Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

BRAMBOROVO-CIBULKOVÁ AMOLETA připravená na dva způsoby

0.0
BRAMBOROVO-CIBULKOVÁ  AMOLETA  připravená na dva způsoby

Potřebné ingredience

Ingredience pro 4 osoby: 4 brambory předem uvařené ve šlupce, 4 žluté cibule, 6 vajec, olej, sůl.

Postup přípravy

Postup práce:
Předem uvařené brambory ve šlupce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Osmažíme nakrájenou cibuli na proužky a vmícháme do ní kostičky brambor a dochutíme.
Bramborovo-cibulovou směs spojíme s dobře osolenými a rozšlehanými vejci.

První způsob přípravy: Amoletu můžeme na mírném plameni a v trošce oleje usmažit po obou stranách dozlatova přímo na pánvičce. Při otáčení si pomůžeme talířkem, který přiklopíme na pánvičku a rychleji ji obrátíme. Pak už jen necháme z talířku amoletku vklouznou zpět přímo do pánvičky a dosmažíme i tu druhou stranu.

Druhý způsob přípravy: Směs rozprostřeme do menší formy s pečícím papírem a upečeme ji při teplotě 180 st. Dobu pečení v troubě při druhé variantě začínáme po čtvrthodince bedlivě hlídat, protože čas nelze přesně určit. Cibulovo-bramborovou směs pečeme tedy až do zezlátnutí.

Nechá se trochu vychladnout, čerstvá se konzumuje především teplá i vlažná. I druhý den je amoletka výborná především zastudena, neohřívaná.
Dobré pochutnání.

Servírujeme třeba s plátky ředkviček a nakládané okurky.

K osmažené cibulce přidáme kostečky brambor.

Směs dobře dochutíme a smícháme s osolenými vejci.

Zvolíme si některou z variant tepelné úpravy: Osmažit přímo na pánvičce, nebo zapéct v troubě.

Obě jsou stejně dobré.

Krásnou zlatavou barvu docílíme zejména pečením v troubě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jitaku 25. 8. 2020, 11:01
(Y) (Y) (Y)
Evula.U 29. 8. 2020, 16:11
@Jitaku (Y) (L)
Svallinova 12. 10. 2016, 20:11
(clamp) (clamp)
Simonkova74 9. 10. 2016, 15:25
(clamp) (clamp)
Evula.U 10. 10. 2016, 8:38
@Simonkova74 (clamp)
Andrea77777 6. 10. 2016, 22:41
(clamp)
Evula.U 8. 10. 2016, 15:05
@Andrea77777 (clamp)
Simonkova74 26. 9. 2016, 13:55
(clamp)
Evula.U 29. 9. 2016, 14:58
@Simonkova74 (Y) (Y)
yarkal 21. 9. 2016, 14:02
(clamp) (clamp)
Evula.U 26. 9. 2016, 6:25
@yarkal (clamp) (clamp)
yarkal 27. 9. 2016, 8:01
@Evula.U Opravdu výborná amoleta-krásné obrázky v příloze (clamp) (clamp)
Evula.U 27. 9. 2016, 19:24
@yarkal Jsem rada, ze Vam chutnala, jednoduche vareni dela dobre zdravicku. Fotecky jsou amaterske a hlavne moje (Y) (Y) (Y)
yarkal 7. 10. 2016, 16:37
@Evula.U . (clamp)
Evula.U 24. 9. 2016, 19:54
@yarkal (Y) (Y)
P.A.V.L.A 18. 9. 2016, 13:20
(Y)
Evula.U 22. 9. 2016, 13:54
@P.A.V.L.A (F) (F)
MParis 17. 9. 2016, 19:51
(pl)
Evula.U 19. 9. 2016, 22:52
@MParis Dekuji Vam, Marketko (F)
Nadys 17. 9. 2016, 19:41
(Y)
Evula.U 18. 9. 2016, 19:19
@Nadys Dekuji Vam, Nadi (F)
Štěpula 17. 9. 2016, 19:16
U nás se tomu říká selská omeleta a je to neskutečná dobrota (B)
Evula.U 18. 9. 2016, 5:10
@Štěpula Ano, nejak podobne i zde. V typickych restauracich se radi mezi studene predkrmy, obohacena cerstvym vurtikem Salsiccia. Preji Vam, Jani, dobrou nedeli (F) (F) (F)
Simonkova74 17. 9. 2016, 19:00
Mnam (B)
Evula.U 5. 10. 2016, 0:39
@Simonkova74 (Y) (Y)
yarkal 5. 10. 2016, 20:16
@Evula.U (Y) (Y)
Evula.U 24. 9. 2016, 6:41
@Simonkova74 (B)
yarkal 12. 10. 2016, 14:13
@Evula.U Moc pěkný obrázkový postup (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie