963 30. 5. 2015, 16:03
Vypadají dost dobře,určitě vyzkouším.. (Y)
evík55 30. 5. 2015, 15:09
Rozhodně vyzkoušejte, dělala jsem je s rodinou asi 10x, a byly vynikající. (Y)
kijonkova.k 8. 2. 2016, 20:58
@evík55 Dobrý den,droždí čerstvé nebo sušené???Děkuji

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie