Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 30 návštěvníků)

JEMNÉ TVAROHOVÉ KOLÁČKY S OSTRUŽINOU

0.0
JEMNÉ TVAROHOVÉ KOLÁČKY S OSTRUŽINOU

Potřebné ingredience

Suroviny na linecké těsto: 200 g hladké mouky, 120 g másla, 60 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, ½ sáčku kypřícího prášku, 2 žloutky, Tvarohová náplň: 250 g tvarohu, 3-4 PL moučkového cukru, ½ sáčku vanilkového pudinku, 1 celé vejce, 2 bílky, ½ lžičky strouhané citronové kůry.

Postup přípravy

Linecké těsto poskytuje hodně možností pro sladké pečení a tento moučník je jednou z mnoha variant. Příprava je snadná a rychlá, vykrajované koláčky se dají okamžitě konzumovat, protože jsou ihned měkké a křehoučké - to je velmi příjemný bonus navíc.

Postup:

Připravíme tvarohovou náplň-ručně vyšleháme všechny suroviny.
Vypracujeme těsto a na chvíli ho dáme do ledničky. Z části těsta pak vyválíme plát, z kterého vykrájíme příslušný počet koleček, nebo kytiček s otvorem uprostřed. Vyskládáme je na pečící papír a než připravíme plech s těstem a náplní, uložíme je do ledničky.

Zbytek těsta rozválíme a vložíme do plechu s pečícím papírem. Vytáhneme po bocích na 2 cm okraje a zalijeme těsto náplní. Vyrovnáme a poklademe vykrájenými lineckými kolečky, do středu vložíme ostružinu, kterou trochu zamáčkneme. Pokud budeme chtít, další ostružiny můžeme vyskládat i mezi kolečka, ale pouští hodně šťávu. Nemusíme ale docílit pěkně bílé koláčky.

Pečeme dorůžova 20-25 minu při teplotě 180 st. C., v polovině času plech otočíme. Pokud je moučník ještě vlažný, opatrně formičkou vykrájíme dortíčky-náplň krásně drží, skvěle se krájí a jsou okamžitě ke konzumaci okamžitě.

Přeji dobrou chuť.

Můj tip: Do středu každého koláčku jsem vložila po jedné ostružině, protože jsem je zrovna měla čerstvě natrhané ze zahrádky. Ale stejným způsobem můžeme k ozdobě použít i malinu, borůvky, třešničku, višeň, malé lesní jahůdky apod.

Hotový koláček

Postup-na těsto v plíšku rovnoměrně rozetřeme tvarohovou náplň, na kterou poklademe předem vykrajované a vychlazené kytičky.

Do středů kytiček, nebo koleček vložíme po jednom kousku ovoce.

Ostružiny můžeme dle vlastní volby vyskládat i na plochu mezi kytičkami, je třeba počítat s tím, že pustí dost šťávy. Proto je třeba si předem zvolit, jaký tvar koláčku budeme vykrajovat.

Upečeme dorůžova při teplotě 180 st. C. (na snímku jsou již koláčky vykrájené z upečeného moučníku).

Koláčky se velmi dobře vykrajují, když je moučník ještě vlažný.

Moučník můžeme konzumovat téměř okamžitě.

Cukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým.

Ke koláčkům můžeme předložit i čerstvou ostružinu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evula.U 7. 3. 2017, 10:57
(C)
hrusticka84 26. 8. 2016, 12:43
ovšem toto *-) vypadá velmi lákavě ostružinka by také byla (C).... Ženský proboha takhle s tou dietou nezacnu asi nikdy ,-)
yarkal 28. 8. 2016, 13:41
@hrusticka84 (Y) (Y) (Y)
Simonkova74 25. 8. 2016, 19:45
(clamp) (clamp) (Y)
yarkal 27. 8. 2016, 18:14
@Simonkova74 (Y) (Y)
Petrapetra7474 19. 8. 2016, 22:48
(clamp)
yarkal 25. 8. 2016, 15:13
@Petrapetra7474 (clamp) (clamp)
yarkal 22. 8. 2016, 11:37
@Petrapetra7474 (clamp) (clamp)
Mafra72 16. 8. 2016, 21:33
Lákavé. O víkendu jsou u nás hody, tak se na ně chystám. Jen jsem se chtěla zeptat? Ten tvaroh - ve vaničce, nebo radši ten v alobalu??? *-) Děkuji
yarkal 17. 8. 2016, 23:45
@Mafra72 Děkuji za milý komentář-pro tuto náplň upřednostňuji jemný vaničkový tvaroh. (Y)
anilvap2 12. 8. 2016, 8:44
Včera večer jsem je udělala, nemám je takhle hezky úhledné. Za mě vykrajovat až druhý den, až zvláční. Jak to bylo čerstvé, tak se mi ten vrchní díl drobil. Dnes chuťově výborné, vláčné. (F)
yarkal 13. 8. 2016, 12:23
@anilvap2 Dobrý den, máte pravdu, koláčky jsou druhý den pěkně měkké, já je mám ráda i čerstvé, kdy jsou ještě křehoučké. Vykrajovala jsem je vlažné celkem ostrou formičkou, kterou jsem na povrchu vždy malinko pootočila. Hlavní je, že se vše podařilo a svůj způsob jste si našla-děkuji za milý komentář. (F) (F)
srneckova 11. 8. 2016, 22:30
(Y) (Y) (Y) (Y)
yarkal 15. 8. 2016, 19:09
@srneckova (Y) (Y)
petrapetra74 11. 8. 2016, 16:03
(clamp) (clamp) (clamp)
yarkal 16. 8. 2016, 12:24
@petrapetra74 (Y) (Y)
Vittorio1929 11. 8. 2016, 7:36
Po obede (H)
yarkal 15. 8. 2016, 8:30
@Vittorio1929 (Y)
Mr. Roi 8. 8. 2016, 20:24
krasny kolacek a musi byt i velice jemnounky, fajn napad, dekuji (clamp) (clamp) (clamp)
yarkal 13. 8. 2016, 18:37
@Mr. Roi (Y)
MilenaSob 7. 8. 2016, 17:01
vypadá to mňamkově (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
yarkal 14. 8. 2016, 11:05
@MilenaSob (Y) (Y)
eddyboy 7. 8. 2016, 14:35
(Y)
yarkal 12. 8. 2016, 19:12
@eddyboy (Y) (Y)
horackm 6. 8. 2016, 14:59
(Y) (Y) (Y) vypadá to skvěle, vyzkouším !!!
yarkal 11. 8. 2016, 13:35
@horackm Děkuji, určitě vyzkoušejte. (Y)
Nadys 6. 8. 2016, 12:37
no teda , krása Jari (Y)
yarkal 10. 8. 2016, 22:54
@Nadys (Y)
Paluna 6. 8. 2016, 10:57
(Y) (Y)
yarkal 10. 8. 2016, 18:12
@Paluna (Y) (Y)
laskonka333 5. 8. 2016, 15:34
(Y) krásne (Y)
yarkal 10. 8. 2016, 9:17
@laskonka333 (F) (F)
PetraRol 4. 8. 2016, 22:42
(Y) (Y)
yarkal 9. 8. 2016, 21:10
@PetraRol (Y) (Y)
spero 4. 8. 2016, 19:29
Moc hezké koláčky. (Y) (Y) (Y) (Y)
yarkal 9. 8. 2016, 14:20
@spero Děkuji. (F) (F)
backa 4. 8. 2016, 16:26
Jůůůů,ty jsou nádherné,perfektní nápad (clamp) (clamp) (clamp) (C)
yarkal 5. 8. 2016, 19:18
@backa (Y) (Y) (Y)
Evula.U 4. 8. 2016, 13:19
No to je proste nadhera :-o fakt krasa (clamp) (clamp) (clamp)
yarkal 5. 8. 2016, 7:58
@Evula.U (F)
Evula.U 9. 8. 2016, 8:44
@yarkal Upekla, dala jsem hodne ostruzin a malin. Zapichla jsem je prstem vic dovnitr a vysledek byl krasne dvojbarevny, mramorovy a nahore pekne bily. Krasa pro oci. (F) (F) (F)
yarkal 14. 8. 2016, 20:03
@Evula.U Jste moc šikovná (clamp) (clamp) (clamp).
Evula.U 16. 8. 2016, 7:57
@yarkal Delala jsem je znovu, na svatek me svagrove (F)
yarkal 16. 8. 2016, 18:25
@Evula.U To mě opravdu těší. (Y) (Y) (Y)
Evula.U 17. 8. 2016, 12:19
@yarkal Moje svagrova si je opet objednala (clamp)
yarkal 23. 8. 2016, 20:07
@Evula.U Jsem ráda, že Vaší švagrové koláčky chutnají (clamp) (clamp).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie