Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Fitness chléb bez mouky

0.0
Fitness chléb bez mouky

Potřebné ingredience

...čistozrnný chléb jsem si oblíbila na první zakousnutí, ale jelikož u nás jsem ho viděla prodávat pouze v Lidlu, tedy spíše neviděla, protože regál je vždy prázdný (nevím, zda jen já mám takovou smůlu-jak je to u vás???) pustila jsem se do toho sama a metodou pokus-omyl jsem se dopracovala k výsledku, který nám i návštěvám tuze chutná, přičemž inspirací mi byla Monika Brýdová, která mě nakopla s tou vlákninou, dřív jsem zkoušela jiné pojivo jako mletý len, mleté chia, ale nikdy to nebylo úplně ono. Ještě jedna poznámka-chléb vyjde opravdu dost draho-nejíme ho denně, je to taková chuťovka na ozvláštnění. Takže, potřebujeme: 600g suché směsi, kterou tvoří 150g ovesných vloček a zbytek směs oříšků a semínek, moji obvyklou směs tvoří slunečnice, dýňová semena, chia, kešu, len, slané arašídy, vlašáky a mandle (mohou být i uzené-ještě lepší). Dále potřebujeme 3 lžíce sypkého psyllia-vlákniny-výrobců je spousta-koupíte ve Zdravé výživě nebo v lékárně, lžíci datlového sirupu (lze nahradit agávovým, javorových nebo i medem) 3 dl vody a 2 menší kávové lžičky soli.

Postup přípravy

...postup je jednoduchý-vše sypké promícháme, přidáme sirup a vodu, rukou dobře promícháme a vzniklou směs pořádně napěchujeme do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem (forma na srnčí hřbet poslouží stejně dobře). Přikryjeme utěrkou a necháme stát při pokojové telotě od rána do večera či od večera do rána, prostě cca 12 hodin. Dáme do trouby rozehřáté na 200°C na 15 minut, poté vyklopíme na plech, papír sloupneme a chléb dopečeme, chce to ještě cca 35-40 minut. Krájí se nejlépe úplně vychladlý pilkovým nožem. Pokud budete zkoušet, budu ráda za zpětnou vazbu, napište, jak se vám povedl a zda chutná :-)

.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 22. 11. 2016, 19:59
Zapoměla jsem vám písnout komentík - chlebík je suprový (Y) (zajic) Zrovna si na něm pochutnáváme s manželem u telky. Stal se naším oblíbeným. Děkuji za recept (L)
katkajohny 15. 8. 2016, 22:36
Vypadá teda skvěle (Y),já ho určitě vyzkouším ^o). Jen ten název fitness bych škrtla -to je energetická bomba jak blázen ,-) ,-)
peggybundova 16. 8. 2016, 16:00
@katkajohny Název určitě škrtat nebudu, děkuji za názor (F)
anaba 14. 8. 2016, 15:39
určitě vyzkouším,díky ,že jste se podělila (F)
peggybundova 16. 8. 2016, 16:01
@anaba (F) (F) (F)
Zrušený účet 14. 8. 2016, 15:35
Určitě vyzkouším (Y)u nás v lidlu dlouho tento chleba neměli, měliproblém s dodavatelem anyní už ho mají denně a v dostatečném množství, stojí tuším kolem 40kč,ale zkusím doma udělat, díky (F)
peggybundova 15. 8. 2016, 18:11
@ Díky za info Leni, možná že i u nás byl takový problém a ani o tom nevím, zkusím po něm výhledově kouknout, Lidl mám cestou z práce (Y)
Zrušený účet 14. 8. 2016, 15:11
Tohle vypadá hóóódně dobře, musím vyzkoušet. Takovýhle chlebík jsem snad ani nikde v marketu u nás neviděla. A nebo mám taky smůlu :-)
peggybundova 16. 8. 2016, 16:00
@ Zkuste (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie