Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

SLADKÉ PIROHY S NÁPLNÍ

0.0
SLADKÉ PIROHY S NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

TÉSTO: 3 hrnky polohrubé mouky,1 vejce,voda
NÁPLŃ: 1 tvaroh+žloutek+vanilkový cukr nebo povidla,ale já dělám obojí
NA POSYPÁNÍ: asi 250g strouhanky+1/2 hrnku cukru krupice,špetku soli
a zalijeme 1/2 kostkou rozpuštěného másla

Postup přípravy

Z přísad na těsto vytvoříme polotuhé těsto,takže podle toho dáme i vodu.Aby se s ním dobře pracovalo a vykrajovalo.Těsto vyválíme na placku a tvořítkem(viz. foto)nebo jen skleničkou,vykrojíme kolečko,které naplníme náplní a přehneme,strany zmáčkneme k sobě(pokud nemáme tvořítko,tak vidličkou).Naplněné pirohy hodíme do vroucí osolené vody,lehce promíchneme,aby se nepřichytily ke dnu a až vyplavou,tak jsou hotové a vyndáme do hluboké mísy.Hotové zasypeme strouhankou.
Strouhanku připravíme takto:Na sucho ji opražíme společně s cukrem,který lehce zkaramelizuje,ale POZOR musíme míchat,ať nám cukr neztvrdne.Přidáme špetku soli a vše zalijeme rozpuštěným máslem a vznikne nám super strouhanková drobenka,kterou přisypeme k pirohům.

Tento recept mám z pořadu PRIMA VAŘEČKA,když se ještě vysílalo.Je jednoduchý,na suroviny není náročný a výsledek je SKVĚLÝ a určitě nezbude.Chodíme uzobávat z mísy dokud tam stále ještě něco je.

Až budu dělat,tak vložím i foto a obrázkový postup.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lenpod 4. 9. 2011, 14:00
Takto upravenou strouhanku domů přinesl manžel od babičky a od té doby ji musím u všech knedlíků,..... (Y)
sweetsue 4. 4. 2008, 12:49
Děkuji za úžasnou inspiraci (Y) Už jsem nevěděla co na oběd a našla jsem tohle (clamp) (clamp) (clamp).Vody jsem dala asi 3dcl.Dobře se s tím pracovalo a moc to chutnalo.Akorát jsem jako náplň musela dát ostružinovou a jahodovo-pomerančovou marmošku. Nějak jsem se nedostala do skleničky s povidly :-@ Můj dvou letý syn si moc pochutnal a posílá (K) Jinak takhle upravené strouhance říkáme Brezle.Je to ze Slovenska od babičky. Ještě jednou díky,díky,díky. (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Iru.S 4. 4. 2008, 15:15
@sweetsue Jsem moc ráda,že jsem vás inspirovala a chutnalo vám :-) :-) (L) (L).Ta marmeláda do náplně určitě nic na konečném,skvělém efektu nic nezkazila (Y).Synka od nás také pozdravujte a (K) posílá naše Teri (X) i Kubík (Z).Moc zdravím a (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie