Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

OSVĚŽUJÍCÍ KEFÍROVÁ POLÉVKA s červenou řepou

0.0
OSVĚŽUJÍCÍ KEFÍROVÁ POLÉVKA s červenou řepou

Potřebné ingredience

Ingredience na polévku pro tři osoby: 250 g vařené, nahrubo nastrouhané červené řepy, 250 ml kefíru, sůl, pepř (nemusí být), ½ vejce uvařené natvrdo a nakrájené na kostičky, 1 střední salátová okurka, oloupaná a nakrájená také na malé kostičky. Dozdobení polévky: 3 PL zakysané smetany, 1 a ½ natvrdo uvařeného vejce, kopr nebo pažitka. Příloha: 3 uvařené střední brambory, sůl, olej, pažitka.

Postup přípravy

Postup práce:
Uvařenou červenou řepu nahrubo nastrouháme, osolíme, opepříme a v misce smícháme s kefírem.
Přidáme kostičky okurky a natvrdo vařeného vajíčka /z jedné půlky/, pořádně promícháme a uložíme do ledničky.
Při servírování polévku rozdělíme do tří misek nebo talířků, každou porci ozdobíme půlkou vajíčka, smetanou a posypeme nasekaným koprem nebo pažitkou.
V další misce předkládáme k polévce teplé přílohové brambory, které jsme osolili, posypali pažitkou a lehce zakápli olejem.
Dobré pochutnání.

Dovětek: Z běžných surovin se ve velmi krátkém čase vykouzlí lahodná a velmi osvěžující polévka, která se připravuje na mnoho způsobů, za použití dalších surovin. U nás v celé oblasti je zvykem současně podávat teplou přílohu z brambor, jak je uvedeno v postupu-do polévky je ale již nepřidáváme.

Na obrázku jsou nachystané suroviny: Uvařená řepa, salátová okurka, kefír, 2 vejce natvrdo (kostičky z ½ vajíčka vložíme do polévky a zbývající 3 poloviny necháme na ozdobu).

Uvařenou řepu strouháme nahrubo.

Strouhanou řepu vložíme do misky, dochutíme solí a pepřem, smícháme s kefírem a doplníme malými kostičkami z půlky vajíčka a celé okurky.

Vše dobře promícháme a necháme v ledničce vychladit. Mezi tím uvaříme brambory.

Před podáváním polévku rozdělíme do tří misek nebo hlubších talířků, dozdobíme snítkou kopru, 1 lžící zakysané smetany a dvěma dílky z půlky vajíčka.

K vychlazené polévce je u nás zvykem servírovat misku uvařených, ještě teplých, jemně solených brambor, lehce zakápnutých olejem a sypaných pažitkou

.Připravené celé menu.

Kefírová polévka s červenou řepou a bramborovou přílohou je lehký a velmi osvěžující pokrm.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

yarkal 24. 7. 2016, 17:13
Dobrý den paní Evičko, ta teplá bramborová příloha k polévce je zajímavá. U nás se kostičky uvařených brambor podávají většinou přímo v polévce, včetně drobné cibulky. (Y) (Y)
Evula.U (upraveno) 25. 7. 2016, 8:11
@yarkal V teto delikatni polevce ladi krasne mekka strouhana repa a kruplave kostecky cerstve mlade okurky, maji neutralni chut, ktera se potom zdurazni jemnou zkysanou smetanou a vonavym koprem. Jelikoz se necha odlezet v lednicce a ji se studena, ostrou chut cibulky v ni nevidim. Lahudka je take vychutnavat brambory varene ve slupce, hned za horka oloupane a ihned ochucene soli a olejem s pridanim sekane pazitky . Pak, pani Jarmilko, kazdy je pan sveho domu a vari podle sve chuti a take timto zpusobem se tvori nove recepty. Preji Vam dobry den a dekuji (F)
Kvida 27. 7. 2016, 13:16
@Evula.U Výborná moc nám chutnala (Y)
Evula.U (upraveno) 28. 7. 2016, 17:13
@Kvida Pani Radko, jsem rada, ze Vam chutnala. Obcas se musi zpestrit jidelnicek, zkusit nove recepty- i z tohoto duvodu existuje Mimibazar. Dekuji a preji Vam krasne leto (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie