Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

kuře na švestkách

0.0
kuře na švestkách

Potřebné ingredience

1 kuře, 2 hrnky vyloupaných švestek, nakrájených na čtvrtky, 1 hrnek červeného vína( suché např. Frankovka), 1/2 hrnku másla, 1 lžíce octa, 1 lžíce hl. mouky, tymián, pepř, sůl.

Postup přípravy

naporcované kuře zalijeme vínem s tymiánem a octem a dáme do pekáče uležet na noc. Druhý den kuře osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a spolu s nálevem a šupneme do trouby. Po chvíli pečení přidáme švestky a pečeme do zlatova.
Občas lze udělat verzi číslo 2. a to kuře na ananasu a to je to samé, jen se použije bílé víno a ananas místo švestek. Je to též vynikající. Jako přílohu jíme brambor.
Vychytávka na tymián: svážu pár svazečků nití a dám na různá místa v pekáči, jde potom snadno vyndat, tedy pokud se použije čerstvý.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evula.U 22. 9. 2016, 20:19
(clamp) (clamp)
Latimeriepodivna 22. 9. 2016, 20:17
jdu na to, maso už je naložené (Y) (Y) máme letos hromadu švestek, tak jíme švestky ve všem, díky za inspiraci (L) (L) (L)
buxus 22. 9. 2016, 22:31
@Latimeriepodivna nemáte zač, určo bude chutnat....my s receptem uspíváme již několikátý rok...jak se švestkami, tak i s tím ananasem.... (F)
Latimeriepodivna 23. 9. 2016, 20:43
@buxus jojo, bylo toho málo - naši puberťáci málem slupli i pekáč ,-) ,-) ,-) příště zkusím ananas (flower) (flower) (flower)
buxus 25. 9. 2016, 22:17
@Latimeriepodivna jůůů, to je dobře, ananas je taky luxusní mňamka a když zavaříte švestky jen ve vlastní šťávě, tak můžete celoročně i se švestkami. ,-) ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie