Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 34 návštěvníků)

TĚSTOVINY FETTUCCINE s uzeným lososem a zakysanou smetanou

0.0
TĚSTOVINY FETTUCCINE s uzeným lososem a zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

Ingredience-dávka pro 1 osobu: 100 g hladké mouky, 1 vejce, špetka soli. Ostatní ingredience: 100 g uzeného lososa, 100 g zakysané smetany, sekaný čerstvý kopr.

Postup přípravy

Připrava širokých nudlí fettuccine:

Mouku nasypeme na vál, vytvoříme hromádku a v ní důlek pro vajíčko a sůl.
Vypracujeme těsto-pokud bude tužší, můžeme přidat pár kapek vlažné vody a pak ho necháme půl hodinky odpočinou v ledničce.
Těsto potom vyválíme, nakrájíme na široké a dlouhé nudle, uvaříme v osolené vodě asi 3-4 minuty a scedíme.

Celé dokončení menu:
Do pánvičky nalijeme smetanu, do které přidáme 2 PL horké vody z těstovin.
Promícháme a vložíme libovolně nakrájeného lososa, kopr a čerstvě uvařené široké nudle.
Vše spojíme a servírujeme v hlubokém talíři, dozdobíme snítkou kopru.
Dobré pochutnání.

Dovětek: Slovo fettuccine znamená v překladu stužky-jsou to široké a dlouhé nudle, podobné typu více známých těstovin zvaných tagliatelle, které jsou širší nad 5 mm.

Fettuccine-nudle široké od 3 do 5 mm v délce 20-30 cm i delší.

Kopr, který celé jídlo úžasně provoní, by neměl chybět.

Kousky lososa promícháme se smetanou a nudlemi, jeden dílek necháme na ozdobu.

Naservírované fettuccine s uzeným lososem a zakysanou smetanou, dochucené koprem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Andrea77777 6. 10. 2016, 13:41
(clamp) (clamp)
Vittorio1929 11. 8. 2016, 7:32
Na obed (D)
Evula.U 17. 8. 2016, 12:14
@Vittorio1929 (pl) (D)
Nikis. 10. 8. 2016, 18:08
Tak uvařím zítra na oběd (Y)
Evula.U 16. 8. 2016, 7:27
@Nikis. (F) (F) (F)
yarkal 9. 8. 2016, 12:57
(clamp) (clamp) (clamp)
Evula.U 10. 8. 2016, 17:19
@yarkal (F) (F) (F)
yarkal 14. 8. 2016, 20:18
@Evula.U Dobrý večer paní Evičko. Přece jen mi to nedalo, abych se nezeptala-těsto na široké a dlouhé nudle se krájí hned po zaležení v ledničce a pak uvaří, jak říkáte v postupu. To znamená, že se rozválené těsto nenechá trochu proschnout před krájením, ta půlhodinka v ledničce stačí? Moc ráda bych to věděla, chtěla bych si fettuccine uvařit. (Y)
Evula.U 20. 8. 2016, 16:58
@yarkal Rozvalene testo se necha trochu vysusit, zalezi na pokojni teplote. V lete se vysusi brzy, zde je velke horko a nez dokoncim posledni plat, ty prvni mohu jiz krajet. V zime je to jinaci. Nakraji se dlouhe nudle, obali se v mouce a necha se prosusit. Mohou se pripravit i na druhy den, dat prikryte do lednicky a mohou se take zamrazit. Dobrou chut (pl) (pl) (pl)
yarkal 22. 8. 2016, 11:02
@Evula.U Děkuji za vyčerpávající odpověď (clamp) (clamp) (clamp).
Evula.U 25. 8. 2016, 5:42
@yarkal (Y)
Nadys 9. 8. 2016, 10:56
(Y)
Evula.U 10. 8. 2016, 0:45
@Nadys (F) (F) (F)
Mr. Roi 5. 8. 2016, 23:17
(Y)
Evula.U 9. 8. 2016, 9:03
@Mr. Roi (Y)
KattyV 5. 8. 2016, 13:41
Vypadá to krásně. Vyzkouším. (F)
Evula.U (upraveno) 7. 8. 2016, 20:10
@KattyV Urcite zkuste, Katko, pak dejte vedet. (pl) (pl) (pl)
Egreska 5. 8. 2016, 10:41
(Y) (Y) (Y) (Y)
Evula.U 6. 8. 2016, 18:00
@Egreska Marti, dekuji Vam (F)
PetraRol 4. 8. 2016, 22:45
(Y) (Y) (Y)
Evula.U 5. 8. 2016, 9:04
@PetraRol Dekuji, Petri (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie