Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

křidýlka podle-Zdeňka Pohlreicha

0.0
křidýlka podle-Zdeňka Pohlreicha

Potřebné ingredience

Marináda: extra panenský olivový olej 3 lžíce, sójová omáčka 2 lžíce, česnek 4 stroužky, čerstvá citronová šťáva, 1 lžička tymiánu, 2 snítky lístky bazalky, čerstvě namletý černý, pepř, sůl, tuk na potření roštu (rostlinný olej nebo kůžičku ze slaniny)

Postup přípravy

Křidýlka omyjte ve studené vodě, nechte je okapat a osušte je kuchyňským papírem. V nejmasitější části je dvakrát až třikrát nakrojte.

2
Na marinádu promíchejte v míse olej, sójovou omáčku, česnek, citronovou šťávu, tymián, bazalku, pepř a sůl. Vložte křidýlka, obalte je v marinádě, mísu zakryjte a dejte do ledničky. Křidýlka nechte marinovat několik hodin, nejlépe přes noc. Před grilováním je nechte asi 30 minut dojít do pokojové teploty.

3
Gril rozpalte na 230–290 °C. Rošt potřete tukem, rozložte na něj okapaná křidýlka a grilujte je zhruba 12 až 16 minut, dokud nebudou na povrchu zlatá a maso nezíská jemně růžovou barvu. Pravidelně je obracejte a potírejte marinádou. Ihned podávejte.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 19. 9. 2016, 20:02
(flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie