Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Vepřové kostky se zeleninou a křenem-podle ANNY

0.0
Vepřové kostky se zeleninou a křenem-podle ANNY

Potřebné ingredience

600 g vepřové plece 500 g ,cibule (cca 4 větší kusy), 130 g vepřového sádla, 1 pl mleté červené papriky, 6 pl gulášový lahůdkový krém, 4 pl plnotučné hořčice, 3 dl horké vody, 1 pl oleje, 4 stroužky česneku, 3 větší žampiony, 1 červenou papriku, 4 pl na jemno nastrouhaného křenu (na každou hotovou porci kopeček na ozdobu), sůl na dochucení, 1 zarovnaná pl hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na přibližně stejné kousky cca 3x 3cm velké. Do papiňáku (tlakového hrnce) dáme sádlo, necháme rozehřát a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme mletou papriku rychle promícháme, jen aby pustila aroma a hned vložíme kostky masa. Za stálého míchání necháme maso zatáhnou, přidáme lahůdkový krém, hořčici, trochu soli a podlijeme horkou vodou. Vše promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Sporák necháme na maximum, až začne ventil tlakovat (syčet) ubereme na minimum a vaříme 20 minut.

2
Mezitím si v kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme na tenké plátky nakrájený česnek, přidáme očištěné a na silnější plátky nakrájené žampiony i s nožkama a na silnější nudličky nakrájenou papriku. Malinko osolíme, promícháme a pod pokličkou 5 minut podusíme.

3
Po 20 minutách hrnec s masem odstavíme, ochladíme a otevřeme. Opět dáme na sporák, již bez tlakové poklice přivedeme k varu a vmícháme v troše studené vody rozmíchanou mouku.

4
Dále přidáme mírně podušenou zeleninu, nastrouhaný křen a cca 8 minut za občasného zamíchání vaříme.Osolíme,přiloha uplně vše.my křen nedávali ,jen lžičku do hotové jídla

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie