(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
HOVĚZÍ VÝVAR SE SVÍTKEM
Potřebné ingredience
PRO 4 OSOBY: *500-600 g hovězího masa na polévku *1 kostka hovězího bujonu (nemusí být) *3 mrkve, nakrájené na kostičky *1/2 bulvy celeru, nakrájené na kostičky *celerová nať *sůl
NA SVÍTEK: *3 vajíčka, žloutek a bílek zvlášť *3 lžíce hrubé mouky *sůl *sekaná petrželka *máslo nebo olej na vytření pánve
Postup přípravy
1. Do hrnce nalijte dva litry vody. Tučné maso vložte do hrnce rovnou; pokud máte libové, uveďte vodu nejprve do varu. Osolte, přikryjte pokličkou a na středním plameni vařte 2-3 hodiny do změknutí. V papiňáku se doba varu zkracuje na polovinu.
2. Mezitím připravte svítek. Bílky ušlehejte na sníh, opatrně k nim vmíchejte žloutky, mouku, petržel a osolte. Těsto postupně lijte na rozpálenou vymaštěnou pánev a smažte po obou stranách jako palačinky. Hotový svítek nakrájejte na proužky nebo kostičky.
3. Pokrájejte maso z vývaru, vraťte do polévky, přidejte zeleninu včetně celerové nati a 10 minut povařte. Podávejte se svítkem.
2. Mezitím připravte svítek. Bílky ušlehejte na sníh, opatrně k nim vmíchejte žloutky, mouku, petržel a osolte. Těsto postupně lijte na rozpálenou vymaštěnou pánev a smažte po obou stranách jako palačinky. Hotový svítek nakrájejte na proužky nebo kostičky.
3. Pokrájejte maso z vývaru, vraťte do polévky, přidejte zeleninu včetně celerové nati a 10 minut povařte. Podávejte se svítkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé