Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

SUPER JEDNODUCHÝ DOMÁCÍ SÝR Z TVARŮŽKŮ A COTTAGE

0.0
SUPER JEDNODUCHÝ DOMÁCÍ SÝR  Z TVARŮŽKŮ A COTTAGE

Potřebné ingredience

1 balení tvarůžků (nově dělá Lidl, a nebo Kaufland- nejsou tak slané), 1 cottage ( nejlépe taky Lidl Pilos, má hodně té tekuté smetánky, ale jde i z jiných), troška kmínu a špetka sl.papriky,.... a to je vše. Vyzkoušejte si chutě, které máte rádi, dají se přimíchati i různé bylinky.....nedoporučuji syrovou cibuli,přehluší tu sýrovou chuť, my máme nejraději tu přírodní čistou + čerstvý chléb a zeleninu.

Postup přípravy

Nastrouhat syrečky, zamíchat s cottage, dát do krabičky a nechat zrát. V teple to do druhého dne zdvojnásobí množství....a pak to tedy zas spadne, ale je to perfekt. A je hotovo.
Pokud si někdo pamatujete ,když se dělával takový ten smradlavý sýr z tvarohu, zrál nahoře na lince, tak tohle je skoro ono.....ale z dnešního tvarohu, pokud není přímo od kravky, není možno ho vyrobit, páč dříve, než uzraje, tak zplesniví.
Toto je tutovka, super.
Jo a na topinky....to je konec:-) S dietou:-)

SUROVINY

NASTROUHÁNO

DRUHÝ DEN....SYREČKY "NAKAZÍ" COTTAGE A JE TO

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MarieHol. 5. 12. 2016, 18:39
Tak nevím kde jsem udělala chybu, sýr nezklihovatěl, po 2 dnech v teple v tom stálo trochu vody a chuť nic moc. Asi to bude těmi tvarůžky, připadlo mi že nejsou moc aromatické a klihovaté. Škoda, těšila jsem se jak si pochutnám. :-(
lenunada 6. 1. 2017, 18:43
@MarieHol. Zdravím Maruško, našla jsem Váš koment až dnes, to co píšete se mi nikdy nestalo. Kdysi jsem to dělávala i z klasických olomouckých tvarůžků, ted dělám z těch z Lidlu, ale pokud nejsou pěkně zralé, nechám dozrát mimo lednici, až ak nastrouhám, smíchám s cottage taky Lidl a už třeba večer se ta hmota spojuje, druhý den je už sklovitá. Zkuste znovu, určitě se povede.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie